close

Μπισκότα με ταχίνι, φουντούκια και μέλι

Υπέροχα, τραγανά, υγιεινά, γευστικά, χορταστικά και απίστευτα αρωματικά!!!

Υλικά που θα χρειαστούμε…

250 γραμμ. Αλεύρι βρώμης (Εάν δεν βρείτε, βάλτε στο μπλεντεράκι σας 250 γραμμ. Κουάκερ και κάντε τα σκόνη)

300 γραμμ. Ταχίνι “Μακεδονικό, με ρόδι και cranberries…Εάν δεν βρείτε στο Super Market της γειτονιάς σας γιατί είναι καινούργιο προϊόν, αντικαταστήστε το με ταχίνι κακάο.

100 γραμμ. Ψημένα φουντούκια χονδροκομμένα

100 γραμμ. Μέλι

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Ελάχιστο αλάτι

Πως τα φτιάχνουμε

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα, στους 180ο C. Στρώνουμε το ρηχό ταψί του φούρνου μας με λαδόκολλα.
  2. Αναμιγνύουμε το αλεύρι βρώμης, με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε, τα ενσωματώνουμε με τα χέρια μας. (Μη φανταστείτε ότι θα γίνει καμία σπουδαία ζύμη)!
  4. Πλάθουμε τη ζύμη-τρίμμα σε μπαλάκια και τα βάζουμε στο ταψί. Με τον πάτο ενός ποτηριού του ουίσκι, τα πατάμε (πρεσάρουμε), για να τους δώσουμε το σχήμα μπισκότου. Θα κάνουνε ρωγμές, αλλά εμάς δεν μας αφορά!
  5. Τα φουρνίζουμε για 7-8 λεπτά, ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου. Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Επειδή όταν ξεφουρνιστούν είναι μαλακά, μη σας ξεγελάσουν ότι είναι άψητα και τα ξαναβάλετε στο φούρνο. Όταν κρυώσουν τελείως, θα γίνουν τραγανά και θα θρυμματίζονται στο στόμα σας.