Η ρεφλεξολογία προσώπου μας αποφορτίζει από το άγχος

Η ρεφλεξολογία προσώπου μας αποφορτίζει από το άγχος

Η ρεφλεξολογία προσώπου είναι μια συμπληρωματική τεχνική που συνδυάζεται με τη ρεφλεξολογία των ποδιών. Διαρκεί περίπου 10 λεπτά και βοηθά πολύ άτομα που έχουν συναισθηματικά προβλήματα αλλά και άτομα που είναι εσωστρεφή και δύσκολα μιλούν στους άλλους για τα προβλήματά τους και τον εαυτό τους. Λειτουργεί πολύ καλά σε συναισθηματικά και ψυχοσωματικά προβλήματα. Επειδή το πρόσωπο είναι πολύ κοντά στον εγκέφαλο τα μηνύματα που δίνονται μέσω των πιέσεων αφορούν την χαλάρωση και την αποφόρτιση από τις εντάσεις και μεταδίδονται άμεσα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε το πρόσωπο είναι μια περιοχή που λειτουργεί υπερβολικά και εκεί εκφράζονται όλα τα συναισθήματά μας. Εκεί συγκεντρώνονται πολλές εντάσεις και κούραση. Γι αυτό σε μια συνεδρία ρεφλεξολογίας προσώπου ξεκινάμε με επαναλαμβανόμενες κινήσεις αποφόρτισης του προσώπου οι οποίες λειτουργούν πολύ ανακουφιστικά για τον θεραπευόμενο.

Πώς λειτουργεί η τεχνική

Όπως  στα πέλματα και στα χέρια έτσι έχουμε έναν χάρτη και δουλεύουμε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, έτσι και στο πρόσωπο έχουμε χάρτη με τις αντανακλαστικές περιοχές και τα βελονιστικά σημεία.

Ανάμεσα στα φρύδια αντιστοιχεί το κεφάλι. Οι πιέσεις σε αυτό το σημείο μπορούν να ανακουφίσουν από πονοκεφάλους. Η περιοχή ακόμα και έξω από τα φρύδια μπορεί να ανακουφίσει από πόνους στο κεφάλι.

Κάτω από τα μάτια έχουμε τους πνεύμονες. Οι κατάλληλες πιέσεις εδώ μπορούν να ανακουφίσουν από αυτό που λέμε βάρος στο στήθος ειδικά όταν είμαστε αγχωμένοι και στεναχωρημένοι αλλά και να λειτουργήσουν ωφέλιμα από ιγμορίτιδες. Γύρω από τα μάτια έχουμε προβλήματα στα χέρια πόδια.

Κάτω από τη μύτη και γύρω από το στόμα είναι το λεπτό και το παχύ έντερο. Μπορεί να βοηθήσει επικουρικά σε καταστάσεις όπως η δυσκοιλιότητα τη σπαστική κολίτιδα τα φουσκώματα. Στο σαγόνι βρίσκονται τα γεννητικά όργανα. Εδώ η ρεφλεξολογία μπορεί να συμβάλει βοηθητικά σε ορμονικά προβλήματα ακόμα και σε προβλήματα με την περίοδο της γυναίκας.

Στα μάγουλα δεξιά «βρίσκονται» η χολή και το συκώτι, το στομάχι και λίγο πιο αριστερά η σπλήνα.

Παρατηρούμε κάποιες φορές ένα σπυράκι μια κοκκινίλα ή ένα πρήξιμο. Η αντιστοιχία του οργάνου μας αφυπνίζει προκειμένου να φροντίσουμε τα σώμα μας.

Το φούσκωμα της κοιλιάς πολλές φορές φαίνεται κάτω από τα μάτια ή και στα μάγουλα. Μια κόκκινη μύτη μπορεί να σημαίνει ερεθισμό στο στομάχι. Στον αυχένα έχουμε την πίσω πλευρά του σώματός μας.

Η ρεφλεξολογία μπορεί να κάνει καλό και στο δέρμα. Είναι ένας φυσικός τρόπος ανανέωσης αφού επιτυγχάνει καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση της περιοχής.

Η ρεφλεξολογία να θυμίσουμε ότι δεν έχει παρενέργειες οι κινήσεις ειδικά στο πρόσωπο είναι πολύ απαλές και ανακουφιστικές. Η ρεφλεξολογία λειτουργεί συμπληρωματικά της συμβατικής θεραπείας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λαμβάνετε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν την ξεκινήσετε για όποιο πρόβλημα έχετε.