2021! Οι λέξεις κλειδιά για τον νέο χρόνο!

2021! Οι λέξεις κλειδιά για τον νέο χρόνο!

Κάτω από κανονικές συνθήκες, αυτές οι πρώτες ημέρες του καινούριου χρόνου, θα μας έβρισκαν να σχεδιάζουμε, να σβήνουμε και να ξαναγράφουμε τους νέους μας στόχους, να παίρνουμε τις αποφάσεις μας ακόμα και για ριζικές αλλαγές στη ζωή μας, να νιώθουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να ξεκινήσουμε να χρωματίζουμε την ολόλευκη σελίδα της ζωής μας.

Το 2021, έχει συμπληρώσει ήδη μία ημερολογιακή εβδομάδα και οι περισσότεροι νιώθουμε ακόμα βαριά τη σκιά του παρελθόντος έτους.

Θα ήταν ουτοπικό να πιστεύουμε ότι μαζί με την πρώτη ανατολή του χρόνου όλα θα διορθώνονταν ως δια μαγείας. Και θα είναι επίσης ψευδές αν πιστεύουμε ότι θα «ξεφορτωθούμε» γρήγορα και πολύ περισσότερο, εύκολα τα «βαρίδια» που κουβαλούσε μαζί του το 2020…

Όμως είναι και αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα μας για να μην πω ότι είναι «υποχρεωτικό» φέτος, να ονειρευτούμε, να ανασυγκροτηθούμε, να αναδιοργανωθούμε, να χαράξουμε νέα ρότα στη ζωή μας και πάνω από όλα να την ακολουθήσουμε.

Προσωπικά πιστεύω ότι οι λέξεις κλειδιά για την φετινή χρονιά είναι:

«ΥΠΟΜΟΝΗ», «ΕΠΙΜΟΝΗ», «ΣΤΟΧΟΠΡΟΣΗΛΩΣΗ».

Λογικά, η καραντίνα, μέσα στην απομόνωση της, μας έδωσε αρκετό χρόνο να «συναντήσουμε» τον εαυτό μας. Να γνωριστούμε καλύτερα μαζί του. Μας έδωσε την «πολυτέλεια» να ανακαλύψουμε τα λάθη αλλά και τα ταλέντα μας. Ίσως να μας βοήθησε να μάθουμε – έστω και με σκληρό τρόπο – τι πραγματικά μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους.

Κι αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται απλώς… θεωρίες, νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε ότι ως άνθρωποι έχουμε πάντα το δικαίωμα των επιλογών στη ζωή μας. Αναμφισβήτητα και αδιαπραγμάτευτα. Η ζωή μας, είμαστε εμείς.

Καλή, δυναμική, δημιουργική χρονιά σε όλους!