Η επιστροφή του Γιώργου και άλλα τινά…

Η επιστροφή του Γιώργου και άλλα τινά…

Ναι, η αλήθεια είναι ότι δεν με έχετε συνηθίσει να γράφω για τα τηλεοπτικά δρώμενα.

Οι λόγοι; Πολλοί… Ίσως γιατί ξέρω πολλά …

Ίσως γιατί δεν θέλω να χαλάσουμε τις καρδιές μας, που λένε…

Ίσως επειδή αισθάνομαι τον συγκεκριμένο χώρο σαν οικογένεια, και όπως πασχίζω πάντα να προστατεύω την μοναδική και πραγματική μου οικογένεια έτσι – ίσως ρομαντικά σκεπτόμενη – κάνω ενστικτωδώς και για την επαγγελματική.

Ίσως γιατί δεν θέλω να χαλάσω την μαγεία του τηλεθεατή και τέλος, ίσως γιατί πιστεύω ότι όλο αυτό το πανηγύρι που στήνεται κάθε φορά γύρω από πρόσωπα και προϊόντα, αφορά περισσότερο το δικό μας τηλεοπτικό χωριό, τον δικό μας «μικρόκοσμο» και πολύ λιγότερο τον υπόλοιπο κόσμο.

Ναι ο Γιώργος Λιάγκας γύρισε στα παλιά του λημέρια. Και καλά έκανε. Τον προτιμώ 100 φορές περισσότερο στο ΠΡΩΙΝΟ του ΑΝΤ1. Η επιστροφή του άλλαξε όλη την αύρα. Όλη την εικόνα. Έγινε πάλι αυτή η οικεία παρέα που γνωρίζαμε. Μ’ αρέσει που τον βλέπω στο πλευρό της Φαίης και είμαι σίγουρη ότι κι εκείνη θα καταλάβει πόσο σημαντική είναι η παρουσία του. Μ’ αρέσει που βλέπω δημοσιογράφους να τους πλαισιώνουν Είμαι υπέρ της άποψης ότι σε αυτές τις εκπομπές πρέπει να υπάρχουν επαγγελματίες συνάδελφοι και όχι πρόσωπα που η μόνη τους προίκα είναι οι ακόλουθοί τους στα social…

Toν Γιώργο τον γνωρίζω άπειρα χρόνια. Ήμουν δόκιμη στη «λάντζα» του New channel κι εκείνος έκανε κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ (και δεν έχει σχέση με την ηλικία…., εγώ άργησα να μπω στην τηλεόραση). Συναντηθήκαμε ξανά στο Star. Εγώ μεσημέρι κι εκείνος δελτία. Έχουμε κοντραριστεί, έχουμε γελάσει, και όταν είχε βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής μου είχε πει : «Πάω στην περιφέρεια μου για τον αγώνα μου και με ρωτάνε αν έφερα την Λαμπίρη μαζί μου…»

Θεωρώ ότι είναι από τα πιο χαρισματικά πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης. Έχει παιδεία, έχει τσαγανό, έχει θράσος – ίσως περισσότερο από όσο αρμόζει μερικές φορές- είναι έξυπνος και πάνω από όλα γνωρίζει καλά το σπορ της τηλεόρασης. Με την επιστροφή του όμως απέδειξε και κάτι άλλο. Την μαγκιά του.

Ναι. Ο Γιώργος κουράστηκε από το πρωινό κι έφυγε. Έκανε την προσωπική του προσπάθεια. Σε ένα περιβάλλον δύσκολο… Έκανε κι ένα λάθος. Ένα λάθος που κόστισε ακριβά. Το πλήρωσε. Έλειψε. Πιστεύω ότι η αποχή τον ωφέλησε πολύ. Πάντα κάνει καλό για έναν πολεμιστή η ανάπαυλα. Σου δίνει τον καιρό να δεις τα λάθη σου. Να ωριμάσεις.

Ναι, δεν μάσησε. Επέστρεψε. Σε ένα ασφαλές λιμάνι. (Θα πρέπει στο σημείο αυτό να σας πω και μία άλλη θεωρία που έχω: το κανάλι πρέπει να “πηγαίνει” στον παρουσιαστή. Και πιστεύω ότι το κανάλι αυτό του πάει περισσότερο και από το ΜΕΓΚΑ που ήταν παλιά. Για τον ΣΚΑΙ δεν συζητώ…) Σε μέρη και πρόσωπα γνώριμα. Κι έκανε και πάλι «φασαρία» και τη διαφορά βέβαια.

Μέχρι τώρα οι ιθύνοντες μετά τη δική σας επιτυχία Γιώργο και Φαίη, κυνηγούσαν ζευγάρια παντρεμένα να κάνουν εκπομπή…  Τώρα τους βάλατε πιο δύσκολο project… Άντε να βρεις και διάσημους και αγαπητούς και διαζευγμένους να μοιραστούν τηλεοπτικό  αέρα και πάνω από όλα τηλεοπτική… δόξα!!!!

Γιώργο, Φαίη “Καλή επιτυχία!”

Υ.Γ. 1 Μην νομίζετε ότι έχω καμία ιδιαίτερη φιλία με τον κ. Λιάγκα… Αντιθέτως έχουμε αρπαχτεί και κάποιες φορές εξ αιτίας του χαρακτήρα και του χιούμορ του…

Υ.Γ. 2 Επίσης μην σπεύσετε να σχολιάσετε την σχέση μου με τον όμιλο γιατί δεν μασάω…

Υ.Γ. 3 Επειδή μου άρεσε τελικά που έγραψα για τηλεοπτικά, σκέπτομαι ότι ήρθε η ώρα να το κάνω συχνότερα…