Η υγεία και η τσέπη των πολιτών στον βωμό της πολιτικής και του χρήματος

Η υγεία και η τσέπη των πολιτών στον βωμό της πολιτικής και του χρήματος

Από τότε που εμφανίστηκε επί γης ο κορωνοϊός κάποιες χώρες έχουν καταφέρει να ελέγξουν την πανδημία προς όφελος των πολιτών και της οικονομίας τους, και κάποιες άλλες έχουν αποτύχει με μικρότερο ή μεγαλύτερο πάταγο.

Ανάμεσα στις πιο αποτυχημένες, οι δικές μας, οι περίφημες ευρωπαϊκές χώρες!

Μέρα με τη μέρα, εδώ κι ένα χρόνο, οι πολίτες τους που αρρωσταίνουν, πεθαίνουν ή φτωχαίνουν, μετριούνται σε όλο και μεγαλύτερους αριθμούς.

Και αυτό συμβαίνει  ΟΧΙ γιατί οι Ευρωπαίοι πολίτες, στην πλειονότητά τους, δεν έχουν αναλάβει την προσωπική τους ευθύνη! ΟΥΤΕ γιατί η πλειονότητά τους αρνείται τον εμβολιασμό!

Μοναδική αιτία είναι τα βρώμικα παιχνίδια εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής και τα βρώμικά παιχνίδια εσωτερικών και εξωτερικών ιδιωτικών συμφερόντων, που επιλέγουν να παίξουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αντί να επιτελέσουν το πρώτιστο καθήκον τους: Την προστασία της υγείας και της οικονομικής επιβίωσης των λαών τους!

Αιδώς Ευρωπαίοι ηγέτες!

Αιδώς όμως και σε όλους εμάς τους Ευρωπαίους πολίτες, που επιλέξαμε τέτοιους ηγέτες!

Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να παραιτηθούμε από την ψευδαίσθηση ότι διαθέτουμε ορθή κρίση;

Μήπως ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε την αλήθεια; Τη δική μας και των ηγετών μας;

Αχ πόσο αδύναμοι αφήσαμε να μας καταντήσουν…

Υ.Γ. Γνωρίζω ότι το έργο το έχουμε ξαναδεί! Είναι άλλωστε το πιο πολυπαιγμένο στην παγκόσμια ιστορία: Πάντα οι λαοί πληρώνουν το τίμημα! Αλλά δεν αντέχω άλλο να το παρακολουθώ άπραγη! Αρνούμαι να κατεβώ από το ροζ συννεφάκι μου και να αποδεχτώ ότι τίποτα μα τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, ότι τίποτα μα τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε για ν΄ αλλάξει!