Το αποφάσισα: Θα γίνω κακιά! Θα τους κόψω την «Καλημέρα»!

Το αποφάσισα: Θα γίνω κακιά! Θα τους κόψω την «Καλημέρα»!

Η σκέψη ότι πρέπει να γίνω επιτέλους κακιά έχει περάσει πολλές φορές από το μυαλό μου.

Δυστυχώς πολύ το άργησα αλλά ποτέ δεν είναι αργά!

Από σήμερα σταματάω να δικαιολογώ τα αδικαιολόγητα ενηλίκων ατόμων, λέγοντας «δεν ήξερε», «δεν κατάλαβε καλά», «δεν ενημερώθηκε»… και τους κόβω την «Καλημέρα».

Αρχίζω από όποιον συγγενή, φίλο, συνεργάτη, γείτονα ή γνωστό, μου πει:

*  Συμφωνώ με το κίνημα κατά των μασκών.

* Βλέπω Big brother.

* Ψηφίζω… Donald Trump.

Κι αυτό γιατί οι εν λόγω ενήλικες είτε διαθέτουν I.Q. χαμηλότερο του ποντικιού, είτε δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους.

Είναι προφανές ότι δεν ξέρουν τι θα πει προσωπική ευθύνη, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, στους πάσχοντες και τους κατατρεγμένους.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για  άτομα χαμένα σ’ έναν κόσμο χωρίς αξίες και αρχές, όπως ακριβώς ο κόσμος των πρωταγωνιστών και συντελεστών του ακατονόμαστου τηλεοπτικού προγράμματος.

Είναι προφανές ότι όχι μόνο αδιαφορούν για το γεγονός ότι σχεδόν 1.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του covid 19, αλλά και δεν τους νοιάζει αν αυτός ο αριθμός αυξηθεί κατακόρυφα στο εγγύς μέλλον.

Ούτε βέβαια τους νοιάζει το γεγονός ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δίκαιο των λαών απουσιάζουν από  την ατζέντα του Donald Trump.

Εγώ με αυτούς τους ενήλικες όχι μόνο δεν έχω τίποτα κοινό, αλλά ντρέπομαι κιόλας που τόσον καιρό τους ανεχόμουν, προσπαθούσα να τους δικαιολογήσω και να τους εξηγήσω αυτό που αρνούνται να κατανοήσουν. Μου είναι πλέον εντελώς αδιάφορο τι τους έχει συμβεί και καταντήσανε έτσι. Μου είναι εντελώς αδιάφορο και το τι πρόκειται να πάθουν στο μέλλον εξαιτίας αυτής της κατάντιας. Ό,τι και αν είναι αυτό, καλά να το πάθουν!

Όχι,  δεν θα ανεχθώ ξανά συμπεριφορές και απόψεις που προσβάλλουν την κοινή λογική, τις αρχές και την αισθητική μου, ακόμα και αν χρειαστεί να μετράω στα δάχτυλα του μισού μου χεριού εκείνους με τους οποίους θα συνεχίσω να επικοινωνώ.