Macaron: Οι αγαπημένες χρωματιστές λιχουδιές!

Macaron: Οι αγαπημένες χρωματιστές λιχουδιές!

Ωδή στην στο αμύγδαλο!  Τα macaron έχουν γίνει “της μόδας” θα λέγαμε την τελευταία δεκαετία.  Η βάση τους είναι το αμύγδαλο και το ασπράδι αυγού, και η τελική τους γεύση και εικόνα είναι απλά θέμα προτίμησης αλλά και φαντασίας!  Πάμε να τα φτιάξουμε!

Υλικά που θα χρειαστούμε

250 γραμμ. αμυγδαλόψιχα

Αμύγδαλα φιλέ για το πασπάλισμα

3 ασπράδια αβγών

250 γραμμ. ζάχαρη άχνη

2 βανίλιες

5 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου (Προαιρετικά)

Μαρμελάδα

Πώς θα τα φτιάξουμε

1. Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.

2. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα μαζί με τη μισή ζάχαρη στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πούδρα.

3. Χτυπάμε τα ασπράδια και όταν αρχίσουν να ασπρίζουν ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τα κάνουμε μαρέγκα. Προσθέτουμε στη μαρέγκα τα πουδραρισμένα αμύγδαλα, τη βανίλια, ή το πικραμύγδαλο. Τα ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν.

4. Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ με ίσιο στόμιο και πάνω στη λαδόκολλα, κάνουμε μικρά βουναλάκια των 2,5 εκατοστών, με απόσταση 5 εκατοστά περίπου, το ένα από το άλλο, ή κοντά μπαστούνια. Προσπαθήστε να έχουν ίδιο μήκος τα μπαστούνια, ή ίδιο όγκο τα βουναλάκια, για να σας διευκολύνουν πρώτον στη συναρμολόγηση και δεύτερον, να ψηθούν όλα στον ίδιο χρόνο. Σε περίπτωση που δεν έχετε κορνέ, χρησιμοποιήστε ένα 1 κουτάλι της σούπας σαν μεζούρα για κάθε ένα βουναλάκι.

5. Πασπαλίστε τα με τα αμύγδαλα φιλέ και φουρνίστε τα για 20-25 λεπτά. Μη τα παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν όταν κρυώσουν.

6. Αφήστε τα να κρυώσουν. Χτυπήστε τη μαρμελάδα με λίγο νερό, αλείψτε την εσωτερική πλευρά του ενός εργολάβου και κάντε το σάντουιτς με ένα δεύτερο.

Το μυστικό μου:  Εάν θέλετε να έχουν την εικόνα των Γαλλικών Macarons, δεν θα βάλετε φιλέ αμύγδαλα πριν τα ψήσετε και αν θέλετε, μοιράσετε το μίγμα και χρωματίσετε το διαφορετικά, με χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Θα τα ενώσετε με σοκολάτα γκανάς , ή με κρέμα ζαχαροπλαστικής, ή με μαρμελάδα. Ότι και αν επίλεξετε θα είναι σούπερ!