Μακιγιαζ: Τα 10 λάθη που σε δείχνουν πιο μεγάλη

Μακιγιαζ: Τα 10 λάθη που σε δείχνουν πιο μεγάλη

Στο μακιγιαζ λέμε  ΝΑΙ! Κρύβει ατέλειες και χρόνια! Μας δείχνει πιο όμορφες και πιο νέες!
Όπως όμως όλες οι τέχνες έτσι και το μακιγιάζ έχει τα δικά του μυστικά που αν δεν τα γνωρίζουμε μπορεί να έχουμε αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Ιδού τα 10 πιο συνηθισένα λάθη που αποκαλύπτουν τα χρόνια που θέλουμε να κρύψουμε ή, ακόμα χειρότερα, που μας δείχνουν μεγαλύτερες.
1. Χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα makeup
Ένα παχύ στρώμα makeup  έχει ως αποτέλεσμα να χαλάει την ομοιομορφία της επιδερμίδας. Ρυτίδες πιο βαθιές και πιο ρηχές ,  δισχρωμίες  και άλλες ανωμαλίες στην επιδερμίδα  χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση από το makeup. Αποφύγετε τα compact makeup καθώς κι εκείνα με την ένδειξη “μακράς διάρκειας” και προτιμήστε τα υγρά makeup που περιέχουν χρωστικές που διαχέουν το φως και σωματίδια που δίνουν λάμψη και απλώστε μια ελαφριά στρώση σε όλο το πρόσωπο ώστε να απαλύνετε κάθε ατέλεια. Όσο πιο ενυδατωμένη είναι η επιδερμίδα τόσο πιο ωραίο θα είναι το αποτέλεσμα του makeup. Γι αυτο πριν το απλώσετε βάζετε πάντα ενυδατική κρέμα. Επίσης οι πιο ώριμες και ξηρές επιδερμίδες χρειάζονται απολέπιση τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα ώστε να δείχνουν πιο νεανικές με το makeup.

2. Βάζουμε concealer στα κάτω βλέφαρα

Τα concealer σε στικ καθώς και ένα παχύ στρώμα υγρού concealer μπορεί να εξαφανίζουν τους μαύρους κύκλους αλλά τονίζουν τις ρυτίδες και το πρήξιμο στα κάτω βλέφαρα. Καλύτερα να χρησιμοποιείτε concealer – στυλό που θα το απλώσετε μόνο στην εσωτερική γωνία των βλεφάρων ή το  makeup που βάζετε και στο υπόλοιπο πρόσωπο.

3. Βάζουμε σκουρόχρωμα κραγιόν 

Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα του κραγιόν τόσο πιο λεπτά φαίνονται τα χείλη σας. Επιλέξτε κραγιόν σε χρώματα ροζ, ροδακινί, βαθύ κόκκινο ή καφέ και χρησιμοποιήστε μολύβια χειλιών στις ίδιες αποχρώσεις για να φτιάξετε το περίγραμμα των χειλιών. έτσι τα χείλη σας θα δείχνουν πιο γεμάτα και νεανικά. Εννοείται ότι για καλό αποτέλεσμα είναι απαραίτητο να διατηρείτε τα χείλη σας ενυδατωμένα και πριν τα βάψετε να τα περνάτε με ένα ενυδατικό στικ χειλιών.

4. Τελειώνουμε το μακιγιάζ πουδράροντας

Η πούδρα εμποδίζει την αντανάκλαση του φωτός κάτι που δεν κολακεύει καθόλου τις ώριμες επιδερμίδες. Καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε καθόλου πούδρα και απλώς να ταμπονάρετε τα σημεία που γυαλίζουν περισσότερο όπως η μύτη το μέτωπο και το πηγούνι. Αν θέλετε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε πούδρα επιλέξτε την πιο λεπτή.

