Ιταλικό μενού με στρατηγική Νο 2

Ιταλικό μενού με στρατηγική Νο 2

Το πιο γρήγορο και ανέξοδο…Delivery…που υπάρχει!

MENU 

Πίτσα

Σαλάτα σπανάκι με λιαστές ντομάτες

Καφέ espresso Affogato

Για την Πίτσα θα χρειαστούμε

Ένα ειδικό ταψί για πίτσες με τρύπες (Υπάρχει και στο Super Market), ή ένα απλό στρογγυλό ταψί

Ζυμάρι:

2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για ψωμί

2 ½ κ.γ. μπαίκιν-πάουντερ

1 κ.γ. ζάχαρη

1κ.γ. αλάτι

½ – ¾  φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό

2 κ.σ. λάδι

Γέμιση:

1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα των 400γραμμ. (Από το Super Market)

Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

1 σκελίδα σκόρδο

Λίγο λάδι

250γραμμ. Τριμμένη μοτσαρέλλα

Παρμεζάνα

8 φέτες σαλάμι

1 κ.γ. ρίγανη

½ κ.γ. μπούκοβο

Για τη Σαλάτα σπανάκι με λιαστές ντομάτες θα χρειαστούμε

200γραμμ. baby σπανάκι, ή κανονικά φύλλα κομμένα

5 λιαστές ντομάτες από βαζάκι

1 φακελάκι κουκουνάρι

½ αγγούρι

Λάδι

2 κ.γ. ξύδι balsamico

Χυμό από ½ λεμόνι

2 κ.σ. λάδι

Αλάτι-πιπέρι

Για τον Kαφέ espresso Affogato θα χρειαστούμε

2/3 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι του τσαγιού βραστό νερό

2 κ.σ. καφέ στιγμιαίο espresso (σκόνη)

½ κιλό παγωτό έτοιμο σοκολάτα, ή βανίλια

Λίγο λικέρ (προαιρετικά)

(Εάν έχετε μηχανή του καφέ που κάνει espresso, παραλείψτε το ζεστό νερό και το στιγμιαίο  καφέ)

Οργάνωση,

  1. Στρώστε το τραπέζι. Βάλτε πιάτα, μαχαιροπίρουνα, πετσέτες, ποτήρια για νερό και ποτήρια για αναψυκτικό, ή μπύρα. Τσιμπίδα, ή κουταλοπίρουνο για τη σαλάτα. Ένα ειδικό ροδάκι για το κόψιμο της πίτσας, ή ένα κοφτερό μαχαίρι και σπάτουλα για να τη σερβίρετε. Ένα ξύλο κοπής, για να ακουμπήσετε τη καυτή πίτσα. Αναμμένα κεράκια και το αγαπημένο σας σίριαλ, ή ποδόσφαιρο να σας περιμένει. (Replay…Ξέρετε εσείς).
  2. Βγάλτε όλα τα υλικά των συνταγών, στον πάγκο της κουζίνας σας.
  3. Βάλτε ένα τηγανάκι στην εστία να ζεσταίνεται. Βάλτε επίσης μια κατσαρολίτσα με νερό στην εστία, για να έχετε έτοιμο ζεστό νερό αργότερα για τον καφέ.
  4. Βάλτε στο μίξερ το γάντζο.
  5. Βγάλτε το μπλέντερ
  6. Ανάψτε το φούρνο στο φουλ.

Ξεκινάμε με τον καφέ…

  1. Βάλτε τη κρέμα γάλακτος στο μπλέντερ, χτυπήστε τη να γίνει σαντιγί, αδειάστε τη σε ένα μικρό μπολ, σκεπάστε τη με μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο.
  2. Βάλτε από μια μπάλα παγωτό σε ατομικά μπολ, ή σε ωραίο ποτήρι και βάλτε τα στη κατάψυξη να περιμένουν.

