Βιβλία, πιο απαραίτητα από ποτέ!

Βιβλία, πιο απαραίτητα από ποτέ!

Ξυπνάς με το ρολόι στο χέρι, πίνεις τον καφέ σου βιαστικά, πλένεσαι και ντύνεσαι μιλώντας στο τηλέφωνο, μπαίνεις στο αυτοκίνητο και κορνάρεις γιατί ο μπροστινός σου οδηγός σταμάτησε στο πορτοκαλί, βρίσκεις πάρκινγκ μετά από 3 κύκλους στο τετράγωνο, και φτάνεις στο γραφείο με τα νεύρα ήδη τεντωμένα, και με ελάχιστα περιθώρια να τεντωθούν περισσότερο.

Εννοείται ότι δεν μπορείς να το αποφύγεις οπότε χωρίς επιπλέον απόθεμα, αργά το απόγευμα ξαναμπαίνεις στο αυτοκίνητό σου.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων γυρίζεις στο σπίτι. Στις λιγότερο καλές, η περιπέτεια συνεχίζεται.

Επιτέλους ξεκλειδώνεις την πόρτα του σπιτιού σου, και μια βαθιά ανάσα ανακούφισης μαζί με μια χαραμάδα ελπίδας για ξεκούραση σε πλημμυρίζουν.

Σπίτι μου σπιτάκι μου επιτέλους βρίσκομαι ξανά στην αγκαλιά σου!

Ο χρόνος είναι πια όλος δικός μου για να τον κάνω ό,τι θέλω!

Το ερώτημα είναι: Τελικά τον κάνω ό,τι βαθιά μέσα μου λαχταρώ, ή μήπως η τηλεόραση,  το internet και τα social media με παρασύρουν στα δικά τους θέλω;

Δυστυχώς στη δύναμή τους, λίγοι μπορούμε να αντισταθούμε!

Ευτυχώς για μένα αυτό συνέβαινε μέχρι χθες!

Σήμερα, που μετά από ένα τρίμηνο lockdown κι ένα δεύτερο με λίγες βουτιές σε γαλάζια ακρογιάλια, βρισκόμαστε στο τρίτο και φαρμακερό, γεμάτοι φόβο και περιορισμούς, κλαίγοντας για τα περασμένα μεγαλεία, αποφάσισα να αντιδράσω δυναμικά.

Η αυτολύπηση και η γκρίνια δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν!

Η αναζήτηση λύσεων τους πάντες!

Έτσι αντί να αναπολώ με ένα σφίξιμο στην καρδιά τα ταξίδια μου σε μέρη μακρινά, και να θυμάμαι – αχ, βαχ- πόσο πολύ γέμιζαν τις μπαταρίες μου και με πλούτιζαν πνευματικά και ψυχικά, αποφάσισα να σαλπάρω ξανά.

Ταξιδευτές όλου του κόσμου ενωθείτε μαζί μου!

Κλείστε την τηλεόραση, που μόνο θλίψη, αν όχι και αγανάκτηση, προκαλεί, κλείστε το laptop που σας βομβαρδίζει με ειδήσεις και πληροφορίες κατά 90% αχρείαστες και αφήστε όλους τους υπόλοιπους να βολοδέρνουν στα social media.

Εσείς, όπως κι εγώ, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας,  πάρτε στα χέρια σας ένα βιβλίο, λογοτεχνικό ή ιστορικό, ταξιδιωτικό ή βιογραφικό, ένα αστυνομικό και -γιατί όχι- ένα παιδικό με υπέροχες εικονογραφήσεις, και μέσα από τις σελίδες του ξεκινήστε για τα πιο συναρπαστικά ταξίδια που κάνατε ποτέ.

Περιπλανηθείτε σε κόσμους φανταστικούς και αληθινούς με ξεναγούς σοφούς και μάγους, γενναίους και μυστηριώδεις, οραματιστές και ηγετικούς,  χιουμορίστες και ρομαντικούς, ερωτευμένους και μοναχικούς…  Θα σας επιβιβάσουν στη μηχανή του χρόνου, και πότε πίσω στα βάθη των αιώνων, πότε εμπρός στο μέλλον της ανθρωπότητας, θα ξετυλίξουν μπροστά στα μάτια σας πράματα και θάματα.

Αγαπημένα μου βιβλία, για πολλά χρόνια σας είχα παραμελήσει, όμως ευτυχώς ανακάλυψα ξανά τη μαγεία σας!

Ανακάλυψα ξανά πόσο λυτρωτικό, αποκαλυπτικό, διαφωτιστικό και απολαυστικό είναι το βύθισμα στις σελίδες σας!

Πόσο πιο δημιουργική, χαρούμενη και σίγουρη για τον εαυτό μου με κάνετε!

Πόσο πολύ οι ιστορίες που διηγείστε διευρύνουν  τις γνώσεις και την αντίληψή μου, τη φαντασία και την ενσυναίσθησή μου, την κοινωνική και τη συναισθηματική μου ευφυία!

Δεν έχω άλλα λόγια να σας πω παρά μόνο ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!