Με αυτόν τον τρόπο το «Airbnb» σε στέλνει κατευθείαν στο βιβλίο των «Ρεκόρ Γκίνες»!

Με αυτόν τον τρόπο το «Airbnb» σε στέλνει κατευθείαν στο βιβλίο των «Ρεκόρ Γκίνες»!

Της Βίκυς Καλοφωτιά

 

Πώς θα σας φαινόταν αν είχατε με έναν μαγικό τρόπο τη δυνατότητα να φιλοξενηθείτε σε ένα σπίτι στην άλλη άκρη της γης, όπου θα βιώνατε ίσως την συγκλονιστικότερη εμπειρία της ζωής σας δίπλα σε ανθρώπους, που τα κατάφεραν και κατέρριψαν παγκόσμια ρεκόρ κατακτώντας έτσι μια θέση στο βιβλίο των «Ρεκόρ Γκίνες»;

«Φύγαμε!», υποθέτουμε ότι θα ήταν η απάντησή σας, στο άκουσμα και μόνο της παραπάνω ερώτησης, και φυσικά θα είχατε απόλυτο δίκιο! Κι εμείς μαζί σας!

Όπως αποδεικνύεται όμως, τίποτα πλέον δεν είναι ακατόρθωτο, όσο ο ανθρώπινος νους… χτυπάει υπερωρίες και με την τεχνολογία στο πλευρό του καταφέρνει να ξεπερνάει εμπόδια, δυσκολίες και περιορισμούς και να πραγματοποιεί οτιδήποτε τραβάει η όρεξή του! Ακόμη και τα πιο απίθανα πράγματα!

Έτσι, αναδιατυπώνουμε την αρχική ερώτηση με την οποία ξεκίνησε το παρόν άρθρο, προσθέτοντας τη φράση «και όλα αυτά απέχουν μόλις ένα «κλικ» από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας (με το πορτοφόλι σας βέβαια πάντοτε σε ετοιμότητα)!

Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή, χρησιμοποιώντας τρεις λέξεις-κλειδιά: Airbnb, πρόγραμμα Experiences (εμπειρίες), παγκόσμια ρεκόρ, και όλα αυτά στο πλαίσιο της γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας -που μέχρι πρότινος χρησίμευε για την καταχώρηση, εύρεση και ενοικίαση καταλυμάτων σε κάθε γωνιά της γης- η οποία γίνεται ακόμη πιο ευρηματική, συναρπαστική και πρωτότυπη, και όπως φαίνεται, έχει βαλθεί να μας κάνει να… χάσουμε το μυαλό μας από όσα ευφάνταστα έχει επιπλέον να μας προσφέρει!

Πατώντας, λοιπόν το κουτάκι Experiences στην συγκεκριμένη πλατφόρμα, ξεδιπλώνεται στην οθόνη ένας ευρύς κατάλογος από περιπετειώδεις δραστηριότητες, στις οποίες μπορεί κανείς να συμμετάσχει -καταβάλλοντας το απαραίτητο ανά περίπτωση χρηματικό ποσό- έτσι ώστε να μπορεί όταν γεράσει να αφηγείται στα εγγόνια του για τα όσα εκπληκτικά έζησε όταν ήταν νιάτο… άγριο και θαρραλέο!

Τοξοβολία με τα πόδια, χορός στο Λας Βέγκας με το μεγαλύτερο χουλα χουπ (πλαστικό στεφάνι για άθληση του σώματος) που έχει υπάρξει, ταχυδακτυλουργικά στον αέρα στο πλευρό ενός διάσημου μάγου μέσω skydiving (ελεύθερης πτώσης), εκμάθηση ακροβατικών με επαγγελματίες τσίρκων στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σπάσιμο τούβλων ή ξύλων με το ένα χέρι στο Κεντ της Αγγλίας, μαθήματα κατασκευής των γρηγορότερων τροχήλατων σπιτιών στον κόσμο, στην πόλη Γκλόστερσαιρ της Μεγάλης Βρετανίας, σεμινάρια ρεκόρ στα τρίποντα εντός ενός λεπτού, είναι τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα των άπειρων επιλογών που προσφέρονται μέσω του προγράμματος Airbnb Experiences στα μέλη που είναι εγγεγραμμένα στον κατάλογο των χρηστών (και όχι μόνο).

Με απλά λόγια, άνθρωποι που έχουν κατακτήσει αξιοθαύμαστα ρεκόρ, νοικιάζουν έναντι χρηματικής αμοιβής (που κυμαίνεται από 40 έως 100 και 150 ευρώ το μάθημα ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, τον αριθμό των συμμετεχόντων και το εκάστοτε πρόγραμμα) το σπίτι τους σε ενδιαφερόμενους από όλον τον κόσμο, με σκοπό να μεταφέρουν την εξαιρετική εμπειρία τους, και γιατί όχι, να συμβάλουν στο να κατακτήσουν και άλλοι, ακόμη μεγαλύτερα ρεκόρ, μέσω καθημερινών ταχύρρυθμων μαθημάτων στα εντυπωσιακά σπίτια τους, που βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Καθόλου άσχημη ιδέα, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν είναι κάτι που του δίνεται η ευκαιρία να βιώσει κάθε ημέρα, και χωρίς καμία αμφιβολία ανήκει σε εκείνες τις εμπειρίες που θα θυμάται για μια ζωή!

Οπότε, αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που αναζητούν κάτι έξω από τα συνηθισμένα, κάτι που συνδυάζει το ταξίδι, την περιπέτεια, την εναλλαγή εικόνων και ρυθμών, και συγχρόνως θέλουν να μάθουν κάτι πρωτότυπο μαθητεύοντας δίπλα στους καλύτερους, δεν έχετε παρά να ανοίξετε τον υπολογιστή σας και να κάνετε ένα σερφάρισμα στην… ιστοσελίδα των ονείρων που γίνονται πραγματικότητα, επιλέγοντας να δηλώσετε συμμετοχή στην εμπειρία που θα σας φανεί σαν «έρωτας με την πρώτη ματιά»!

Και πού ξέρετε! Ίσως μετά από αυτήν την περιπέτεια, να είστε εσείς ο επόμενος που θα κατακτήσει μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες..!