Πώς να ζούμε… φυσιολογικά με τον κορωνοϊό!

Πώς να ζούμε… φυσιολογικά με τον κορωνοϊό!

Η επιστήμη έχει αποφανθεί κατηγορηματικά: Με ή χωρίς εμβόλια ο κορωνοϊός ήρθε στη ζωή μας για να μείνει. Και ο μόνος τρόπος για να ζήσουμε μαζί του αρμονικά,  είναι να… διαφοροποιήσουμε λιγάκι  αυτό που ονομάζουμε φυσιολογική ζωή.

Με άλλα λόγια, οι απανταχού ειδικοί επισημαίνουν ότι αν θέλουμε να ζήσουμε φυσιολογικά, πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι απ’ εδώ κι εμπρός είναι απολύτως ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ:

  • Να φοράμε μάσκα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους -εκτός από το σπίτι μας.
  • Να αποφεύγουμε τον συνωστισμό όπου και όταν τον συναντάμε διατηρώντας την απόσταση των 1,5-2 μέτρων, ο ένας από τον άλλον.
  • Να ξεχάσουμε τους εναγκαλισμούς, τα φιλιά και τις χειραψίες με γνωστούς και αγνώστους.

Αυτά σε ό,τι αφορά την προσωπική μας ευθύνη.

Όμως η επιστήμη ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ότι εκτός από την προσωπική ευθύνη, προκειμένου να επιβιώσουμε, απαραίτητη είναι και η κρατική!

Και δεδομένου ότι τα αυστηρά ή λιγότερο αυστηρά lockdown έχουν αποτύχει παταγωδώς, οι κυβερνήσεις οφείλουν να κατανοήσουν ότι χρειάζεται άμεσα:

  • Να ενισχύσουν το δημόσιο σύστημα υγείας στις χώρες τους, με έμφαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη – χρειάζεται άραγε να επαναλάβει κανείς το πασίγνωστο «η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία»;
  • Να αυξήσουν κατακόρυφα τον αριθμό των τεστ ώστε να καταστεί δυνατή η έγκαιρη ινχνηλάτηση – είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στον περιορισμό της μετάδοσης.
  • Να επιβάλλουν σε επιχειρηματίες -μικρούς και μεγάλους- την δωρεάν παροχή τεστ και μέσων προστασίας στους υπαλλήλους τους.
  • Να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των μέσων μαζικής μεταφοράς – εκτός και αν οι υπεύθυνοι (ή μήπως ανεύθυνοι;) εξακολουθούν να πιστεύουν ότι  ο συνωστισμός βλάπτει σοβαρά την υγεία  σε όλους τους  εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αλλά όχι μέσα σε τρένα και λεωφορεία!
  • Να αποσυμφορήσουν τις σχολικές αίθουσες- οι τρόποι με μικρό οικονομικό κόστος υπάρχουν και είναι ουκ ολίγοι: φοίτηση μέρα παρά μέρα, πρωϊνά και απογευματινά τμήματα, μετατροπή μη χρησιμοποιούμενων χώρων σε αίθουσες διδασκαλίας, κ.ά..

‘Όλοι λοιπόν εσείς οι δικοί μας κυβερνώντες, που μας κουνάτε το δάχτυλο και μας κατηγορείτε για ανευθυνότητα και απειθαρχία, απαντήστε: Ποια από τα παραπάνω μέτρα έχετε πάρει μέχρι σήμερα; Ποιες είναι οι δικές σας παραλείψεις; Σε ποιο βαθμό φταίτε εσείς για τα κακά μας χάλια;

Αν ποτέ αποφασίσετε να μας το πείτε, τότε και μόνο τότε, θα αποδεχτούμε κι εμείς τις ευθύνες μας.

Ως τότε σταματήστε τις  παραινέσεις σας για μάσκες, αποστάσεις, κ.λπ. – έχετε γίνει πλέον γραφικοί. Δεν το καταλαβαίνετε;

Και αν εμείς πρέπει να αποδεχτούμε ως φυσιολογικό τρόπο ζωής τον… μασκοφόρο, πρέπει κι εσείς να αποδεχτείτε ότι φυσιολογικό είναι να εργάζεστε συστηματικά και αποκλειστικά για το καλό των πολιτών της χώρας που κυβερνάτε! Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που σας ψηφίσαμε!

Και να θυμάστε: Το καλό, όπως και το κακό, είναι μπούμερανγκ. Αργά ή γρήγορα επιστρέφουν στον αποστολέα τους!!!