close

Τηλε-εργασία στα χρόνια του covid-19. Πώς θα το …απολαύσουμε περισσότερο

Ο covid – 19 καλά κρατεί, και όπως διαφαίνεται στον ορίζοντα θα είναι για πολύ καιρό ακόμα κοντά μας.  Έτσι, για τους περισσότερους από εμάς, ανάμεσα στα νέα δεδομένα της καθημερινότητας που καλούμαστε πλέον να διαχειριστούμε είναι η και μετατροπή  του όμορφου σπιτιού μας, σε χώρο εργασίας με ότι αυτό συνεπάγεται… Το καλό; Δουλεύεις με τις πυτζάμες σου…  Το κακό;  το αυξημένο ωράριο. Μια και είσαι σπίτι πάντα μπορείς να παράγεις και κάτι παραπάνω…

Τι μπορούμε να κερδίσουμε; Να κάνουμε τουλάχιστον το χώρο μας ακόμα ομορφότερο και πιο λειτουργικό και γιατί όχι ακόμα πιο …παραγωγικό!

ΜΕΡΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ

Λουλούδια και φυτά

Όμορφα μικρά μπουκέτα σε χαρούμενα βαζάκια, στο τραπέζι που δουλεύουμε ή πάνω στο γραφείο μας, γλαστράκια στο περβάζι του παραθύρου μας ή στη βεράντα μας σε σημείο που να μπορούμε με μία ματιά να τα δούμε.

Τακτοποίηση του χώρου

Είναι προφανές ότι το σπίτι μας έχει διαφορετική αισθητική από τον «αυστηρό» χώρο ενός γραφείου. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι σίγουρα τα πολλά αντικείμενα που βρίσκονται γύρω μας, διασπούν την προσοχή μας. Ας ξεκινήσουμε να τα μειώνουμε, αφήνοντας μόνο εκείνα που μας χρειάζονται πραγματικά ή αντικαθιστώντας τα με πολύ αγαπημένα αντικείμενα.  Ίσως ένας καθρέπτης ή ακόμα και ένας πίνακας με στοιχεία που μας γαληνεύουν ή μας ταξιδεύουν.

Συνεχής εναλλαγή θέσεων εργασίας

Να λοιπόν ένα εξαιρετικά θετικό στοιχείο της εργασίας στο σπίτι. Μπορείτε να περπατάτε χαλαρά μέσα δωμάτια όσο μιλάτε στο τηλέφωνο, μπορείτε να επιλέγεται κάθε φορά ένα διαφορετικό σημείο να «στήνετε» το γραφείο σας, ίσως ακόμα και στη βεράντα, αν ο καιρός το επιτρέπει!

Feng shui για καλύτερα αποτελέσματα

Γιατί όχι; Ευκαιρία να κάνουμε «ξαναστήσουμε»  γωνιές στο σπίτι μας,  εμπνευσμένες από τις αρχές και τους κανόνες της κινέζικης τέχνης διακόσμησης που όπως λένε φέρνει χαρά, ηρεμία και αφθονία στη ζωή μας! Αν δεν θέλετε να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία, μπορείτε απλά να μετακινήσετε το γραφείο σας κοντά σε ένα παράθυρο.

Μουσική που βοηθά την σκέψη μας

Ε ναι!  Μπορούμε να απολαμβάνουμε και την αγαπημένη μας μουσική χωρίς να κινδυνεύουμε να δεχθούμε παρατήρηση από τον προϊστάμενο ή τον μίζερο συνάδελφο μας. Ακόμα καλύτερα δε θα ήταν να αναζητήσουμε ειδική μουσική όπως μουσική σε συχνότητα solfeggio 396 Ηz η οποία μας απαλλάσσει από άγχη και καθαρίζει την ψυχή και το μυαλό μας

Πηγή: https://thriveglobal.com

 

 


Η Χριστίνα Λαμπίρη είναι δημοσιογράφος με πολυετή προϋπηρεσία στο χώρο των περιοδικών, της τηλεόρασης αλλά και στου ραδιοφώνου. Έχει αγαπηθεί από το κοινό από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε να εκπροσωπήσει την μεσημεριανή ζώνη με ένα προφίλ δημοσιογραφικό που χαρακτηριζόταν εξαρχής από ήθος και υπευθυνότητα. Από τότε έχει υπηρετήσει επάξια ως παρουσιάστρια ζώνες ειδησεογραφίας , πρωινής ενημέρωσης , εκπομπές κοινωνικού περιεχομένου αλλά και ειδικές εκπομπές όπως Καλλιστεία, Τηλεμαραθώνιο αλλά και τα Τηλεοπτικά βραβεία του ΕΘΝΟΥΣ «ΠΡΟΣΩΠΑ 2008». Έχει κερδίσει 2 τηλεοπτικά βραβεία ως «αγαπημένη εκπομπή κοινού 2005» και «Βραβείο ειδικής εκπομπής 2008» για τον Τηλεμαραθώνιο που διοργανώθηκε για υποστήριξη και βοήθεια προς τους πυροπαθείς της Ηλείας , ενώ ήταν και δύο φορές υποψήφια στα ίδια βραβεία ως «αγαπημένη παρουσιάστρια κοινού εκτός ειδήσεων». Το 2012 αποφάσισε να διοχετεύσει όλη της το «είναι» στο δικό της ηλεκτρονικό δημιούργημα που δεν είναι άλλο από το The fun of Lifesharing.«To site αυτό έχει γίνει με αγάπη και μεράκι τόσο από εμένα όσο και από τους συνεργάτες μου όλους εσάς που θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα υγείας,ομορφιάς,μόδας,ψυχολογίας, επικαιρότητας και όχι μόνο. Η ομάδα μας πρεσβεύει την χαρά του να μοιράζεσαι την γνώση και δεν είναι τυχαίο ποια άτομα μπήκαν στην οικογένεια του Τhe fun of Lifesharing. Το όραμα μας είναι η ομάδα αυτή να επεκταθεί και να εμπνευστεί από εσάς! Θέλουμε να γίνουμε η αγαπημένη σας παρέα το πρωί με καφέ, τις χαλαρές σας ώρες,το βράδυ πριν κοιμηθείτε,στο διάλειμμα σας στη δουλειά,η συντροφιά σας σε κάθε στιγμή σας».