ΤΕΣΤ: Αυτή τη φορά θα καταφέρεις να αδυνατίσεις ή μπαααα; Απάντησε στις 7 παρακάτω ερωτήσεις για να το μάθεις!

ΤΕΣΤ: Αυτή τη φορά θα καταφέρεις να αδυνατίσεις ή μπαααα; Απάντησε στις 7 παρακάτω ερωτήσεις για να το μάθεις!

Αν έχεις προσπαθήσει ξανά και ξανά να αδυνατίσεις αλλά δεν τα έχεις καταφέρει σημαίνει ότι κάτι κάνεις λάθος. Ξέρεις ποιο; Αν όχι πρέπει επειγόντως να το μάθεις γιατί διαφορετικά δεν θα τα καταφέρεις ποτέ! 

Ναι το ξέρω ότι αυτή τη φορά είσαι αποφασισμένη να κάνεις το αδύνατον δυνατόν. Εκτός όμως από την αποφασιστικότητά σου, αναρωτήσου:

  1. Το κίνητρο σου για να αδυνατίσεις είναι τέτοιο που να σου δίνει την απαραίτητη ώθηση και δύναμη; Γιατί σε οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουμε, η ύπαρξη κινήτρου παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του στόχου μας.
  2. Η αυτοπειθαρχία σου τι βαθμό παίρνει; Γιατί χωρίς αυτοπειθαρχία τίποτα μα τίποτα δεν θα μπορέσεις να πετύχεις στη ζωή σου. Σε κάθε προσπάθεια κάτι πρέπει να θυσιάσεις για να κερδίσεις το έπαθλο.Εσύ έχεις τη δύναμη να κάνεις μερικές καθημερινές απλές θυσίες;

Απαντώντας στις ερωτήσεις του ΤΕΣΤ που ακολουθεί σου δίνεται η ευκαιρία  να ανακαλύψεις πόσες πιθανότητες επιτυχίας έχεις αυτή τη φορά. Ταυτόχρονα οι απαντήσεις σου θα σε βοηθήσουν να εντοπίσεις τι ακριβώς σε εμποδίζει να χωρέσεις σε 2 ή τρια μικρότερα size ρούχων, καθώς και πώς να υπερνικήσεις αυτά τα εμπόδια.

Επίλεξε μία από τις 4 πιθανές απαντήσεις σε κάθε ερώτηση, αυτή που ταιριάζει περισσότερο στην περίπτωσή σου. Εν συνεχεία άθροισε τους βαθμούς που πήρες για κάθε απάντησή σου και διάβασε με προσοχή τα συμπεράσματα.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1.Τι πιστεύεις ότι έφταιξε για την αποτυχία σου την τελευταία φορά που προσπάθησες να αδυνατίσεις;

Α. Το γεγονός ότι δεν ζήτησες τη βοήθεια ενός διατροφολόγου, αλλά προτίμησες να κάνεις την trendy δίαιτα του διαδικτύου, ή τη δίαιτα που έδωσε στη φίλη σου ο δικός της διατροφολόγος. (4 ΒΑΘΜΟΙ)

Β. Το γεγονός δυσκολευόμουν να συνδυάσω το πρόγραμμα αδυνατίσματος μου -διατροφή, γυμναστήριο, περπάτημα- με τις επαγγελματικές και κοινωνικές μου υποχρεώσεις. (3 ΒΑΘΜΟΙ)

Γ. Η έλλειψη οργάνωσης και προγραμματισμού που επικρατούσε στη ζωή μου. (2 ΒΑΘΜΟΙ)

Δ. Το γεγονός ότι  χάνω δύσκολα βάρος και με κουράζει η μακροχρόνια  προσπάθεια. (1 ΒΑΘΜΟΣ)

2.Γιατί θέλεις να αδυνατίσεις;

Α. Για να αρέσω στους άλλους. (1 ΒΑΘΜΟΣ)

Β. Γιατί δεν αντέχω να κουβαλάω και να βλέπω στον καθρέφτη τον παχουλό εαυτό μου. (3 ΒΑΘΜΟΙ)

Γ. Γιατί πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να εξελιχθώ πιο γρήγορα επαγγελματικά. (2 ΒΑΘΜΟΙ)

Δ. Για λόγους υγείας. (4 ΒΑΘΜΟΙ)

  1. Θυμήσου σε ποια φάση της ζωής σου βρισκόσουν όταν κατά το παρελθόν κατάφερες να αδυνατίσεις.

Α. Ήμουν ερωτευμένη. (1 ΒΑΘΜΟΣ)

Β. Αντλούσα ικανοποίηση από την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική μου ζωή. (2 ΒΑΘΜΟΙ)

Γ. Είχα πιάσει πάτο. Ένιωθα μόνη, άσχημη και αποτυχημένη. (4 ΒΑΘΜΟΙ)

Δ. Για να χωρέσω στο υπέροχο φόρεμα που αγόρασα για τον γάμο της αδελφής μου. (3 ΒΑΘΜΟΙ)

  1. Γιατί δυσκολεύεσαι να πειθαρχήσεις στο διατροφικό σου πρόγραμμα;

Α. Γιατί μου στερεί σχεδόν όλες τις αγαπημένες μου τροφές. (2 ΒΑΘΜΟΙ)

Β. Γιατί απαιτεί οργάνωση και χρονοβόρα προετοιμασία. (3 ΒΑΘΜΟΙ)

Γ. Γιατί με δυσκολεύει στην κοινωνική μου ζωή. (4 ΒΑΘΜΟΙ)

Δ. Γιατί είμαι αντιδραστική σε ό,τι μου απαγορεύουν. (1 ΒΑΘΜΟΣ)

