close

Γιατί είμαστε… “οι επιλογές μας”!

Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που πιστεύουν πως μία ανώτερη δύναμη απλά αποφασίζει για λογαριασμό τους; Μήπως θεωρείτε ότι είστε «θεατές-θύματα» ενός αόρατου σχεδίου που έχει μοιράσει ρόλους και πορείες ζωής; Υποστηρίζετε σθεναρά ότι πίσω από όλα τα γεγονότα κρύβονται θεωρίες συνωμοσίας που αφορούν ακόμα και σε ατομικό επίπεδο;  Καλά κάνετε…

Η σκέψη μου να ξέρετε δεν είναι αφοριστική για κανένα σενάριο.

Αλίμονο άλλωστε αν όλοι πιστεύαμε τα ίδια.

Επιτρέψτε μου όμως να μην μπορώ να αποδεχτώ με τίποτα, την ιδέα ότι, για ό,τι μου συμβαίνει, φταίει κάποιος άλλος. Αρνούμαι να συμβιβαστώ με την σκέψη ότι οι σελίδες της ζωής μου γράφονται από ένα αόρατο χέρι, από ένα «πρόσωπο» που έχει αποφασίσει για λογαριασμό μου πριν από μένα για μένα.

Και μη βιαστείτε να σκεφτείτε ότι δεν πιστεύω στον Θεό. Πιστεύω απόλυτα!. Όμως δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να Του ρίξω την ευθύνη για τις δυσκολίες, ή για τις δυσάρεστες καταστάσεις που έχω βιώσει, ή θα βιώσω.

Αυτός είναι η ελπίδα και η ηρεμία μου και πάντα ζητώ να γεμίζει με φως το μυαλό μου για να παίρνω τις σωστές αποφάσεις.

Οι «σωστές αποφάσεις» όμως είναι καθαρά δική μου ευθύνη όπως φυσικά και οι συνέπειές τους.

Η επιλογή μου τη στιγμή του διλήμματος, η λύση που θα βρω, ο δρόμος που θα ακολουθήσω, είναι δική μου υπόθεση και μόνο δική μου. Κατά συνέπεια και το πού και πώς θα βρεθώ μετά από αυτήν, αφορά μόνο εμένα. Ούτε η δυσαρμονία των πλανητών, ούτε το βαρύ κάρμα, ούτε η «ατυχία που μας δέρνει» ούτε οι λίγοι και «κακοί» που «κυβερνούν τον πλανήτη», ούτε ο Μπιλ Γκέιτζ , ούτε καν ο Μεγαλοδύναμος, δεν φέρουν ευθύνη.

Αν πρέπει κάπου να ρίξουμε το ανάθεμα, είναι μόνο στις «πεποιθήσεις» μας.  Αυτά τα ριζωμένα βαθιά «πιστεύω» μας, που ορίζουν τα βήματα μας. Και ξέρετε πόσο επικίνδυνες και ύπουλες είναι και γιατί; Γιατί είναι με τα τεράστια γαμψά νύχια τους βαθιά ριζωμένες  στο υποσυνείδητο μας.  Γιατί είναι ένα με μας. Τόσο ένα που δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε πόσο κακό μας κάνουν. Και το χειρότερο; Είναι εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο να τις βγάλουμε από ‘κει που έχουν τρυπώσει και έχουν γραπωθεί τόσα χρόνια…

«Τι θα πει ο κόσμος…»

«’Όλοι θέλουν να σε εκμεταλλευτούν…»

«Όπου πας και ότι κάνεις, κοίτα να μην σε κοροϊδέψουν…»

«Όλοι θέλουν το κακό σου…μην πιστεύεις κανέναν…»

«Για ό,τι ακούς, κράτα μικρό καλάθι… Πάντα κάτι κρύβεται πίσω από τα λόγια και τις σκέψεις…»

«Μην είσαι κορόιδο…»

«Εσύ είσαι φτιαγμένος για άλλα πράγματα…»

Φράσεις και σκέψεις «ζιζάνια» που σπέρνονται στο μυαλό μας και δεν αφήνουν την προσωπικότητα μας να εξελιχθεί…

Κι έτσι, χωρίς να το καταλάβουμε είμαστε «αιχμάλωτοι» του εαυτού μας. Δεμένοι με βαριές αλυσίδες, σέρνουμε το κάθε μας βήμα και κάθε φορά που μπουρδουκλωνόμαστε και πέφτουμε φταίνε οι άλλοι που δεν μας κράτησαν. Ωραίο σενάριο για να καθόμαστε πάλι στη θεσούλα μας, να «υπομένουμε τη μοίρα μας»  και να κοιμόμαστε ήσυχοι.

Σιωπώ τώρα, μην μας ξυπνήσω…

Με αγάπη

 

 

 

 


Η Χριστίνα Λαμπίρη είναι δημοσιογράφος με πολυετή προϋπηρεσία στο χώρο των περιοδικών, της τηλεόρασης αλλά και στου ραδιοφώνου. Έχει αγαπηθεί από το κοινό από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε να εκπροσωπήσει την μεσημεριανή ζώνη με ένα προφίλ δημοσιογραφικό που χαρακτηριζόταν εξαρχής από ήθος και υπευθυνότητα. Από τότε έχει υπηρετήσει επάξια ως παρουσιάστρια ζώνες ειδησεογραφίας , πρωινής ενημέρωσης , εκπομπές κοινωνικού περιεχομένου αλλά και ειδικές εκπομπές όπως Καλλιστεία, Τηλεμαραθώνιο αλλά και τα Τηλεοπτικά βραβεία του ΕΘΝΟΥΣ «ΠΡΟΣΩΠΑ 2008». Έχει κερδίσει 2 τηλεοπτικά βραβεία ως «αγαπημένη εκπομπή κοινού 2005» και «Βραβείο ειδικής εκπομπής 2008» για τον Τηλεμαραθώνιο που διοργανώθηκε για υποστήριξη και βοήθεια προς τους πυροπαθείς της Ηλείας , ενώ ήταν και δύο φορές υποψήφια στα ίδια βραβεία ως «αγαπημένη παρουσιάστρια κοινού εκτός ειδήσεων». Το 2012 αποφάσισε να διοχετεύσει όλη της το «είναι» στο δικό της ηλεκτρονικό δημιούργημα που δεν είναι άλλο από το The fun of Lifesharing.«To site αυτό έχει γίνει με αγάπη και μεράκι τόσο από εμένα όσο και από τους συνεργάτες μου όλους εσάς που θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα υγείας,ομορφιάς,μόδας,ψυχολογίας, επικαιρότητας και όχι μόνο. Η ομάδα μας πρεσβεύει την χαρά του να μοιράζεσαι την γνώση και δεν είναι τυχαίο ποια άτομα μπήκαν στην οικογένεια του Τhe fun of Lifesharing. Το όραμα μας είναι η ομάδα αυτή να επεκταθεί και να εμπνευστεί από εσάς! Θέλουμε να γίνουμε η αγαπημένη σας παρέα το πρωί με καφέ, τις χαλαρές σας ώρες,το βράδυ πριν κοιμηθείτε,στο διάλειμμα σας στη δουλειά,η συντροφιά σας σε κάθε στιγμή σας».