close

Κουράστηκα να φοβάμαι. Αφήστε με να απολαύσω τα Χριστούγεννα!

Ειλικρινά κουράστηκα. Κουράστηκα από την τρομολαγνεία. Κουράστηκα από τις καταθλιπτικές ειδήσεις. Κουράστηκα από τους δραματικούς τόνους στη χροιά της φωνής των δημοσιογράφων. Κουράστηκα να φοβάμαι…

Δεν αμφισβητώ την ασθένεια. Δεν ανήκω στην ομάδα των συνωμοσιολόγων και των… «ψεκασμένων» όπως είχε πει κάποια στιγμή και ο Πρωθυπουργός. Ανησυχώ! Ανησυχώ και πολύ, μάλιστα!

Τρομάζω στην ιδέα της covid 19  γιατί έχω έτσι κι αλλιώς ένα μικρό άσθμα που με ακολουθεί χρόνια τώρα. Γιατί έχω μία οικογένεια και ένα νέο μέλος σε αυτήν μόλις 7 μηνών και θέλω να είναι όλοι υγιείς. Όμως η ψυχή μου δεν αντέχει άλλο.

Δεν μπορώ άλλο να ακούω τις περιγραφές της αγωνίας των τελευταίων στιγμών των συνανθρώπων που έπεσαν θύματα αυτής της καταραμένης πανδημίας. Συγγενείς να θρηνούν σε ζωντανή μετάδοση. Το καθημερινό μέτρημα κρουσμάτων, διασωληνωμένων και νεκρών. Τις μελανές ιατρικές προγνώσεις .

Αφήστε με. Αφήστε με να κάνω ένα διάλειμμα. Αφήστε με να πάρω μία ανάσα ελπίδας. Αφήστε με να ζήσω αυτές τις γιορτές χωρίς ενοχές. Χωρίς πανικό.

Και επιτέλους. Ας βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Ας σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας.

Τα πάντα κλειστά και όλοι στους δρόμους. Μποτιλιάρισμα σαν να μην έχει υπάρξει ποτέ καραντίνα. Κόσμος παντού με κάθε είδους χαρτιά μετακίνησης… Και κατά τα άλλα ΟΧΙ στα ανοικτά μαγαζιά ΟΧΙ στα ανοικτά εμπορικά κέντρα ΟΧΙ στην εστίαση. Να είμαστε σίγουροι δηλαδή ότι όποιος γλιτώσει από την ασθένεια θα πάει σίγουρα από την πείνα και την φτώχεια. Σοβαρά τώρα; Χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν στους δρόμους. Εκατοντάδες νοικοκυριά θα τιναχτούν στον αέρα. Σπίτια, περιουσίες και αξιοπρέπειες θα χαθούν σε χρόνο dt. Αλλά να μου πεις έχεις και το επιχείρημα του HARRODS…. Λουκούμι μας έπεσε…. Ευτυχώς δηλαδή που το πολυκατάστημα δεν άκουσε τον Τσιτσιπά να έχουμε κι εδώ τα ίδια….

Σοβαρευτείτε. Όλοι. Καταλαβαίνουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι ο εμπορικός κόσμος αλλά η ανεπάρκεια του ιατρικού μας συστήματος. Σαφές-ξεκάθαρο- crystal clear που λένε και στο χωριό μου. Βρείτε λοιπόν τη λύση τώρα και αφήστε μας να ζήσουμε αυτά τα Χριστούγεννα όσο καλύτερα μπορούμε με ατομική ευθύνη, προστατεύοντας τους εαυτούς μας και τους γύρω μας τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας . Έτσι κι αλλιώς όλος ο κόσμος «σκαστός» στους δρόμους είναι. Τι δεν καταλαβαίνετε;

 

 

 


Η Χριστίνα Λαμπίρη είναι δημοσιογράφος με πολυετή προϋπηρεσία στο χώρο των περιοδικών, της τηλεόρασης αλλά και στου ραδιοφώνου. Έχει αγαπηθεί από το κοινό από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε να εκπροσωπήσει την μεσημεριανή ζώνη με ένα προφίλ δημοσιογραφικό που χαρακτηριζόταν εξαρχής από ήθος και υπευθυνότητα. Από τότε έχει υπηρετήσει επάξια ως παρουσιάστρια ζώνες ειδησεογραφίας , πρωινής ενημέρωσης , εκπομπές κοινωνικού περιεχομένου αλλά και ειδικές εκπομπές όπως Καλλιστεία, Τηλεμαραθώνιο αλλά και τα Τηλεοπτικά βραβεία του ΕΘΝΟΥΣ «ΠΡΟΣΩΠΑ 2008». Έχει κερδίσει 2 τηλεοπτικά βραβεία ως «αγαπημένη εκπομπή κοινού 2005» και «Βραβείο ειδικής εκπομπής 2008» για τον Τηλεμαραθώνιο που διοργανώθηκε για υποστήριξη και βοήθεια προς τους πυροπαθείς της Ηλείας , ενώ ήταν και δύο φορές υποψήφια στα ίδια βραβεία ως «αγαπημένη παρουσιάστρια κοινού εκτός ειδήσεων». Το 2012 αποφάσισε να διοχετεύσει όλη της το «είναι» στο δικό της ηλεκτρονικό δημιούργημα που δεν είναι άλλο από το The fun of Lifesharing.«To site αυτό έχει γίνει με αγάπη και μεράκι τόσο από εμένα όσο και από τους συνεργάτες μου όλους εσάς που θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα υγείας,ομορφιάς,μόδας,ψυχολογίας, επικαιρότητας και όχι μόνο. Η ομάδα μας πρεσβεύει την χαρά του να μοιράζεσαι την γνώση και δεν είναι τυχαίο ποια άτομα μπήκαν στην οικογένεια του Τhe fun of Lifesharing. Το όραμα μας είναι η ομάδα αυτή να επεκταθεί και να εμπνευστεί από εσάς! Θέλουμε να γίνουμε η αγαπημένη σας παρέα το πρωί με καφέ, τις χαλαρές σας ώρες,το βράδυ πριν κοιμηθείτε,στο διάλειμμα σας στη δουλειά,η συντροφιά σας σε κάθε στιγμή σας».