Ζωγραφική… Με χαρτί τουαλέτας!

Ζωγραφική… Με χαρτί τουαλέτας!

Μη σκάτε αν ο τοίχος σας είναι άδειος, μπορείτε σε ελάχιστο χρόνο να μεταμορφωθείτε σε Abstract καλλιτέχνη και να κάνετε αριστουργήματα!

Η ζωγραφική είναι αντικαταθλιπτική, δημιουργική, εξωτερικεύει τον ασυνείδητο εσωτερικό μας κόσμο και μας … Λυτρώνει!

Σήμερα θα ζωγραφίσουμε πικραλίδες, ή Ταραξάκο. Φυτά του αγρού με θεραπευτικές ιδιότητες!

Υλικά που θα χρειαστούμε

Χαρτονάκια από τελειωμένα ρολά τουαλέτας

Ψαλίδι

Ακρυλικά χρώματα (Το κάθε πλαστικό μπουκαλάκι ακρυλικού χρώματος ζωγραφικής των 60 ml, στοιχίζει +/_  1.5ευρω. Ο πιο απλός συνδυασμός που μπορούμε να κάνουμε είναι, με αποχρώσεις του ίδιου χρώματος.

Καμβά στις διαστάσεις που επιθυμούμε

2 βιδωτά μικρά κρικάκια , για δεξιά και αριστερά στην πίσω πλευρά του καμβά και λεπτό σύρμα που θα τα ενώνει, για τον κρεμάσουμε

1 πινελάκι ζωγραφικής πλακέ

1 πλαστικό ποτήρι με νερό

Χαρτί κουζίνας

1 πινελάκι ζωγραφικής λεπτό για τα κοτσάνια

1 πλακέ χαρτόνι (που θα το χρησιμοποιήσουμε σαν παλέτα)

Ξεκινάμε…. https://www.youtube.com/watch?v=JAe2N12-NI4

Δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε 2 λουλούδια όπως στο βίντεο, μπορούμε να κάνουμε όσα λουλούδια θέλουμε και όπως θέλουμε για να μας καλύψουν τον καμβά μας.

  1. Κόβουμε γύρω-γύρω το 1/3 σε ύψος από το ρολό-χαρτονάκι, σε στενές λωρίδες και δημιουργούμε ένα «πινέλο».
  2. Ανοίγουμε τις λωρίδες-κρόσσια προς τα έξω.
  3. Ρίχνουμε αρχικά μια παχουλή τελεία του πιο ανοιχτού χρώματος που έχουμε επιλέξει, πάνω στην παλέτα. Το απλώνουμε με το πλακέ πινέλο. Ακουμπάμε πάνω στο χρώμα τα κρόσσια του χαρτονιού και αρχίζουμε να κάνουμε τύπου απαλές σφραγίδες στον καμβά μας. Η πικραλίδα είναι πολύ ανάλαφρη και αέρινη, γι΄ατό και οι σφραγίδες μας πρέπει να είναι απαλές.
  4. Βάζουμε μια δεύτερη παχουλή τελεία στην παλέτα με το πιο σκούρο χρώμα. Ξεπλένουμε το πινέλο μας στο νερό, το σκουπίζουμε καλά με το χαρτί κουζίνας και απλώνουμε στην παλέτα το δεύτερο χρώμα.
  5. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με το τρίτο χρώμα.
  6. Αφού τελειώσουμε με τα χρώματα και τις πικραλίδες, τραβάμε ελεύθερες γραμμές με το λεπτό πινελάκι για τα κοτσάνια τους.
  7. Στη συνέχεια, βουτώντας το λεπτό μας πινελάκι στα χρώματα που έχουμε στη παλέτα κάνουμε μικρές τελείες στο κέντρο των λουλουδιών μας και τις ταμπονάρουμε… Με χαρτί τουαλέτας!

Ο πίνακας μας είναι έτοιμος!

Τώρα που ξέρουμε τη τεχνική, μπορούμε να κόψουμε τα ρολά χαρτονάκια πιο βαθιά και να κάνουμε «φαρδύτερα»… πινέλα, ή λιγότερα βαθιά και να κάνουμε μικρότερα πινέλα, προσθέτοντας δε και άλλα χρώματα, το αποτέλεσμα θα είναι φαντασμαγορικό!

Καλή επιτυχία, ψυχική και δημιουργική!

Ενδεικτικές παλέτες χρωμάτων,

Ηλιοβασίλεμα

Θάλασσα

Ωκεανός

Φθινόπωρο

Χειμώνας-1

Χειμώνας-2