Κυθηριώτικο ψάρι από τα Κύθηρα με αγάπη!

Κυθηριώτικο ψάρι από τα Κύθηρα με αγάπη!

Υλικά

1  1/2 κιλό ψάρι(σφυρίδα)

3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 μεγάλες τομάτες ξεφλουδισμένες

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλικομμένες

1/2 ματσάκι μαιντανό

1 φλιτζ. λευκό κρασί

1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε το ψάρι,το κόβετε σε φέτες,το πλένετε και το στραγίζετε.
  • Στρώνετε τις φέτες(ψάρι)σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις πασπαλίζετε με αλάτι,πιπέρι και σκεπάζετε το ψάρι με τα κρεμμύδια.
  • Τρίβετε τις δύο τομάτες και τις βάζετε σε ένα μπόλ.Προσθέτετε αλάτι,πιπέρι,σκόρδο,μαιντανό και τα ανακατεύετε.
  • Ρίχνετε το μείγμα πάνω στο ψάρι,κόβετε τις υπόλοιπες τομάτες σε φέτες και τις στρώνετε απο πάνω.
  • Ψήνετε στους 180ο για 25′.Βγάζετε το ταψί απο το φούρνο,προσθέτετε το κρασί και το βάζετε πάλι στο φούρνο μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να μείνει λίγη σάλτσα.

Σερβίρετε σε πιατέλα!

Καλή σας όρεξη!