Κοτόπουλο σουβλάκι μαριναρισμένο με γεύση μεσογείου: Λαχταριστό και light

Κοτόπουλο σουβλάκι μαριναρισμένο με γεύση μεσογείου: Λαχταριστό και light

Μία πολύ ελαφριά εκδοχή για μαριναρισμένες μπουκιές κοτόπουλου, χωρίς τύψεις!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 500 gr.  μπουτάκια κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής χωρίς κόκκαλο το οποίο το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μπορεί να βγουν περ, 40 μπουκίτσες
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε 16 κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. τσαγιού ρίγανη
  • 1/2 κουτ. τσαγιού αποξηραμένο βασιλικό
  • 3/4 κουτ.τσαγιού αλάτι
  • 1/4 κουτ.τσαγιού πιπέρι
  • φλούδες λεμονιού.

Πώς θα το ετοιμάσουμε

Ανακατεύουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου με τις πιπεριές, το σκόρδο,τη ρίγανη,το βασιλικό και το λαδάκι και τα αφήνουμε σε ένα μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για περ. 30 λεπτά να μαριναριστούν καλά,

Στη συνέχεια προθερμαίνουμε το γκριλλ  και λαδώνουμε  ελαφρά μία σχάρα.  Βγάζουμε από το ψυγείο το μαριναρισμένο κοτόπουλο και περνάμε μπουκίτσες και πιπεριές εναλλάξ φτιάχνοντας όμορφα ζουμερά σουβλάκια. Τα ψήνουμε αρκετά, περίπου 8 – 10 λεπτά γυρίζοντάς συχνά. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.