close

Φρέσκο ζεστό ψωμί και τυροκαυτερή, όλα από τα χεράκια μας!!

Πανεύκολο ψωμί με σόδα και γιαούρτι χωρίς μαγιά και τυροκαυτερή σε χρόνο μηδέν!

Για τη τυροκαυτερή

½-1 βαζάκι πάστα πικάντικης πιπεριάς (Από το Super Market)

350-400 γραμ. φέτα μέτρια σε τρίμματα

200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό

½ – 1 κ.γ. σκόνη τσίλι

1 σκελίδα σκόρδο παχουλή

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 κουταλιά πάπρικα

1  κ.σ. ξύδι

Αλατάκι (Αφού δοκιμάσουμε)

Πως το φτιάχνουμε

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλεντεράκι μας και τα χτυπάμε. Αδειάζουμε τη τυροκαυτερή σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώνει όσο εμείς θα φτιάξουμε το ψωμί.

Σημ. Εάν δεν βρούμε στο Super Market «πάστα πικάντικης πιπεριάς», το αντικαθιστούμε με 3 ψητές πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, που υπάρχουν παντού και ενισχύουμε τη γεύση, προσθέτοντας λίγο μπούκοβο.

Για το express ψωμί

1 κ.γ. σόδα μαγειρικής, όχι κοφτό, αλλά όχι και φουσκωτό. (Εάν τη κοσκινίσουμε, θα πάρουμε 1 κουταλάκι που να εξέχει από το κουταλάκι αλλά όχι υπερβολικά).

340 γραμμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ή μισό-μισό, με οποιοδήποτε άλλο αλεύρι μας αρέσει.

1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γραμμ.)

1 κ.γ. αλάτι

100 ml νερό

Λάδι

Σουσάμι (Προαιρετικά)

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200ο C στις αντιστάσεις. Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στη τελευταία κάτω θέση. Στρώνουμε το ταψί μας με λαδόκολλα και την αλείφουμε με λάδι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλάτι, τη σόδα και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν σαν χυλός.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και αρχίζουμε αρχικά να ανακατεύουμε με σπάτουλα. Στη συνέχεια ζυμώνουμε το ζυμάρι με τα χέρια, ίσα-ίσα να ενωθούν τα κομματάκια, να μη κολλάει στα χέρια και να πάρει την όψη του ζυμαριού. Δεν το ταλαιπωρούμε, ούτε καθυστερούμε γιατί μετά δεν θα φουσκώσει.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2. Την κάνουμε 2 μπαλίτσες και τις ακουμπάμε στη λαδωμένη λαδόκολλα.
  5. Κάνουμε με ένα μαχαίρι από 2-3 χαρακιές στη κάθε μια, τις περιχύνουμε με λίγο λάδι και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  6. Τις φουρνίζουμε για 30-35 λεπτά.

Ότι ψωμάκι περισσέψει… Αν περισσέψει… Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. Εάν θέλουμε να το γευτούμε… σαν της ώρας, απλά το ζεσταίνουμε στο φούρνο.

Μπορούμε στη ζύμη να προσθέσουμε τριμμένο τυρί, ή ψιλοκομμένες ελιές και θυμάρι, ή ξηρούς καρπούς κ.α. Εσείς αποφασίζετε.


INSTAGRAM FEED