Τι έμαθα το 2020…

Τι έμαθα το 2020…

Σε λίγες ημέρες αποχαιρετάμε αυτό τον «υπέροχο» χρόνο που στιγμάτισε τις ζωές μας. Σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, οι πληγές που αφήνει πίσω του το 2020 σίγουρα θέλουν πολύ καιρό για να κλείσουν, αν κλείσουν…

Γιατί αυτός ο «παγκόσμιος πόλεμος» που ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε, σίγουρα δεν τελειώνει με ένα εμβόλιο. Ούτε καν με τρία…  Γιατί ως γνωστόν, ένα κακό δεν έρχεται ποτέ μόνο του.  Η πανδημία φαίνεται να έχει τα χαρακτηριστικά της Λερναίας Ύδρας. Ακόμα και αν καταφέρουμε σε βάθος χρόνου να δημιουργήσουμε παγκοσμίως την περίφημη ανοσία της αγέλης, οι επιπτώσεις στην ψυχολογία μας αλλά και στην οικονομία θα φανούν σύντομα και θα είναι βαριές.

Από την άλλη μεριά, μας δόθηκε η ευκαιρία να πάρουμε μεγάλα μαθήματα ζωής σε πολλά επίπεδα.

-Τα αυτονόητα δεν είναι δεδομένα

-Πόσο «ακριβά» είναι τα «δωρεάν» : Αγκαλιές και φιλιά

-Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο

-Συναντήσαμε επιτέλους τον εαυτό μας και είχαμε όλο τον χρόνο στη διάθεση μας, μέσα στις ατελείωτες ώρες της μοναχικής καραντίνας, να τον γνωρίζουμε καλά, και γιατί όχι να γίνουμε και εξαιρετικοί φίλοι.

-Καταλάβαμε ολοκληρωτικά πόσο σημαντικοί είναι κάποιοι άνθρωποι για μας

-Ευχές όπως «χρόνια πολλά» και «υγεία» έπαψαν να είναι μόνο λέξεις…

Ασφαλώς και θα μπορούσατε κι εσείς να προσθέσετε πολλά σε αυτή τη λίστα …  Ίσως μάλιστα να μπορούσαμε να φτιάξουμε αμέσως τώρα έναν «τοίχο μαθημάτων» τον οποίο θα αναρτήσουμε στο lifesharing  για να το διαβάζουμε όλοι καθημερινά πριν ξεκινήσει η ημέρα μας.  Στείλτε λοιπόν τώρα τα δικά σας στο info@lifesharing.gr  και πάμε να μοιραστούμε πραγματικά τις εμπειρίες μας.

Αγαπημένοι μου, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου , το 2021, να φέρει πραγματικά στον κάθε έναν από εμάς αυτό που επιθυμεί η ψυχή του και το μυαλό του. Να είναι ένα χρόνος καλοτάξιδος, χωρίς απώλειες, με φως και αισιοδοξία. Να είστε καλά!