close
ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο ερωτισμός των αρωμάτων

Αν ένα μπουκέτο λουλούδια, ένα «σ’ αγαπώ», ή ένα δείπνο για δυο υπό το φως των κεριών δεν είναι αρκετό για να ξυπνήσει τον ερωτισμό σας, υπάρχουν και τα αιθέρια έλαια!

Η όσφρηση παίζει μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη της οικειότητας μεταξύ δυο ανθρώπων. Μιμούμενοι τα πιο πρωτόγονα πλάσματα της φύσης όταν εκτεθούμε σε αισθησιακές μυρωδιές, προσκαλούμε τα ταίρι μας και η διάθεσή για επαφή έρχεται φυσικά και εύκολα!

Στο κομμάτι του αισθησιασμού, τα αιθέρια έλαια έχουν πολλά να προσφέρουν. Υπάρχουν ψυχρά αιθέρια έλαια που καλμάρουν το νευρικό σύστημα και έλαια θερμά που διεγείρουν και αυξάνουν τη λίμπιντο. Άλλη μια κατηγορία αιθέριων ελαίων σε ότι αφορά την ερωτική επιθυμία είναι τα έλαια εκείνα που βοηθούν να ανοίξουν τα συναισθήματα να αυξηθεί η επικοινωνία να απελευθερωθεί το πάθος και η καταπιεσμένη σεξουαλική ένταση.

Ο καλύτερος τρόπος για να μην μεταφέρουμε τα προβλήματα μας στη κρεβατοκάμαρα είναι να μάθουμε να χαλαρώνουμε.

Είναι πολύ πιθανό να μην σας ταιριάζουν όλα τα έλαια, δεδομένου ότι η αίσθηση της όσφρησης και η προτίμηση στις μυρωδιές είναι κάτι πολύ υποκειμενικό. Αυτή η υποκειμενικότητα στην αρωματοθεραπεία είναι που μπορεί να σας κάνει να βιώσετε μια μυρωδιά όπως κανένας άλλος. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να πειραματιστείτε για να δείτε τι σας ταιριάζει.

Τα παρακάτω έλαια μπορούν χρησιμοποιηθούν για καύση σε λύχνο, για μασάζ αναμεμειγμένα με αμυγδαλέλαιο, ή σε διάλυμα νερού για αρωματισμό (κουρτίνες, μαξιλάρια, σεντόνια κλπ). Σε όλες τις περιπτώσεις καλό είναι να επιλέγετε βιολογικά έλαια, ειδικά όταν αυτά πρόκειται να έρθουν σε επαφή με το σώμα.

1.Τριαντάφυλλο

Το τριαντάφυλλο είναι ίσως το πιο ρομαντικό λάδι. Συχνά ονομάζεται και το αιθέριο έλαιο της αγάπης. Βοηθά να ανοίξει το κέντρο της καρδιάς για να μπορέσει να λάβει αγάπη και δύναμη, βοηθώντας έτσι το άτομο να αγαπήσει τον εαυτό του και να διαχειριστεί καλύτερα  τα συναισθήματα του φόβου και της ανασφάλειας.

Το τριαντάφυλλο αυξάνει την επιθυμία, ενισχύει την αυτοεκτίμηση και την εμπιστοσύνη,  βοηθά σε καταθλιπτικές καταστάσεις, θεραπεύει τη θλίψη, αποτοξινώνει και καθαρίζει το αίμα, βελτιώνει την πέψη, βελτιώνει την κυκλοφορία, αυξάνει την παραγωγή σπέρματος, βελτιώνει τη λειτουργία της μήτρας και καταπολεμά το άγχος και την ένταση.

2.Ylang Ylang

Το Ylang Ylang χαλαρώνει, βοηθά στη μείωση της ταχυκαρδίας, εξισορροπεί την αρτηριακή πίεση και ενισχύει τη διάθεση.

Είναι ένα πολύ γνωστό αφροδισιακό. Σε όποια συναισθηματική κατάσταση κι αν βρίσκεστε το Ylang Ylang  θα σας δώσει ισορροπία.

Οι ηρεμιστικές του ιδιότητες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για να μετατρέψουν τη σεξουαλική σας εμπειρία σε μια εμπειρία βαθιάς συναισθηματικής σύνδεσης χωρίς άγχος, ανησυχία ή θυμό. Χαλαρώνει τους παλμούς της καρδιάς και ηρεμεί τη ρηχή γρήγορη αναπνοή. Έτσι σε αυτή τη κατάσταση ηρεμίας η διάθεσή σας για έρωτα ανεβαίνει στα ύψη.

3.Σανταλόξυλο

Το σανταλόξυλο είναι ένα από τα αρχαιότερα γνωστά αρώματα. Είναι ένα ισχυρό αναλγητικό, χαλαρώνει τους μυς και κατεβάζει την υψηλή πίεση. Στην Ινδία συχνά συνδυάζεται με τριαντάφυλλο και είναι ίσως το πιο αγαπημένο άρωμα της χώρας. Η μυρωδιά από μόνη της είναι αρκετή για να σε ανακουφίσει από την πίεση και την ένταση της ημέρας..

