Μπισκοτάκια χριστολούλουδα
Posted on
November 19, 2020
in ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εντυπωσιακά μπισκοτάκια για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας και γιατί όχι, Χριστουγεννιάτικο δωράκι για τους φίλους μας!
¾ (200γραμ.) φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Βανίλια
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
85 γραμ. φρουί-ζελέ (σκόνη) με γεύση φράουλα
2 αβγά
2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλατάκι
2 κουταλιές της σούπας κίτρινη τρούφα σοκολάτα
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (Για πιο έντονο κόκκινο προαιρετικά)
Πώς θα τα φτιάξουμε
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη σκόνη του ζελέ, τα αβγά και τα χτυπάμε να αφρατέψουν.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το αλατάκι και το μπέκιν πάουντερ και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα δίσκο. Πλάθουμε όλη τη ζύμη σε μπαλάκια 3 εκατοστών περίπου, τα ακουμπάμε στη λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Ανάβουμε τον φούρνο μας, στους 180οCκαι καλύπτουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα.
- Ακουμπάμε τα παγωμένα μπαλάκια στη λαδόκολλα, σεαπόσταση 5 εκατοστών περίπου, το ένα από το άλλο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε 6 κοψίματα στην επιφάνεια, σε κάθε μπαλάκι, χωρίς να φτάνουμε μέχρι τον πάτο.
- Πολύ απαλά, ξεχωρίζουμε τα πέταλα. (Όταν ψηθούν τα μπισκότα, θα πλατύνουν και θα διαχωριστούν ωραία τα πέταλα).
- Πασπαλίζουμε το κέντρο με κίτρινη τρούφα και τα φουρνίζουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα, η περιφέρεια του λουλουδιού.
8. Τα ξεφουρνίζουμε, τα αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά και τα μεταφέρουμε σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν τελείως.