close

Μπισκοτάκια χριστολούλουδα

Εντυπωσιακά μπισκοτάκια για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας και γιατί όχι, Χριστουγεννιάτικο δωράκι για τους φίλους μας!

¾  (200γραμ.) φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Βανίλια

½  φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

85 γραμ. φρουί-ζελέ (σκόνη) με γεύση φράουλα

2 αβγά

2 ½  φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Λίγο αλατάκι

2 κουταλιές της σούπας κίτρινη τρούφα σοκολάτα

1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (Για πιο έντονο κόκκινο προαιρετικά)

Πώς θα τα φτιάξουμε

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη σκόνη του ζελέ, τα αβγά και τα χτυπάμε να αφρατέψουν.
  2. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το αλατάκι και το μπέκιν πάουντερ και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  3. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα δίσκο. Πλάθουμε όλη τη ζύμη σε μπαλάκια 3 εκατοστών περίπου, τα ακουμπάμε στη λαδόκολλα  και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  4. Ανάβουμε τον φούρνο μας, στους 180οCκαι καλύπτουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα.
  5. Ακουμπάμε τα παγωμένα μπαλάκια στη λαδόκολλα, σεαπόσταση 5 εκατοστών περίπου, το ένα από το άλλο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε 6 κοψίματα στην επιφάνεια, σε κάθε μπαλάκι, χωρίς να φτάνουμε μέχρι τον πάτο.
  6. Πολύ απαλά, ξεχωρίζουμε τα πέταλα. (Όταν ψηθούν τα μπισκότα, θα πλατύνουν και θα διαχωριστούν ωραία τα πέταλα).

  1. Πασπαλίζουμε το κέντρο με κίτρινη τρούφα και τα φουρνίζουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα, η περιφέρεια του λουλουδιού.

8. Τα ξεφουρνίζουμε, τα αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά και τα μεταφέρουμε σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν τελείως.


INSTAGRAM FEED