4.Κάρδαμο

Το κάρδαμο έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς ως εγχώριο μπαχαρικό, ειδικά στην Ινδία και τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Έχει γίνει μέρος της παραδοσιακής κινεζικής και ινδικής ιατρικής για πάνω από 3000 χρόνια. Είναι ένα αιθέριο έλαιο με ευχάριστο άρωμα που χαλαρώνει και ανακουφίζει από την πνευματική κόπωση και την νευρική καταπόνηση.

5.Νερολί

Το Νερολί, βοηθάει στην πνευματική ανύψωση και ηρεμεί τις αισθήσεις. Έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες ως φυσικό αφροδισιακό από πολλές χώρες. Ενδυναμώνει την εμπιστοσύνη και διαλύει τα συναισθήματα θυμού. Είναι τόσο χαλαρωτικό για την καρδιά που χρησιμοποιείται συχνά σε περιπτώσεις κρίσεων πανικού.

6.Γιασεμί

Το Γιασεμί αφήνει μια απίστευτη μυρωδιά, είτε ως λουλούδι είτε ως αιθέριο έλαιο. Έχει αφροδισιακές ιδιότητες και εξισορροπεί αποτελεσματικά το νευρικό σύστημα. Το αιθέριο έλαιο γιασεμιού όταν λειτουργεί σε συναισθηματικό επίπεδο, βοηθά στη θεραπεία της κατάθλιψης, στην νευρική εξάντληση και στις καταστάσεις που σχετίζονται με το άγχος. Δημιουργεί ένα αίσθημα αισιοδοξίας, εμπιστοσύνης και ευφορίας. Είναι πολύ χρήσιμο σε περιπτώσεις απάθειας, αδιαφορίας ή αταξίας. Χρησιμοποιήστε το για να αυξήστε τη  ροή της σεξουαλικής ενέργειας και του πάθους!

7.Κανέλα

Το αιθέριο έλαιο κανέλας λάδι κανέλας είναι βέβαιο πως θα θερμάνει τη σχέση και θα τη κάνει πιο «πικάντικη» μιας και προέρχεται από μπαχαρικό. Αν θέλετε να τονώσετε ποιοτικά τη ερωτική σας ζωή χρησιμοποιήστε κανέλα. Είναι ιδανικό για τη διέγερση της κυκλοφορίας του αίματος και κάνει πολύ καλό στο δέρμα.


Η Κατερίνα Σταθοπούλου είναι απόφοιτη της σχολής εναλλακτικών επιστημών Natural Health Science, στις ειδικότητες Σουηδικής Μάλαξης, Rejuvance και Λεμφικής Παροχέτευσης – drainage προσώπου σώματος. Έχει διδαχθεί Βασικές Τεχνικές α και β βαθμού ,Παραδοσιακού Ταιλανδέζικου Μασάζ-Ancient Thai Massage (Ε.Παπαθανασίου). Μέσα στα πλαίσια της επαγγελματικής τριβής και με τις αμοιβαίες ανταλλαγές γνώσεων με άλλους εξαιρετικούς συναδέλφους, δάσκαλους και συμμαθητές, διδάχθηκε Thai oil massage, Thai Foot massage, Indian Head massage, Facial Gua Sha. Γνωρίζει χαλαρωτικό μασάζ σώματος προσώπου, πιστοποίηση από το σεμιναριακό κέντρο Beauty & Style.Έχει Α βαθμό στην ενεργειακή θεραπεία Ρέικι (Α.Παπαδάτου) και έχει πιστοποιηθεί στους θεραπευτικούς κώδικες Healing Codes (Ann& Jack Stewart). Είναι απόφοιτη της ενεργειακής θεραπείας Silva method ( Π Μεταξάτος). Τον Οκτώβριο του 2016 ολοκλήρωσε το Βασικό Σεμινάριο Υπνοσκόπησης 37 ωρών (εισαγωγή στις βασικές αρχές της θεραπευτικής ύπνωσης και αναδρομής) με τον Νάσο Κομιανό. Τον Ιούνιο του 2017 ολοκλήρωσε σεμινάριο 60 ωρών Συναισθηματική Νοημοσύνη και Ενσυναίσθηση παρακολουθώντας μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Συνεχίζει την εκπαίδευσή της παρακολουθώντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών ρεφλεξολογίας με δασκάλα την Άρτεμις Καρνέζη, στο universal training – κέντρο δια βίου μάθησης. Η προσέγγιση της στη μάλαξη είναι ολιστική,με κύριο γνώμονα τον άνθρωπο. Από το 2013 είναι ιδιοκτήτρια του κέντρου σωματικής και ψυχικής ευεξίας Alopi Living. Από το 2015, αρθρογραφεί σε διάφορα sites που αφορούν την σωματική και ψυχική υγεία αλλά και την ομορφιά. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στη τηλεόραση, έχει δικό της κανάλι στο youtube και προσωπικό blog,στο διαδραστικό site της επιχείρησης της. Διδάσκει η ίδια Σουηδική μάλαξη, και διοργανώνει σεμινάρια και διαλέξεις σχετικές με το αντικείμενό της. Το μότο της είναι Rethink and Restart your Life Στόχος του ταξιδιού της, είναι μέσα από τη δουλειά της να αφήσει ένα μικρό αποτύπωμα αλλαγής σε αυτό το κόσμο.