Χείρωνας στον Κριό, στην κόψη του ξυραφιού!

Χείρωνας στον Κριό, στην κόψη του ξυραφιού!

 

Από την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018  ο Χείρωνας, ο αστεροειδής της ομάδας των Κενταύρων, άλλαξε ζώδιο. Ένα φαινόμενο που συμβαίνει μετά από χρόνια διέλευσής του στους Ιχθείς. Βρέθηκε στην αρχή του ζωδιακού, τον Κριό. Ωστόσο η διέλευσή του στην αρχή του ζωδιακού… είχε περιπέτειες μέσα στον προηγούμενο χρόνο!

Καθώς μία πλήρης περιστροφή διαρκεί περίπου 51 χρόνια, η παρουσία του στο πρώτο –κατά σειρά- ζώδιο είναι ιδιαίτερης βαρύτητας.  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά…

Η ανθρώπινη φύση αναζητά πάντα να ξεφύγει από τον πόνο. Τα πάθη την δεσμεύουν και την κάνουν να μην μπορεί να ξεπεράσει αδυναμίες, έρωτες, απογοητεύσεις, αρνητικές καταστάσεις κάθε είδους. Η εξισορρόπηση είναι απαραίτητη, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το μονοπάτι της ζωής, να τολμήσουμε ξανά, να αγαπήσουμε και να επιτρέψουμε να μας αγαπήσουν.

Η αστρολογία, είναι ένα μέσον κατανόησης της ίδιας μας της ύπαρξης και αν χρησιμοποιηθεί σωστά, θα έχουμε την δυνατότητα να διορθώσουμε τα λάθη μας, να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και να κάνουμε πιο ευτυχισμένη την ζωή μας. Ποιο νέο στοιχείο μπορεί να προστεθεί στον χάρτη μας και να μας ενημερώσει για όλες τις αδυναμίες μας;

 

Οι Κένταυροι! https://astrolife.gr/kentavri-ponos-ke-pathi-tis-psichis/

 

Η ενασχόλησή μου με τους Κενταύρους, ξεπερνά τις δύο δεκαετίες και τα βιβλία μου, όπως και τα σεμινάρια που έχω διοργανώσει κατά καιρούς, βρήκαν ανταπόκριση διότι είναι βασικά αποκαλυπτικά μας σημεία. Είναι εκεί όπου η ψυχή νοσεί και δεν μπορεί να αποδώσει στο έργο της.

Οι ερευνητές που ασχολήθηκαν με την μελέτη των Κενταύρων, διατύπωσαν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις διερευνώντας την σημειολογία τους και εξετάζοντας πολλά ωροσκόπια. Ακολουθώντας το παράδειγμά τους, διαπίστωσα πως οι Κένταυροι ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Ψυχολογικής Αστρολογίας και μπορούν να εξηγήσουν πολλά εσωτερικά μας προβλήματα. Προβλήματα που φέρνουν δυσαρμονία στις σχέσεις μας και εμποδίζουν την ευτυχία μας.

Βασικότερος όλων φυσικά, ο Χείρωνας. Ως «χέρι βοήθειας» λειτουργεί απέναντι στις παιδικές μνήμες, ως ένα φως που εστιάζει σε ό,τι υπόγεια αιμορραγεί και μας ταλαιπωρεί, αλλά αδυνατούμε ή δεν επιθυμούμε να αγγίξουμε.

Τα πρόσφατα χρόνια ο Χείρωνας διήνυσε ένα ασαφές τοπίο θολών ετών, που προέβαλαν την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια, την απογοήτευση, την απομυθοποίηση και τον πόνο.

Από 18 Απριλίου 2018, έχουμε ξανά τον Χείρωνα στο ζώδιο του Κριού και μάλιστα στο Εαρινό Σημείο, κρίσιμη μοίρα της αρχής του ζωδιακού κύκλου!

Η ροή της ενέργειας οδεύει σε έναν νέο κύκλο δημιουργίας, όπου στηρίζεται το στοιχείο της δύναμης της Ζωής για Ζωή, μέσα από κρίσεις και επανατοποθετήσεις του καθενός μας.

Σημείο αναφοράς: ο πόνος της ψυχής!

Εκεί όπου ματώνει η ψυχή και διατηρεί ένα κρυφό τραύμα, ικανό να δημιουργεί σήψη, ανασφάλεια, εσωτερική ασθένεια, σκοτεινά συναισθήματα. Οι Κένταυροι, είναι κεντήματα της αύρας μας… Ο Χείρωνας όμως, είναι ο θείος οδηγός της ψυχής προκειμένου να βρει την λύτρωση!

Και μετά από μισό αιώνα, ο Χείρωνας μας προτρέπει να ασχοληθούμε ξανά με τον υπαρξιακό μας πόνο.

Να αφήσουμε κατά μέρος της ενοχικές τάσεις, τον αυτοτραυματισμό που ως τώρα μας οδήγησε σε ασαφή μονοπάτια και σε θολές κατευθύνσεις, να αντιμετωπίσουμε ό,τι ματώνει την ψυχή και να αποφασίσουμε, αν και λαβωμένοι…να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα.