Συνεχίζουμε με τη σαλάτα,

  1. Ρίξτε το κουκουνάρι στο ζεστό τηγάνι να καβουρδιστεί, βάλτε το σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το στην άκρη. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία, καθαρίστε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και αφήστε το επάνω στην εστία, να διατηρείτε ζεστό.
  2. Βάλτε στο μπολ με το κουκουνάρι, 2 κ.γ. balsamico, το χυμό από το ½ λεμόνι, 2 κ.σ. λάδι, αλάτι, πιπέρι, χτυπήστε τα με ένα πιρούνι και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ το σπανάκι, κόψτε τις λιαστές ντομάτες στα 4 και ρίξτε τις μέσα. Κόψτε κάθετα τις πιπεριές, αφαιρέστε τα σποράκια, κόψτε τις σε λωρίδες και προσθέστε τις στο μπολ. Κόψτε το αγγούρι σε λεπτές φέτες και βάλτε τις στη σαλάτα.
  4. Ανακατέψτε τα όλα μαζί και ακουμπήστε τη σαλάτα στο τραπέζι. Τελευταία στιγμή πριν τη σερβίρετε, θα την περιχύσετε με τη σάλτσα που έχετε στην άκρη.

Τελειώνουμε με την πίτσα,

  1. Ρίξτε όλα τα υλικά για τη ζύμη της πίτσας στο κάδο του μίξερ και αφήστε τα να ζυμωθούν
  2. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, αλευρώστε ελαφρώς τον πάγκο σας και ακουμπήστε το ζυμάρι. Πασπαλίστε το με αλεύρι και ανοίξτε το με τον πλάστη σας σε φύλλο 1 περίπου εκατοστού πάχους και στο σχήμα περίπου του ταψιού σας.
  3. Αλευρώστε τον πλάστη, ακουμπήστε τον στην άκρη της ζύμης και τυλίξτε τη ζύμη χαλαρά επάνω του, για να την μεταφέρετε στο ταψί. Ξετυλίξτε την και διορθώστε με τα δάχτυλα σας το σχήμα της, για να καλύψει όλο τον πάτο του ταψιού. Με ένα πινελάκι, λαδώστε την περιμετρικά.
  4. Βάλτε στο μπλέντερ το 1/3 της ποσότητας της ντομάτας, τη ½ σκελίδα σκόρδο, λίγα φύλλα βασιλικού, λίγο λάδι και λίγο αλάτι. Χτυπήστε τα και βάλτε τη σάλτσα στο κέντρο της ζύμης. Με την ανάποδη ενός κουταλιού απλώστε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.
  5. Κόψτε τη μοτσαρέλλα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα διάσπαρτα πάνω στη σάλτσα, αφήνοντας κενό στην λαδωμένη άκρη του κύκλου. Βάλτε πάνω από τη μοτσαρέλλα τις φέτες του σαλαμιού. Τέλος, τρίψτε από πάνω την παρμεζάνα, προσθέστε τη ρίγανη και το μπούκοβο και βάλτε την πίτσα στο φούρνο για 12-15 λεπτά περίπου, να λειώσουν τα τυριά, να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα και να ψηθεί το ζυμάρι.
  6. Ανάψτε την εστία σε χαμηλή θερμοκρασία, με το κατσαρολάκι για το νερό του καφέ.
  7. Βγάλτε την πίτσα από το φούρνο ακουμπήστε τη πάνω στο ξύλο στο τραπέζι. Φέρτε τα ποτά, περιχύστε τη σαλάτα και  καλή σας όρεξη!
  8. Όταν τελειώσετε το φαγητό και έρθει η ώρα του Affogato, θα ανακατέψετε σε ένα ποτήρι το καυτό νερό με τον καφέ να διαλυθεί. Θα φέρετε στο τραπέζι τα παγωτά που έχετε στη κατάψυξη και τη σαντιγί από το ψυγείο. Θα περιχύσετε το παγωτό με 2 καυτές κουταλιές της σούπας καφέ, λίγο λικέρ και από πάνω σαντιγί. (Τα παιδιά θα απολαύσουν μόνο παγωτό).

Yammy-yammy!  Η κοιλίτσα μου γέμισε νοστιμιές! Τι ωραία βραδιά!!!