Πανεύκολη τούρτα ψυγείου με Nutella
Posted on
September 22, 2020
in ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πιο απλή και πιο εύκολη, δεν γίνεται! Η δε γεύση της, τρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Σοκολατένια μπισκότα, σαντιγί, Nutella και τριμμένη σοκολάτα!
Υλικά που θα χρειαστούμε
Για ένα ταψάκι Sanitas μεσαίου μεγέθους
660 ml κρέμα γάλακτος (2Χ330ml)
1 βάζο Nutella (400 γραμ.)
1 βανιλέτα
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ με γεύση σοκολάτα
Γάλα για να τα βουτήξουμε
330ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας φουσκωτή ζάχαρη άχνη
1 Βανιλέτα
Πώς θα το φτιάξουμε
- Χτυπάμε στο μίξερ τα 660ml κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και να στέκεται.
- Προσθέτουμε τη Nutella, τη βανίλια και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο το γάλα, βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα και στη συνέχεια τα ακουμπάμε το ένα δίπλα στο άλλο στον πάτο του πυρέξ μας, μέχρι να τελειώσουμε την πρώτη στρώση.
- Απλώνουμε επάνω τη μισή ποσότητα του μίγματος της νουτέλλας.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη στρώση.
- Τελειώνουμε με τη τρίτη και τελευταία στρώση με μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα.
- Χτυπάμε τα 330ml κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.
- Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στα μπισκότα και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τριμμένη σοκολάτα.
- Καλύπτουμε το γλυκό μας με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, πριν το σερβίρουμε.