close

Η ρεφλεξολογία προσώπου μας αποφορτίζει από το άγχος

Η ρεφλεξολογία προσώπου είναι μια συμπληρωματική τεχνική που συνδυάζεται με τη ρεφλεξολογία των ποδιών. Διαρκεί περίπου 10 λεπτά και βοηθά πολύ άτομα που έχουν συναισθηματικά προβλήματα αλλά και άτομα που είναι εσωστρεφή και δύσκολα μιλούν στους άλλους για τα προβλήματά τους και τον εαυτό τους. Λειτουργεί πολύ καλά σε συναισθηματικά και ψυχοσωματικά προβλήματα. Επειδή το πρόσωπο είναι πολύ κοντά στον εγκέφαλο τα μηνύματα που δίνονται μέσω των πιέσεων αφορούν την χαλάρωση και την αποφόρτιση από τις εντάσεις και μεταδίδονται άμεσα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε το πρόσωπο είναι μια περιοχή που λειτουργεί υπερβολικά και εκεί εκφράζονται όλα τα συναισθήματά μας. Εκεί συγκεντρώνονται πολλές εντάσεις και κούραση. Γι αυτό σε μια συνεδρία ρεφλεξολογίας προσώπου ξεκινάμε με επαναλαμβανόμενες κινήσεις αποφόρτισης του προσώπου οι οποίες λειτουργούν πολύ ανακουφιστικά για τον θεραπευόμενο.

Πώς λειτουργεί η τεχνική

Όπως  στα πέλματα και στα χέρια έτσι έχουμε έναν χάρτη και δουλεύουμε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, έτσι και στο πρόσωπο έχουμε χάρτη με τις αντανακλαστικές περιοχές και τα βελονιστικά σημεία.

Ανάμεσα στα φρύδια αντιστοιχεί το κεφάλι. Οι πιέσεις σε αυτό το σημείο μπορούν να ανακουφίσουν από πονοκεφάλους. Η περιοχή ακόμα και έξω από τα φρύδια μπορεί να ανακουφίσει από πόνους στο κεφάλι.

Κάτω από τα μάτια έχουμε τους πνεύμονες. Οι κατάλληλες πιέσεις εδώ μπορούν να ανακουφίσουν από αυτό που λέμε βάρος στο στήθος ειδικά όταν είμαστε αγχωμένοι και στεναχωρημένοι αλλά και να λειτουργήσουν ωφέλιμα από ιγμορίτιδες. Γύρω από τα μάτια έχουμε προβλήματα στα χέρια πόδια.

Κάτω από τη μύτη και γύρω από το στόμα είναι το λεπτό και το παχύ έντερο. Μπορεί να βοηθήσει επικουρικά σε καταστάσεις όπως η δυσκοιλιότητα τη σπαστική κολίτιδα τα φουσκώματα. Στο σαγόνι βρίσκονται τα γεννητικά όργανα. Εδώ η ρεφλεξολογία μπορεί να συμβάλει βοηθητικά σε ορμονικά προβλήματα ακόμα και σε προβλήματα με την περίοδο της γυναίκας.

Στα μάγουλα δεξιά «βρίσκονται» η χολή και το συκώτι, το στομάχι και λίγο πιο αριστερά η σπλήνα.

Παρατηρούμε κάποιες φορές ένα σπυράκι μια κοκκινίλα ή ένα πρήξιμο. Η αντιστοιχία του οργάνου μας αφυπνίζει προκειμένου να φροντίσουμε τα σώμα μας.

Το φούσκωμα της κοιλιάς πολλές φορές φαίνεται κάτω από τα μάτια ή και στα μάγουλα. Μια κόκκινη μύτη μπορεί να σημαίνει ερεθισμό στο στομάχι. Στον αυχένα έχουμε την πίσω πλευρά του σώματός μας.

Η ρεφλεξολογία μπορεί να κάνει καλό και στο δέρμα. Είναι ένας φυσικός τρόπος ανανέωσης αφού επιτυγχάνει καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση της περιοχής.

Η ρεφλεξολογία να θυμίσουμε ότι δεν έχει παρενέργειες οι κινήσεις ειδικά στο πρόσωπο είναι πολύ απαλές και ανακουφιστικές. Η ρεφλεξολογία λειτουργεί συμπληρωματικά της συμβατικής θεραπείας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λαμβάνετε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν την ξεκινήσετε για όποιο πρόβλημα έχετε.

 

 

 


Η Κατερίνα Σταθοπούλου είναι απόφοιτη της σχολής εναλλακτικών επιστημών Natural Health Science, στις ειδικότητες Σουηδικής Μάλαξης, Rejuvance και Λεμφικής Παροχέτευσης – drainage προσώπου σώματος. Έχει διδαχθεί Βασικές Τεχνικές α και β βαθμού ,Παραδοσιακού Ταιλανδέζικου Μασάζ-Ancient Thai Massage (Ε.Παπαθανασίου). Μέσα στα πλαίσια της επαγγελματικής τριβής και με τις αμοιβαίες ανταλλαγές γνώσεων με άλλους εξαιρετικούς συναδέλφους, δάσκαλους και συμμαθητές, διδάχθηκε Thai oil massage, Thai Foot massage, Indian Head massage, Facial Gua Sha. Γνωρίζει χαλαρωτικό μασάζ σώματος προσώπου, πιστοποίηση από το σεμιναριακό κέντρο Beauty & Style.Έχει Α βαθμό στην ενεργειακή θεραπεία Ρέικι (Α.Παπαδάτου) και έχει πιστοποιηθεί στους θεραπευτικούς κώδικες Healing Codes (Ann& Jack Stewart). Είναι απόφοιτη της ενεργειακής θεραπείας Silva method ( Π Μεταξάτος). Τον Οκτώβριο του 2016 ολοκλήρωσε το Βασικό Σεμινάριο Υπνοσκόπησης 37 ωρών (εισαγωγή στις βασικές αρχές της θεραπευτικής ύπνωσης και αναδρομής) με τον Νάσο Κομιανό. Τον Ιούνιο του 2017 ολοκλήρωσε σεμινάριο 60 ωρών Συναισθηματική Νοημοσύνη και Ενσυναίσθηση παρακολουθώντας μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Συνεχίζει την εκπαίδευσή της παρακολουθώντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών ρεφλεξολογίας με δασκάλα την Άρτεμις Καρνέζη, στο universal training – κέντρο δια βίου μάθησης. Η προσέγγιση της στη μάλαξη είναι ολιστική,με κύριο γνώμονα τον άνθρωπο. Από το 2013 είναι ιδιοκτήτρια του κέντρου σωματικής και ψυχικής ευεξίας Alopi Living. Από το 2015, αρθρογραφεί σε διάφορα sites που αφορούν την σωματική και ψυχική υγεία αλλά και την ομορφιά. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στη τηλεόραση, έχει δικό της κανάλι στο youtube και προσωπικό blog,στο διαδραστικό site της επιχείρησης της. Διδάσκει η ίδια Σουηδική μάλαξη, και διοργανώνει σεμινάρια και διαλέξεις σχετικές με το αντικείμενό της. Το μότο της είναι Rethink and Restart your Life Στόχος του ταξιδιού της, είναι μέσα από τη δουλειά της να αφήσει ένα μικρό αποτύπωμα αλλαγής σε αυτό το κόσμο.

INSTAGRAM FEED