Γεμιστά Muffins με Lemon curd

Γεμιστά Muffins με Lemon curd

Υλικά που θα χρειαστούμε

150 γραμμ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Βανίλια

150 γραμμ. Γάλα

3 κ.σ. λειωμένο βούτυρο (43 γραμμ.)

1 αβγό μεσαίου μεγέθους

100 γραμμ. Ζάχαρη

Lemon curd

Για το άλειμμα

5 κ.σ. ζάχαρη

Χυμό από 1 λεμόνι

Πως τα φτιάχνουμε

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C. Λειώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Τοποθετούμε χάρτινες φορμίτσες στις υποδοχές της ειδικής φόρμας για muffins. Εάν δεν έχουμε χάρτινες θήκες, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις υποδοχές.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, την βανίλια και την μπέικιν πάουντερ, τα αναμιγνύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Χτυπάμε σε ένα μπολ το αβγό μέχρι να γίνει ανοιχτό κίτρινο και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γάλα, το λειωμένο βούτυρο, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο μίγμα του αλευριού. Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και τα ανακατεύουμε απαλά όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δεν χρειάζεται να τα ανακατέψουμε υπερβολικά, γιατί δεν θα μας γίνουν αφράτα τα κεκάκια.
  4. Ρίχνουμε από ½ κουταλιά της σούπας ζύμη σε κάθε χαρτάκι. Ακουμπάμε στο κέντρο της ζύμης 1 κουταλάκι του γλυκού lemon curd. Προσθέτουμε από πάνω ζύμη τόση, ώστε να γεμίσουν τα 3/4 της χάρτινης φορμίτσας.
  5. Αφού γεμίσουμε όλες τις θέσεις τα φουρνίζουμε για 20-25 λεπτά. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Αναμιγνύουμε τον χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
  6. Μόλις ξεφουρνίσουμε τα κεκάκια και όσο είναι ακόμα καυτά, ανακατεύουμε πάλι το χυμό του λεμονιού με τη ζάχαρη και αλείφουμε την επιφάνεια των muffins, ένα-ένα με πινελάκι. Όταν τελειώσουμε με όλα, επιστρέφουμε και τα ξανα-αλείφουμε για μια δεύτερη φορά ακόμα.
  7. Τα αφήνουμε μέσα στη φόρμα να μείνουν 10 λεπτά και μετά τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν. Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιούμε χαρτάκια, τα ξεκολλάμε από τη φόρμα περνώντας γύρω-γύρω ένα μαχαίρι και μετά τα ξεφορμάρουμε.

Διατηρούνται φρέσκα σε τάπερ 3 ημέρες.