Σούζη τρως! Και ψεύδεσαι και τρως!

Σούζη τρως! Και ψεύδεσαι και τρως!

Όχι εγώ δεν έχω πελάτισσες. Ούτε λεπτές ούτε παχουλές. Έχω μόνο φιλενάδες και από τα δύο είδη.

Σ’ εκείνες λοιπόν που διαρκώς μου παραπονιούνται ότι στερούνται όλες τις λιχουδιές αλλά η παλιοζυγαριά τους δεν λέει να πάει παρακάτω, και κάθε ρούχο που φοράνε τις στενεύει όλο και περισσότερο, το μόνο που μπορώ να τους πω, αν και δεν τις λένε Σούζη, είναι: Σούζη τρως! Και ψεύδεσαι και τρως!

Όχι φιλεναδίτσες μου αγαπημένες. Δεν φταίει ο θυρεοειδής αδένας σας ούτε ο μεταβολισμός σας.

Φταίει που το φαγητό είναι και απόλαυση!

Φταίει που δεν μπορούμε πια να απολαμβάνουμε όλα όσα μας προσφέρουν απόλαυση!

Φταίει που δεν μπορούμε πια να κάνουμε τίποτα σχεδόν με ξενοιασιά.

Πάνε οι χοροί και τα τραγούδια, πάνε τα ματς – μουτς και οι αγκαλιές, πάει το θέατρο και το σινεμά, πάνε οι εκδρομές και τα ταξίδια, πάνε οι μεταμεσονύκτιες επισκέψεις των αγαπημένων για ποτάκι και κους-κους, πάνε οι βόλτες στα μαγαζιά…  Ούτε καν τον ύπνο μας δεν μπορούμε πια να απολαύσουμε, αφού το στρες του φόβου που μας διακατέχει, τον έχει κλέψει κι αυτόν.

Τι μας απέμεινε; Το φαγητό! Άντε και λίγο σεξ στους παντρεμένους και σε όσους έχουν σταθερό δεσμό… Οι υπόλοιποι… άστα να πάνε.

Οπότε αγαπημένες μου φίλες που δεν σας λένε Σούζη συνεχίστε να απολαμβάνετε τις λιχουδιές που σας προσφέρουν απόλαυση, αλλά σταματήστε να το αρνείστε.

Κι επειδή δεν λέει να καταντήσετε… ντουλάπες, σηκωθείτε από τον καναπέ και ανακαλύψτε μια καινούρια απόλαυση!

Ρίξτε το στο νοικοκυριό μετά μουσικής και χορού, οργώστε περπατώντας τη γειτονιά σας μήπως και επιτέλους τη γνωρίσετε, αρχίστε να επισκέπτεστε τακτικά το γυμναστήριο, ακινητοποιήστε το αυτοκίνητό σας και χρησιμοποιείστε τα ποδαράκια σας…

Πολύ γρήγορα θα διαπιστώσετε ότι νιώθετε πολύ πιο χαρούμενες, ότι απ’ όλα  αυτά αντλείτε και απόλαυση! Γιατί είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι όσο πιο πολύ κινείτε το σώμα σας τόσο περισσότερες ενδορφίνες παράγει, και οι ενδορφίνες, ως γνωστόν  μας φτιάχνουν τη διάθεση.

Αν μάλιστα περιορίσετε λιγάκι και τις λιχουδιές, θα νιώσετε ακόμα μεγαλύτερη χαρά γιατί, που θα πάει;  Θέλει δεν θέλει η ζυγαριά θα σας κάνει να… χαμογελάσετε!