close

Hangover brunch!

Φάγαμε όπως κάθε χρόνο πολύ στο γιορτινό τραπέζι, φαγητό, ποτό αλκοόλ αλλά την επόμενη μέρα έχουμε όρεξη να οργανώσουμε ένα ωραίο brunch, γιατί έχουμε κλίμα γιορτινό και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε λίγο ακόμα την άδειά μας. Αλλά πραγματικά νιώθουμε δεν χωράει κάτι άλλο “λάθος” στον οργανισμό μας!

Σας έχουμε την καλύτερη πρόταση για brunch μετά τις γιορτές χωρίς πολλά λιπαρά και περιττές θερμίδες, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πιο famous brunch της πόλης!

Menu:

  1. Φυσικός χυμός από grapefruit. Γιατί grapefruit; Επειδή είναι γεμάτο βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά, κάτι που σίγουρα χρειαζόμαστε μετά το φαγοπότι των εορτών.

ή τσάι από γαϊδουράγκαθο, μέντα και λεμόνι. Το λεμόνι με τη μέντα είναι εξίσου αντιοξειδωτικά αλλά ενισχύονται κι από το γαϊδουράγκαθο που είναι  ο βασιλιάς της αποτοξίνωσης του ήπατος και άρα μπορεί να βοηθήσει το συκωτάκι μας να αποτοξινωθεί από το αλκοόλ και τα λιπαρά των ημερών. Επομένως είναι καλό να το εντάξετε στη ζωή σας ανεξαρτήτως brunch!

2. Αλμυρή επιλογή:

Αραβική πίτα μεσαία ολικής άλεσης γεμιστή με ομελέτα από ασπράδια, 2 κ.σ. τυρί cottage, σπανάκι είτε φρέσκο είτε σοτέ, μπόλικο πιπέρι και κάποιο μυρωδικό όπως ο δυόσμος.

ή 2 σκανδιναβικές φρυγανιές βρώμης αλειμμένες με ελαφρύ τυρί κρέμα, καπνιστό σολομό, λεμόνι και αγγούρι

3. Γλυκό: Μπανανοτηγανίτες (light pancakes)

Σε ένα μπολάκι πατάμε με το πιρούνι 1 μικρή μπανάνα με 2-3 κ.σ. βρώμη, 1/2 κ.γ. κανέλα και 2 αυγά. Σερβίρουμε με λίγο μελάκι, κανέλα και καρύδια.

Το μενού σας είναι χορταστικό, πλούσιο σε βιταμίνες, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, ώστε ο οργανισμός να ξεκουραστεί από τα λιπαρά εορταστικά γεύματα!


Η Εμμανουέλα Φωτεινού είναι Βιολόγος και αποφοίτησε από το τμήμα Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές συνεχίστηκαν στο Βιολογικό Αθήνας όπου απέκτησε με Άριστα τον τίτλο της κλινικής Βιοχημικού με εξειδίκευση στη Μοριακή Διαγνωστική. Η κατεύθυνση που εξειδικεύτηκε είναι αυτός της κλινικής βιοχημείας και της έρευνα στον καρκίνο. Παράλληλα ασχολήθηκε με την προληπτική Ιατρική βασισμένη στη διατροφή παίρνοντας πιστοποίηση από το University of California San Francisco. Η πρακτική εφαρμογή της ολιστικής προσέγγισης σε θέματα υγείας βασισμένα στη διατροφή συμπληρώθηκε με ιδιωτικό διετές πτυχίο για τη λήψη του τίτλου του Σύμβουλου Διατροφής. Είναι ιδιοκτήτρια από το 2014 του Πρότυπου Κέντρου Ευεξίας στο κέντρο της Αθήνας και παρέχει συμβουλές βελτίωσης της υγείας και της εικόνας μας βασισμένες σε αλλαγές της διατροφής μας που οδηγούν σε ορθότερη βιοχημεία του σώματος μας. Στο χώρο της παρέχονται συμβουλές για θέματα που αφορούν την οστεοπόρωση , τον πονοκέφαλος , τη μυϊκή ενδυνάμωση , το λεμφοίδημα ,την αντιγήρανση, την ενεργοποίηση του μεταβολισμού στη κλιμακτήριο , την τόνωση του ανοσοποιητικού, την απώλεια βάρους , την ενυδάτωση , την λεμφική αποσυμφόρηση , την ευεξία και την πνευματική τόνωση, την αποτοξίνωση και όχι μόνο. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων ως ομιλήτρια και έχει δημοσιεύσει σε διεθνή περιοδικά. Ασχολείται με την αρθρογράφηση σε ηλεκτρονικά περιοδικά με θέματα που αφορούν τη διατροφή και την υγεία . Εργάζεται επιπλέον ως σύμβουλος ευεξίας σε αθλητικούς ομίλους καθώς και σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης για την σωστή καθοδήγηση των νέων. Διοργανώνει πληθώρα βιωματικών εργαστηρίων για τη διαχείριση του φαγητού και έχει ένα ευρύ πλαίσιο συνεργατών για τη συμπληρωματική αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων που αποτελείται από πολλές ειδικότητες όπως φυσικοθεραπευτή , ψυχολόγο , νοσηλευτή , αισθητικό κ.α.

INSTAGRAM FEED