close

Φιλέτα πεσκανδρίτσας στο φούρνο

Πεσκανδρίτσα…Το παρεξηγημένο ψάρι!

Την γνωρίζετε; Είναι ένα κακάσχημο ψάρι, αδικημένο από τον Θεό, αλλά επειδή ο Θεός είναι πάντα δίκαιος, της έδωσε μια φανταστική γεύση!!! Είναι σαν γλυκός αστακός. Σαν ζουμερό καβούρι. Δεν μυρίζει… ψαρίλα! Μπορείς δε, να το μαγειρέψεις από σούπα, μέχρι ψητό στα κάρβουνα και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

 

Υλικά που θα χρειαστούμε

 

2 φιλέτα πεσκανδρίτσας (1κ. περίπου και τα 2)

4 Μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια

2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες και πολτοποιημένες μαζί με λίγο χοντρό αλάτι,  να γίνουν μια πάστα

Αλεύρι

Φρέσκο πιπεράκι

½ φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

500ml ζωμό λαχανικών (από 2 κύβους)

 

Πώς το φτιάχνουμε

 

  1. Ανάβουμε το φούρνο μας στους 200ο C.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί 22Χ33εκ. περίπου. Τακτοποιούμε τις πατάτες να καλύψουν όλο τον πάτο του ταψιού σε μια σειρά.
  3. Ρίχνουμε διάσπαρτα από πάνω τους τα τριμμένα κρεμμύδια.
  4. Ακουμπάμε τα φιλέτα του ψαριού.
  5. Απλώνουμε πάνω στα ψάρια την πάστα σκόρδου και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  6. Ρίχνουμε φρέσκο πιπεράκι και τον μαϊντανό.
  7. Προσθέτουμε τον ζωμό, γύρω-γύρω από τα φιλέτα, πάνω στις πατάτες και το βάζουμε στο φούρνο.

Μετά από 30 λεπτά περίπου τσιμπάμε με ένα πιρούνι τις πατάτες και τα ψάρια για να βεβαιωθούμε ότι έχουν ψηθεί και ξεφουρνίζουμε και απολαμβάνουμε.


INSTAGRAM FEED