close

Πανεύκολο ρολό κιμά

Έχουμε μισό κιλό κιμά και δεν ξέρουμε τι να τον κάνουμε για να «φτουρήσει»;…  Που έλεγε και ο παππούς μου. Ιδού η λύση!!!

Υλικά που θα χρειαστούμε

Για τις πατάτες

4 πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους

Αλάτι-πιπέρι-πάπρικα, θυμάρι, 1 κ.σ. λάδι

Για το ρολό

200 γραμμ. Τυρί Gouda, ή γλυκιά γραβιέρα, ή κασέρι κομμένο σε κυβάκια

500 γραμμ. Κιμά μοσχαρίσιο

2 κ.σ. φουσκωτές τριμμένη φρυγανιά

2 αυγά

Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και πάπρικα

Λαδόκολλα

Λίγο λάδι για λάδωμα

Ταψάκι

Πως θα το φτιάξουμε

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ο C. Λαδώνουμε το ταψί μας και το στρώνουμε με λαδόκολλα.
  2. Κόβουμε τις πατάτες, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Τις πασπαλίζουμε με τα υλικά τους και τις ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε το κιμά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, τα αυγά, αλατάκι, πιπέρι, πάπρικα, λίγο τριμμένο θυμάρι και τα αναμιγνύουμε.
  4. Απλώνουμε το μίγμα του κιμά πάνω στη λαδόκολλα, μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Ρίχνουμε τα κυβάκια του τυριού κατά μήκος της μεγάλης πλευράς του κιμά και τα τακτοποιούμε. Αφήνουμε λίγο κενό κιμά από τη μια μεγάλη πλευρά και περισσότερο κενό από την άλλη, οπότε τυλίγοντας το, να βρεθεί το τυρί περίπου στη μέση του ρολού.
  5. Τυλίγουμε το κιμά με τη βοήθεια της λαδόκολλας και δημιουργούμε ένα ωραίο παχουλό μπαστούνι καλυμμένο με τη λαδόκολλα, (σαν δωράκι) στο κέντρο του ταψιού.
  6. Τοποθετούμε δεξιά και αριστερά του ρολού τις πατατούλες μας και το φουρνίζουμε για 40 λεπτά.
  7. Το ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε με προσοχή τη λαδόκολλα, αναποδογυρίσουμε το ρολό και το ξαναφουρνίζουμε για ακόμα 20 λεπτά.
  8. Το ξεφουρνίζουμε, κόβουμε το ρολό σε φέτες και το σερβίρουμε στα πιάτα, με τις πατατούλες του στο πλάι.

Καλή όρεξη!