Τροφές για όμορφο & υγιές δέρμα!

Τροφές για όμορφο & υγιές δέρμα!

Είμαστε ό,τι τρώμε! Η σωστή διατροφή βελτιώνει την υγεία του δέρματος.

Βάλτε στο πιάτο σας 10 τροφές για όμορφη – νεανική επιδερμίδα και δείτε τη διαφορά!

Ανάλατοι ξηροί καρποί
Μια χούφτα αμύγδαλα ή καρύδια την ημέρα αποτελεί το ιδανικό σνακ.

Η βιταμίνη Ε και τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν, ενυδατώνουν την επιδερμίδα.

Έχουν αντιοξειδωτική δράση και απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες.

Αβοκάντο
Πλούσιο σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως κάλιο, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, βιταμίνες A, B, C και E.

Tο αβοκάντο έχει ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα.

Δοκιμάστε το σε μια σαλάτα ή απολαύστε το σκέτο με λίγο λάδι – λεμόνι ή μέλι.

Λιπαρά ψάρια
Τα ω-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια, όπως το σολομό, το σκουμπρί και τη σαρδέλα, προστατεύουν το δέρμα από φλεγμονές και του χαρίζουν υγιή όψη.

Σπόροι
Σπόροι κολοκύθας, λιναρόσπορος, ηλιόσπορος, όλοι κάνουν πολύ καλό στο δέρμα. Οι σπόροι κολοκύθας και οι ηλιόσποροι είναι πλούσιοι σε σελήνιο, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και πρωτεΐνη.

Προσθέστε 1 κουταλιά στις σαλάτες, στο γιαούρτι ή στα δημητριακά του πρωινού σας.

Κόκκινη πιπεριά
Μια κόκκινη πιπεριά περιέχει το 100% της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνη Β6, φυτικές ίνες και καροτενοειδή, που βοηθούν στην πρόληψη των ρυτίδων, στην καταπολέμηση της ακμής και στην αύξηση κυκλοφορίας του αίματος στο δέρμα.

Σπανάκι
Πλούσιο σε βιταμίνες Α και C. Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος ενώ παράλληλα παρέχει και επιπλέον προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία λόγω των θρεπτικών συστατικών, του βήτα-καροτένιου και της λουτεΐνης που περιέχει. Την ίδια δράση έχουν όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα οποία είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά.

 

Καρότα
Τα καρότα, όπως και άλλα πορτοκαλί λαχανικά, περιέχουν υψηλά επίπεδα β- καροτίνης η οποία μετατρέπεται στο σώμα μας σε βιταμίνη Α, ένα από τα πιο θρεπτικά συστατικά για την επιδερμίδα μας.

Μούρα
Όλα τα φρούτα αυτής της οικογένειας κάνουν καλό, από φράουλες μέχρι βατόμουρα. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C κι έχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που προλαμβάνουν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα και επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.

Μαύρη σοκολάτα
Κι όμως, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να γίνει σύμμαχός μας στην υγεία και την ομορφιά υπό την προϋπόθεση, ότι την καταναλώνουμε με μέτρο. Το κακάο, λόγω των φλαβονοειδών που περιέχει, βοηθάει το δέρμα να μείνει ενυδατωμένο και ενισχύει τη ροή του αίματος.

Πράσινο τσάι
Γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες σε όλο τον οργανισμό, το πράσινο τσάι περιέχει πολυφαινόλες και

είναι η καλύτερη πηγή πρόσληψης κατεχινών. Καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για μεγάλο μέρος της φθοράς της επιδερμίδας.

Για να ενισχύσετε την αντιγηραντική δράση του, προσθέστε μερικές σταγόνες λεμόνι.