close

Πανεύκολες πίτες… Με ό,τι γέμιση σας αρέσει!

Είναι κάποια βράδια… Που λέμε… Θα ήθελα να φάω κάτι… ιταλικό, ή ανατολίτικο, ή κάτι άλλο… Εδώ είμαι εγώ για να σας ικανοποιήσω εύκολα και γρήγορα την επιθυμία σας!!!

Για τη βασική ζύμη

Ζύμη για 4 άτομα

250γραμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 φ.τ.)

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μπέικιν-πάουντερ

130ml νερό (1/2 φ.τ.)

Πώς τις φτιάχνουμε

1.Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν- πάουντερ και τα αναμιγνύουμε.

  1. Προσθέτουμε το λάδι και το νερό.
  2. Αναμιγνύουμε… Ρίχνουμε το αλάτι και ζυμώνουμε.
  3. Αδειάζουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε.
  4. Κάνουμε το ζυμάρι ρολό και το χωρίζουμε στα 2. Κάνουμε το ζυμάρι 2 μπαλίτσες. Σκεπάζουμε την πρώτη μπαλίτσα με ένα μπολ και συνεχίζουμε με τη δεύτερη.
  5. Την ανοίγουμε με τον πλάστη μας σε σχήμα δίσκου, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού μας.
  6. Απλώνουμε τη γέμιση.
  7. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τη δεύτερη μπαλίτσα ζύμης και σκεπάζουμε την πρώτη .
  8. Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο ρηχό τηγάνι με καπάκι, ή σε μεγάλο τηγάνι. Και αλείφουμε το λάδι σε όλη την επιφάνεια με ένα πινελάκι. (Αν δε έχουμε καπάκι, σφραγίζουμε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο).
  9. Όταν ζεσταθεί, τοποθετούμε την πίτα, τη σκεπάζουμε με το καπάκι και τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά τη κάθε πλευρά.

https://www.youtube.com/watch?v=of9J5mSeLb0

Ιταλική γέμιση

5 φέτες προσούτο

100 γραμ. Τυρί μοτσαρέλλα-mozzarella σε φέτες (1φ.τ.)

Θα τις συνοδεύσουμε με υπέροχη σαλάτα από ντοματίνια με ιταλικά αρώματα

Σαλάτα ντοματίνια

4 φ.τ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 φ.τ. φρέσκια μοτσαρέλλα σε φετούλες

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ φ.τ. από φρέσκα αρωματικά (μαϊντανό, βασιλικό, σχοινόπρασο, φρέσκο κρεμμύδι, ρίγανη)

2 κ.σ. λάδι

1 κ.σ. ξύδι

1 κ.γ. ζάχαρη

½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

½ κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο

Αλατάκι και πιπέρι

Σημ. Μη μου αγχωθείτε! Θα βάλετε ντοματίνια και μοτσαρέλλα. Τα 2 βασικά υλικά και από εκεί και πέρα, ό,τι έχετε. Η γεύση θα είναι υπέροχη!

Ανατολίτικη γέμιση

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ. Σκόρδου ψιλοκομμένες

αλάτι

πιπέρι

400 γρ. κιμά αρνίσιο, ή μοσχαρίσιο

1/2 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

1/2 κ.γ. μπούκοβο

200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Πως το φτιάχνουμε

  1. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, στη συνέχεια τις πιπεριές και προσθέτουμε το κιμά με όλα τα καρυκεύματα.
  2. Όταν καβουρντιστεί και ο κιμάς, προσθέτουμε τη ντομάτα. Τα σιγοβράζουμε μέχρι να αποροφηθούν όλα τα υγρά και να μαλακώσουν τα υλικά.
  3. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και στη συνέχεια γεμίζουμε τις πίτες μας.

Τις σερβίρουμε με απλή πράσινη σαλάτα και γιαούρτι.

Τώρα που έχετε τη βασική ιδέα,  αφεθείτε να  σας οδηγήσει η φαντασία σας.

Κάντε κάτι σαν πίτσα με μπέικον και μανιτάρια, κινέζικο με γεύσεις από διάφορες σως, κατεψυγμένο γύρο από το Super Market με κρεμμύδι, ντομάτα κ.λ.π και απολαύστε το  σαν το γευστικότερο σουβλάκι που υπάρχει!!!


INSTAGRAM FEED