Είναι ένα συμπαντικό μήνυμα προς την Ανθρωπότητα, που νοσεί και τραυματίζει και τραυματίζεται. Χρειάζεται συνειδητή απόφαση για την θεραπεία μας και όλοι μαζί για ό,τι έχει αφήσει πληγές στο κοινωνικό σύνολο.

Η μαχητική και παρορμητική συμπεριφορά, οι εριστικοί τόνοι, η εμπόλεμη διάθεση, ο ανταγωνισμός που είναι στείρος και χωρίς ουσία, έκαναν τους ανθρώπους να πληγώνονται και να πληγώνουν δίχως λόγο…

Χρειάζεται να μην διατηρούμε το τραύμα μέσα από εντάσεις και αντιπαλότητες, οξύτητα και καυστική συμπεριφορά.

Ας μην υιοθετούμε την «πολεμική διάθεση» που μας επιβάλλεται ως πλύση εγκεφάλου από κυβερνήσεις, ΜΜΕ, στοχευμένες πληροφορίες που φοβίζουν, απειλούν και διατηρούν ένα επιθετικό κλίμα.

Προκαλούνται και υιοθετούνται αναστολές στη δράση ή λανθασμένη κατεύθυνση στη δράση μας. Ας μην ξεχνάμε πως ο Χείρωνας μας διδάσκει ότι μπορούμε να είμαστε ενίοτε θύματα, ενίοτε θύτες, αν δεν εστιάσουμε την προσοχή στην θεραπεία.

Και εμείς και η κοινωνία ευρύτερα, χρειαζόμαστε θεραπευτική αγωγή κι όχι απειλές, φόβο, ενοχές, πολεμοχαρείς κινήσεις. Κι όμως, σε ένα έντονο κλίμα αυτή την εποχή, άνετα δεχόμαστε την αντιπαράθεση, δύσκολα την συμφιλίωση.

Ίσως γιατί η συμφιλίωση πρέπει να ξεκινήσει από εμάς τους ίδιους. Όταν κατορθώσουμε να τα βρούμε με το «Εγώ» μας, με τον ίδιο μας τον εαυτό, θα είναι πιο εύκολο να γεφυρώσουμε τις διαφορές με τους άλλους. Εξ άλλου, ο Κριός είναι απέναντι από τον Ζυγό, ζώδιο ζεύξης των ανθρώπων…

Βασικό μήνυμα του Χείρωνα, πέραν των ατομικών χαρακτηριστικών, αυτή την εποχή που θα βρίσκεται στον Κριό είναι:

 «Να διακριθούμε, να ξεχωρίσουμε στη μάχη της ζωής, να ρίξουμε τη πρώτη σπίθα σε μία νέα μορφή αγώνα, να δείξουμε τη δύναμή μας. Χρειάζεται να θυμόμαστε πάντα ότι έχει αξία για μας η «ευγενής άμιλλα». Δράση χωρίς εγωκεντρικά κίνητρα, στενόμυαλες αποφάσεις, ανταγωνισμό και οξύτητα» .

Ο Χείρωνας παρέμεινε στα πρώτα βήματα του Κριού ως το φθινόπωρο, όπου επέστρεψε για λίγους μήνες ξανά στο τέλος των Ιχθύων. Επανέρχεται οριστικά στον Κριό, από τον Φεβρουάριο του 2019. Ενδιαφέρουσα συγκυρία, καθώς ταυτόχρονα σχεδόν, αλλάζει από τον Μάιο 2018 ζώδιο ο Ουρανός (πρόγονος του Χείρωνα) περνώντας στον Ταύρο και ο οποίος επίσης οπισθοχωρεί για λίγο στον Κριό, έως την οριστική του είσοδο στον Ταύρο ξανά την Άνοιξη του 2019.

Υπάρχουν επαναστατικές αλλαγές που περιμένουν τον καθένα μας. Αρκεί, να είμαστε σε εγρήγορση και ενσυνείδητη αποφασιστικότητα! Αρκεί να δώσουμε μάχη για συμφιλίωση κι όχι για διαχωρισμό, εκ των έσω προς τα έξω. Γιατί η συμφιλίωση ξεκινά από την ανάγκη να ξεπεράσουμε τις εσωτερικές μας συγκρούσεις και καταλήγει σ’ αυτές προς τους άλλους.

Ο Χείρωνας θα φύγει από το ζώδιο του Κριού το 2027!

Ως τότε, έχει πολλά να μας διδάξει, να μας αλλάξει στάση ζωής, να μας προτείνει λύσεις αυτοθεραπείας, και αυτοβελτίωσης, όπως και θεραπείας της ίδιας της κοινωνίας στην οποία ζούμε.

Θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες σε μελλοντικά άρθρα επ’ αυτού.

 

Πηγή: https://astrolife.gr/chironas-ston-krio-stin-kopsi-tou-xyrafiou/