Κωνσταντίνος Σκαφίδας: Τι αποκαλύπτει ο μαθητής που έκανε την Αγγελική Νικολούλη… Playmobil!

Κωνσταντίνος Σκαφίδας: Τι αποκαλύπτει ο μαθητής που έκανε την Αγγελική Νικολούλη… Playmobil!

Από το πρόσφατο επεισόδιο της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» εμπνεύστηκε ένας μαθητής Λυκείου, δίνοντας μία νέα και πρωτότυπη διάσταση, τόσο στην ίδια τη δημοσιογράφο και τους καλεσμένους της, όσο και στο στούντιο που τους φιλοξενεί. Τους μεταμόρφωσε όλους σε… Playmobil!

Ο Κωνσταντίνος Σκαφίδας από την Αθήνα, είναι ο δημιουργός του καναλιού MrDinoTv στο YouTube με 11,5 χιλ. συνδρομητές και έχει καταφέρει ήδη να ξεχωρίσει. Πώς; Δημιουργώντας βίντεο με χαρακτηριστικές σκηνές από δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, όπως για παράδειγμα οι «Άγριες Μέλισσες», ο «Σασμός», η «Γη της Ελιάς, το «Κωνσταντίνου και Ελένης», αλλά και γνωστά σόου όπως η «Eurovision» ή τα ριάλιτι «Survivor» και «GNTM» δίνοντας στους πρωταγωνιστές τη μορφή από τις φιγούρες των γνωστών Playmobil.

Τι λέει ο ίδιος για όλα αυτά και τι… κρύβεται πίσω από την ιδέα του, που έχει κάνει μέχρι στιγμής αρκετούς καλλιτέχνες να επικοινωνήσουν μαζί του; Τα αποκαλύπτει όλα με το νι και με το σίγμα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο The fun of Lifesharing. Λέτε στο πρόσωπό του να δούμε στο μέλλον έναν επιτυχημένο σκηνοθέτη; Πάντως το μεράκι και ο ενθουσιασμός του για το αντικείμενο δείχνουν ότι έχει αυξημένες πιθανότητες για να το πετύχει!

Συνέντευξη στη Βίκυ Καλοφωτιά

 

Ήταν κάτι αυθόρμητο το να δημιουργήσετε την Αγγελική Νικολούλη σε μορφή «Playmobil» ή κάτι που το σχεδιάζατε εδώ και καιρό;

Ήταν μια εντελώς ξαφνική ιδέα που είχε μια φίλη μου, επίσης φανατική της εκπομπής της κυρίας Νικολούλη, η οποία μου το πρότεινε μεταξύ σοβαρού και αστείου και εγώ σκέφτηκα ότι είναι καλή ιδέα, οπότε και το έκανα μέσα σε δύο μέρες!

Αν είχατε την ευκαιρία να τη συναντήσετε από κοντά, τι θα της λέγατε;

Αν είχα μια τέτοια ευκαιρία, θα της έλεγα ότι κάνει εξαιρετική δουλειά και ότι την θαυμάζω! Θα την ρωτούσα κιόλας πώς της φάνηκε το βίντεο που έφτιαξα, αν το είχε δει δηλαδή.

Έχετε δημιουργήσει αντίστοιχα βίντεο εμπνευσμένος από δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές. Πώς κάνετε την επιλογή;

Γενικά επιλέγω να κάνω σειρές που αγαπώ και παρακολουθώ και έχουν κάτι να δώσουν. Για παράδειγμα, το «Στο Παρά 5» και το «Κωνσταντίνου και Ελένης» είναι σειρές που όλοι έχουμε δει αμέτρητες φορές, άρα είναι οικείες στον κόσμο και θα έχω πολλές σκηνές να γυρίσω, γιατί το χιούμορ ρέει άφθονο! Ακόμη, σειρές όπως οι «Άγριες μέλισσες» ή ο «Σασμός» τις επιλέγω λόγω της μεγάλης απήχησης που έχουν στο κοινό με την προϋπόθεση να αρέσουν και σε εμένα φυσικά. Δεν έχω κάνει ποτέ κάποιο project που να μη μου άρεσε.

Επικοινώνησε μέχρι στιγμής μαζί σας κάποιος από τους πρωταγωνιστές τους ή από ανθρώπους της παραγωγής όλων αυτών των σειρών, για να σχολιάσουν το αποτέλεσμα των βίντεό σας;

Πολλές φορές όταν κάνω ένα βίντεο βασισμένο σε μια εκπομπή, σειρά ή σόου, επικοινωνούν μαζί μου οι δημιουργοί μέσω Instagram και μου λένε την άποψή τους για το βίντεο. Για παράδειγμα, πέρυσι που είχα κάνει διάφορα αφιερώματα για τη Eurovision, είχα συνομιλήσει με τον Γιώργο Καπουτζίδη (παρουσιαστή της Ελλάδας), την Έλενα Τσαγκρινού (εκπρόσωπο της Κύπρου), την Στεφανία (εκπρόσωπο της Ελλάδας) και με άλλα άτομα των συμμετοχών. Επίσης, έχω μιλήσει με ηθοποιούς των «Άγριων Μελισσών», της «Γης της Ελιάς», του «Σασμού», του «Ευτυχισμένοι μαζί», του «Παρά 5», του «GNTM» κτλ.

Ποιες είναι οι αντιδράσεις των συμμαθητών, των φίλων, των καθηγητών και της οικογένειάς σας από την ενασχόλησή σας με αυτό το ιδιαίτερο χόμπι;

Όλοι μου κάνουν πολύ όμορφα σχόλια και τους ευχαριστώ πολύ! Επίσης, κάποιες φορές με συμβουλεύουν και για μερικά βίντεο, για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσα να τα προσεγγίζω ή μου λένε τη γνώμη τους για να διορθώνω κάποια άλλα πράγματα.

Αλήθεια, πώς σας ήρθε η ιδέα για να ασχοληθείτε με κάτι τέτοιο;

Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Απλά από μικρός είχα δημιουργικές τάσεις και με θυμάμαι από πάντα να δημιουργώ σκηνικά σειρών, παραστάσεων και εκπομπών και βήμα βήμα έφτασα εδώ.

Ποιες είναι οι επόμενες σειρές ή τηλεοπτικές εκπομπές ή ταινίες που θα θέλατε να μεταφέρετε στη διαδικτυακή οθόνη με τον ίδιο τρόπο;

Για την ώρα, ετοιμάζω μερικά βίντεο για τη Eurovision 2022, καθώς και κάποια ακόμη βίντεο από παλαιότερες πετυχημένες και νικητήριες συμμετοχές της Eurovision, για παράδειγμα το «My number one» της Έλενας Παπαρίζου, το «Fuego» της Ελένης Φουρέιρα, το «Rise like a phoinex», το «Everything» κ.ο.κ.

Επίσης, για το καλοκαίρι, σκεφτόμουν να κυκλοφορήσω μια σειρά που γυρίζεται όλο το χειμώνα, για την οποία θα έχετε νέα μετά το Πάσχα, οπότε εγγραφείτε στο κανάλι για να μάθετε νεότερα!

Με τι θα θέλατε να ασχοληθείτε επαγγελματικά αποφοιτώντας από το σχολείο;

Θα ήθελα να ασχοληθώ με κάτι σχετικό με τη σκηνοθεσία ή την πληροφορική ή ακόμα καλύτερα κάτι που να τα συνδυάζει!