Κόκκινο ζεστό αρωματικό κρασί!!!

Κόκκινο ζεστό αρωματικό κρασί!!!

Πιστέψτε με, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ποτήρι καλωσορίσματος με κόκκινο ζεστό αρωματικό κρασί. Ειδικά όσο είμαστε κοντά ή μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, η επιλογή αυτή πραγματικά μας ταξιδεύει…

Τι θα χρειαστούμε

2 μποτίλιες κόκκινο κρασί Cabernet Sauvignon, ή Chianti

4 κουταλιές της σούπας κονιάκ (προαιρετικά)

2 πορτοκάλια με το φλούδι τους, κομμένα σε τέταρτα

1 ολόκληρο πορτοκάλι, με 12 γαρύφαλλα καρφωμένα επάνω του

1 λεμόνι με το φλούδι του κομμένο σε τέταρτα

1 αστεροειδή γλυκάνισο (προαιρετικά)

1 ξυλάκι κανέλας

Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 φετούλες φρέσκο τζίντζερ (προαιρετικά)

5 σποράκια κακουλέ (Κάρδαμο)

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα πορτοκάλια, το λεμόνι, τα σποράκια του κάρδαμου, (την ώρα που θα τα ρίχνετε στην κατσαρόλα θα τα ζουλάτε με τα δάχτυλά σας, για να σπάσει ο φλοιός τους), την κανέλα, το τζίντζερ, τον γλυκάνισο και τέλος τις 2 μποτίλιες κρασί, το κονιάκ και στην συνέχεια την ζάχαρη.

2. Τα ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να ζεσταθούν. Το σημαντικό είναι, να μη τα αφήσουμε να βράσουν, γιατί θα χάσουμε το αλκοόλ.

3. Αφού περάσουν 30 λεπτά, δοκιμάζουμε την γεύση του, μήπως το θέλουμε λίγο πιο γλυκό και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη ακόμη, ή μέλι, ή πιο δυνατό και προσθέτουμε λίγο κονιάκ ακόμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το κρασί στην άκρη, μέχρι να γίνει χλιαρό προς ζεστό, για να το σερβίρουμε.

4. Το σερβίρουμε με 2 τρόπους.

1ος τρόπος. Παίρνουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα το ολόκληρο πορτοκάλι με τα γαρύφαλλα, τις φέτες του πορτοκαλιού και του λεμονιού, την κανέλα και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, ή στο μεγάλο μπολ του ποντς, αν έχουμε. Σουρώνουμε από πάνω τους το κρασί και το σερβίρουμε με βαθιά κουτάλα, σε ποτήρια που αντέχουν την θερμοκρασία.

2ος τρόπος. Το σουρώνουμε και σερβίρουμε μόνον το ζεστό κρασί.

…Υπάρχει και ο δικός μου τρόπος…που χωρίς αμφιβολία…είναι και ο καλύτερος…!

Επιλέγω την πιο εμφανίσιμη κατσαρόλα μου, για να φτιάξω το κρασί μου. Βάζω ένα στρογγυλό δίσκο στο τραπέζι. Πάνω στο δίσκο, ακουμπάω ένα μεταλλικό σουπλά ρεσώ με κεράκια, μεταφέρω την ωραιότατη κατσαρόλα μου από το μάτι της κουζίνας, κατευθείαν στο σουπλά και το διατηρώ στη σωστή θερμοκρασία. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τα αρώματα που αναδύονται σε όλο τον χώρο.