Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε αποκριάτικο παιδικό κοστούμι

Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε αποκριάτικο παιδικό κοστούμι

Η ποικιλία στα καταστήματα με αποκριάτικα κοστούμια είναι τόσο μεγάλη που δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Πέρα όμως από το εντυπωσιακό στοιχείο ή την πρωτοτυπία που μπορεί να διαθέτει η στολή που θα επιλέξετε, μην ξεχάστε να δώσετε προσοχή και σε κάποιες άλλες λεπτομέρειες μεν, σημαντικές δε…

Α) Το υλικό. Όσο πιο μικρό είναι το παιδί σας τόσο πιο προσεκτικοί θα πρέπει να είστε με το υλικό, από το οποίο έχει κατασκευαστεί η στολή. Εννέα στις δέκα, για λόγους χαμηλότερου κόστους, είναι κατασκευασμένες από συνθετικά υλικά. Εάν επιλέξετε κάτι τέτοιο, φροντίστε τουλάχιστον να μην έρχεται σε επαφή με το δερματάκι του. Σίγουρα δεν έχετε καμία όρεξη την επομένη το πρωί να γδύσετε το παιδάκι σας και να είναι γεμάτο με εξανθήματα και να παραπονιέται ότι έχει φαγούρα.

Β) Κοστούμι που επιτρέπει στο παιδί να αναπνέει. Υπάρχουν κάποια κοστούμια, που αφήνουν ένα πολύ μικρό τμήμα του προσώπου σε κοινή θέα, με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να νιώσει το παιδί δυσφορία. Καλό είναι να τις αποφύγετε.

Γ) Αξεσουάρ. Οι περισσότερες αποκριάτικες στολές συνοδεύονται από κάποια αξεσουάρ. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν τα παιδια είναι μικρά φροντίστε τα αξεσούάρ της στολής να μην είναι πολύ μικρά, γιατί υπάρχει κίνδυνος να τα καταπιούν. Και φυσικά δεν θα πρέπει να είναι αιχμηρά, για να μην κινδυνέψουν να χτυπήσουν.