Μια γωνιά για το γραφείο μου παρακαλώ!

Μια γωνιά για το γραφείο μου παρακαλώ!

Ακόμα και αν δεν εργάζεστε από το σπίτι,  ένα μικρό γραφείο, είναι πάντα απαραίτητο και πολύ-πολύ χρήσιμο. Εκεί θα καθίσετε να φτιάξετε τις λίστες σας, να συγκεντρώσετε τους λογαριασμούς, να τακτοποιήσετε τα χαρτιά σας, να κρατήσετε σημειώσεις για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν, κ.λπ.

Όταν λοιπόν το σπίτι  δεν διαθέτει ένα επιπλέον δωμάτιο για τη δημιουργία γραφείου, τότε θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε σημεία, όπως ένας σχετικά φαρδύς διάδρομος, μια γωνιά του χολ ή του σαλονιού, μια εσοχή στην κρεβατοκάμαρα, ή και στην κουζίνα αν είναι μεγάλη.

Τα οφέλη από μία τέτοια κίνηση είναι ότι σας παρέχει μια σχετική απομόνωση και ησυχία και σας βοηθάει να οργανωθείτε καλύτερα.

Επιλέξτε μια γωνιά που να χωράει το έπιπλο που θα επιλέξετε  -μικρό γραφείο, μονοθέσιο θρανίο, τραπεζάκι, συρταριέρα, ραφιέρα, κ.λπ.- και η οποία επιπλέον  θα επιτρέπει την κυκλοφορία των άλλων απ’ εκεί όταν εσείς κάθεστε στο γραφείο σας,  έτσι δεν θα χρειάζεται να σηκώνεστε κάθε φορά που θα περνάει κάποιος. Η ιδανικότερη θέση είναι κάποια εσοχή στον τοίχο.

Όσο για το διακοσμητικό μέρος, ένα όμορφο και τακτοποιημένο γραφείο δεν είναι ποτέ άσχημο, όπου και αν τοποθετηθεί, αρκεί να πάρετε ένα γραφείο που να ταιριάζει με υπόλοιπη διακόσμηση και ύφος του σπιτιού.

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες για να πάρετε ιδέες!

Η ιδέα προήλθε από τα sites www.viewdeco.gr και thedecopages.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών που συνθέτουν τα κολάζ έγινε από το Pinterest.

Μαρία Κόλλια