  1. Ποιες στιγμές σου είναι πιο δύσκολο να αντισταθείς στον πειρασμό της λιχουδιάς;

Α. Όταν είμαι αγχωμένη για την έκβαση μιας υπόθεσής μου. (2 ΒΑΘΜΟΙ)

Β. Όταν νιώθω πλήξη και βαρεμάρα, ή είμαι στενοχωρημένη και απογοητευμένη. (3 ΒΑΘΜΟΙ)

Γ. Όταν δεν έχω κοιμηθεί καλά και αρκετά. (4 ΒΑΘΜΟΙ)

Δ. Όταν πρέπει να προλάβω τα deadlines και δουλεύω εντατικά. (1 ΒΑΘΜΟΣ)

  1. Ποιες στιγμές σου είναι πιο εύκολο να αντισταθείς στον πειρασμό της λιχουδιάς.

Α. Όταν ασχολούμαι με κάτι που μου αρέσει και με διασκεδάζει. (3 ΒΑΘΜΟΙ)

Β. Όταν η μέρα μου κυλάει ομαλά χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα. (4 ΒΑΘΜΟΙ)

Γ. Όταν είμαι χορτάτη. (2 ΒΑΘΜΟΙ)

Δ. Όταν δεν υπάρχουν μπροστά μου λιχουδιές. (1 ΒΑΘΜΟΣ)

  1. Γιατί πιστεύεις ότι πάχυνες;

Α. Γιατί έχω χαμηλό μεταβολισμό. (2 ΒΑΘΜΟΙ)

Β. Γιατί δεν έχω αυτοπειθαρχία. (1 ΒΑΘΜΟΣ)

Γ. Γιατί έκανα καθιστική ζωή. (4 ΒΑΘΜΟΙ)

Δ. Γιατί δεν πρόσεχα τι έτρωγα και μου ήταν αδιάφορο αν θα παχύνω.

(3 ΒΑΘΜΟΙ)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Αν συγκέντρωσες πάνω από 18 βαθμούς…

… και όσο πιο κοντά στο 28 είναι η βαθμολογία σου, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες αυτή τη φορά να τα καταφέρεις. Από τις απαντήσεις σου φαίνεται ότι ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και ότι έχεις αρκετή θέληση για να το κάνεις. Έμαθες δηλαδή από τα λάθη του παρελθόντος σου και αναγνωρίζεις τα αδύνατα σημεία του χαρακτήρα και του lifestyle σου. Για να βοηθηθείς ακόμα περισσότερο στην τήρηση του προγράμματός σου εφάρμοσε ένα ή περισσότερα tips αδυνατίσματος που θα βρεις στο άρθρο του lifesharing με τίτλο «Αρχίζω δίαιτα αλλά… τη χαλάω» https://lifesharing.gr/2017/12/12/archizo_diaita_alla_ti_chalao/

Αν συγκέντρωσες  από 10 έως 17 βαθμούς…

… οι πιθανότητες επιτυχίας και αποτυχίας του στόχου σου είναι μισές-μισές. Όσο πιο κοντά είναι η βαθμολογία σου στο 10 τόσο λιγότερες είναι και οι πιθανότητες επιτυχίας σου. Αυτό σημαίνει πως ναι μεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, αλλά δεν μπορείς να τα κάνεις. Ίσως δεν έχεις την απαιτούμενη αυτοπειθαρχία. Ίσως περνάς μια πολύ δύσκολη φάση στη ζωή σου και δεν αντέχεις και τις δυσκολίες που μοιραία σου προκαλεί ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος. Μπορεί πάλι να μην έχεις κάποιο ισχυρό κίνητρο για να σε ωθήσει ώστε να πετύχεις τον στόχο σου. ΄Τελος μπορεί να μην έχεις αρκετή βοήθεια στις στιγμές της αδυναμίας σου ώστε να αντιστέκεσαι στους πειρασμούς. Σου προτείνω να διαβάσεις προσεκτικά το άρθρο του lifesharing με τίτλο ” Αυτοπειθαρχία το μυστικό της επιτυχίας”  , https://lifesharing.gr/2017/12/12/autopeitharchia_to_mustiko_tis_epituchias//καθώς και το άρθρο του lifesharing με τίτλο «Αρχίζω δίαιτα αλλά… τη χαλάω» https://lifesharing.gr/2017/12/12/archizo_diaita_alla_ti_chalao/.

Αν συγκέντρωσες κάτω από 9 βαθμούς…

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ούτε αυτή τη φορά θα καταφέρεις να αδυνατίσεις. Όσο μικρότερη η βαθμολογία σου τόσο πιο σίγουρη η αποτυχία σου. Φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις ούτε ποιό πρόγραμμα αδυνατίσματος ταιριάζει στον χαρακτήρα και στον τρόπο ζωής σου. Ο λόγος ή οι λόγοι για τους οποίους θέλεις να αδυνατίσεις φαίνεται ότι δεν σε εμπνέουν ιδιαίτερα, ούτε μπορείς να υπερηφανεύεσαι για την αυτοπειθαρχία σου. Σου προτείνω να το ξανασκεφτείς πριν ξεκινήσεις το όποιο πρόγραμμα. Επίσης σου προτείνω να διαβάσεις προσεκτικά το άρθρο του lifesharing με τίτλο ” Αυτοπειθαρχία το μυστικό της επιτυχίας” https://lifesharing.gr/2017/12/12/autopeitharchia_to_mustiko_tis_epituchias/ καθώς και το άρθρο του lifesharing με τίτλο «Αρχίζω δίαιτα αλλά… τη χαλάω» https://lifesharing.gr/2017/12/12/archizo_diaita_alla_ti_chalao/.