close

Πανεύκολη τούρτα ψυγείου με Nutella

Πιο απλή και πιο εύκολη, δεν γίνεται! Η δε γεύση της, τρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Σοκολατένια μπισκότα, σαντιγί, Nutella και τριμμένη σοκολάτα!

Υλικά που θα χρειαστούμε

500ml κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι του τσαγιού Nutella (280γρ)

Βανίλια

 

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ με γεύση σοκολάτα

Γάλα για να τα βουτήξουμε

 

250ml κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά της σούπας φουσκωτή ζάχαρη άχνη

Βανίλια

Πώς θα το φτιάξουμε

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα 500ml κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και να στέκεται.
  2. Προσθέτουμε τη Nutella, τη βανίλια και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο το γάλα, βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα και στη συνέχεια τα ακουμπάμε το ένα δίπλα στο άλλο στον πάτο του πυρέξ μας, μέχρι να τελειώσουμε την πρώτη στρώση.
  4. Απλώνουμε επάνω τη μισή ποσότητα του μίγματος της νουτέλλας.
  5. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη στρώση.
  6. Τελειώνουμε με τη τρίτη και τελευταία στρώση με μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα.
  7. Χτυπάμε τα 250ml κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.
  8. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στα μπισκότα και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τριμμένη σοκολάτα.
  9. Καλύπτουμε το γλυκό μας με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, πριν το σερβίρουμε.

 

Σημ: Για μεγαλύτερο πυρέξ, διπλασιάζουμε τα υλικά.


INSTAGRAM FEED