 5. Χρησιμοποιούμε μαύρο eyeliner

Το eyeliner είναι απαραίτητο για να δείχνουν τα μάτια πιο μεγάλα, πιο έντονα και πιο χαρούμενα αλλά το μαύρο στις ώριμες επιδερμίδες δείχνει πολύ σκληρό και αυστηρό. Επιλέξτε eyeliner σε καφέ αποχρώσεις και προτιμήστε eyeliner -μολύβι αντί για υγρό που απλώνεται με πινέλο. Αποφύγετε επίσης της φαρδιές γραμμές. Μια λεπτή γραμμη κατά μήκος της ρίζας των βλεφαρίδων και λίγο πιο φαρδιά στην εξωτερική γωνία είναι ό,τι καλύτερο.

6. Βάφουμε έντονα το περίγραμμα των χειλιών

Για να δείξουν τα χείλη σας πιο σαρκώδη αρκεί να χρησιμοποιήσετε ένα κρεμώδες μολύβι χειλιών στο φυσικό χρώμα των χειλιών σας , να κάνετε μια λεπτή – όχι φαρδιά- γραμμή ακριβώς έξω από το περίγραμμα των χειλιών σας, και εν συνεχεία να το περάσετε πάνω στα χείλη σας. Μετά βάζετε το κραγιόν σας και το αποτέλεσμα θα είναι ιδανικό.

7. Βάζουμε eyeliner και mascara στις κάτω βλεφαρίδες 

Το μόνο που μπορείτε να πετύχετε βάζοντας eyeliner και mascara στις κάτω βλεφαρίδες είναι να τραβήξετε την προσοχή στις ρυτίδες και στους μαύρους κύκλους του κάτω βλεφάρου.

8. Ξεχνάμε το ρουζ 

Το χρώμα της υγείας στο πρόσωπο είναι ροζ. Γι αυτό και η μαμά μου όταν έβαζε ρουζ έλεγε ” τώρα προσθέτω υγεία στο πρόσωπό μου”.  Το ρούζ δίνει ζωντάνια στο πρόσωπο και του προσθέτει μια χαρούμενη νότα. Για να το βάλετε σωστά χαμογελάστε και απλώστε με ένα φαρδύ πινέλο ρουζ με κυκλικές κινήσεις στα σημεία που “φουσκώνουν” λιγότερο στα μαγούλά σας και με κατεύθυνση προς τους κροτάφους. Δεν σας κολακεύει να βάζετε το ρουζ σαν μια φαρδιά γραμμή από τα ζυγωματικά προς τους κροτάφους.

9. Βάζουμε παχύ στρώμα κραγιόν

Μην περνάτε ολόκληρη την επιφάνεια των χειλιών με το στικ του κραγιόν γιατί έτσι απλώνεται ένα παχύ στρώμα και κινδυνεύετε να διαχυθεί μετά από λίγη ώρα γύρω από τα χείλη σας. Περάστε το κραγιόν στο κέντρο των χειλιών και εν συνεχεία  με το δάχτυλο σας ή ένα πινέλο απλώστε το σε ολόκληρη την υπόλοιπη επιφάνεια των χειλιών. Επίσης μην ξεχνάτε να περνάτε από πάνω από το κραγιόν ένα λιπ-γκλος που θα προσθέσει γυαλάδα στα χείλη σας.

10, Βάφουμε έντονα τα φρύδια

Όπως τα μαλλιά έτσι και τα φρύδια μεγαλώνοντας αραιώνουν και χάνουν την ένταση του χρώματός τους. Γι αυτό φροντίστε να τα βάφετε όσο συχνά και τα μαλλιά σας σε ένα ή δυο τόνους πιο ανοιχτά από το  χρώμα που είχαν στη νεανική σας ηλικία. Χρησιμοποιείτε μολύβι φρυδιών επίσης ένα ή δυο τόνους πιο ανοιχτόχρωμο απ’ εκείνο που χρησιμοποιούσατε στα 30 και 40 σας και απλώνετε το με μικρές λεπτές μικρές γραμμές σε όλο το μήκος του φρυδιού και όχι σχηματίζοντας μια  γραμμή από τη μία άκρη ως την άλλη.