close

Υπέροχη τάρτα σοκολάτας από τα χεράκια σας

Ένα υπέροχο γλυκό που συνοδεύει τον απογευματινό μας μυρωδάτο καφέ, αλλά και για κάθε στιγμή…αδυναμίας!

Υλικά για την τάρτα 

Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.

250 γραμμ. βούτυρο

125 γραμμ. ζάχαρη

2 αβγά μέτριου μεγέθους

Βανίλια

350 γραμμ. αλεύρι μαλακό

1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν-πάουντερ

50 γραμμ. κακάο

100 γραμμ. αμύγδαλα λευκά. Τα κάνετε πούδρα στο μπλέντερ.

Ξύσμα από λεμόνι

Υλικά για τη γέμιση 

800 γραμμ. κρέμα γάλακτος

200 γραμμ. γλυκόζη

800 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος

Πώς το ετοιμάζουμε

1. Βάζετε όλα τα υλικά της ζύμης στο κάδο του μπλέντερ και τα αναμιγνύετε σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο, μέχρι να αποκτήσει η ζύμη, μια ομοιογενή μορφή.

2. Σκεπάζετε το κάδο με μεμβράνη και βάζετε τη ζύμη για 1 ώρα στο ψυγείο.

3. Ανάβετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

4. Ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη ανάμεσα σε λαδόκολλα και την απλώνετε σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες.

5. Την τρυπάτε με ένα πιρούνι. Κόβετε μια λαδόκολλα, όσο είναι το εσωτερικό μέγεθος της ζύμης, ρίχνετε επάνω φασόλια και τη φουρνίζετε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρείτε το χαρτί με τα φασόλια και την αφήνετε στο φούρνο να ροδίσει για άλλα 15 λεπτά περίπου.

6. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει τελείως. Ετοιμάζετε τη γέμιση.

7. Βάζετε τη κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη σε μια κατσαρόλα και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουν μια βράση.

8. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τις σοκολάτες σε κομματάκια. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

9. Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει και να πήξει και γεμίζετε τη τάρτα.  Καλή επιτυχία!


INSTAGRAM FEED