Ναι στο θέατρο για παιδιά!

Ναι στο θέατρο για παιδιά!

Διασκέδαση με πολύ γέλιο  και πολλή “τροφή” για τη σκέψη και τη φαντασία των μικρών αλλά και των μεγάλων υπόσχονται οι  παιδικές θεατρκές παραστάσεις. Δεν έχετε παρά να προγραμματίσετε μία ή περισσότερες από αυτές που σας προτείνουμε.

“Το αηδόνι του αυτοκράτορα” στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Το μουσικό παραμύθι Το αηδόνι του αυτοκράτορα της σπουδαίας Λένας Πλάτωνος, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή ως η κεντρική παραγωγή όπερας για παιδιά και νέους από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η υπόθεση

Το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν μεταμορφώνεται σε μια παραβολή για τη σχέση τέχνης και τεχνολογίας, η οποία στις μέρες μας είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ. Το σύγχρονο μήνυμα του έργου, η συνύπαρξη αναλογικής και ηλεκτρονικής μουσικής, φυσικού και τεχνητού ήχου, οι ακαταμάχητες μελωδικές γραμμές της Λένας Πλάτωνος και η δεξιοτεχνική φωνητική γραφή καθιστούν το Αηδόνι του αυτοκράτορα μια ιδεώδη γνωριμία των παιδιών με τον μαγικό κόσμο της λυρικής τέχνης.

Για παιδιά 5+

Εισιτήρια: Από 10 ευρώ έως 15 ευρώ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

“Γαλάζιο Πουλί” στο Μέγαρο Μουσικής

Τα μουσικά παραμύθια επιστρέφουν, αυτά τα Χριστούγεννα, για τρίτη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής, με μια νέα παραγωγή για μικρούς και μεγάλους, “Το Γαλάζιο πουλί” του Μωρίς Μαίτερλινκ. Στον παραμυθένιο κόσμο του ονείρου και του μυστηρίου θα μας ταξιδέψουν η Σμαράγδα Καρύδη και ο Αιμίλιος Χειλάκης που πρωταγωνιστούν στην παράσταση  και πλαισιώνονται από τους Μουσικούς της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής.

Η υπόθεση

Δύο αδελφάκια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που αναζητούν το πουλί της ευτυχίας, ένα πτηνό παράξενο αλλά και θαυματουργό. Μια νεράιδα θα τα συντροφεύσει σε αυτό το γεμάτο αλληγορικές περιπέτειες ταξίδι, σε μια μαγική ατμόσφαιρα, γεμάτη τοπία με πλάσματα μυστηριώδη και σαγηνευτικά πουλιά.

Για παιδιά 5+

Εισιτήρια: Από 6,5 ευρώ έως 30 ευρώ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη

“Ο μικρός Amadeus -Το παιδί θαύμα” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

To έργο ύμνο στον Αμαντέους Μότσαρτ «Ο μικρός Amadeus- Το παιδί θαύμα» παρουσιάζει η παιδική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Η υπόθεση

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1762, η οικογένεια Μότσαρτ επιβιβάζεται σε ένα ποταμόπλοιο από το Σάλτζμπουργκ με προορισμό την Βιέννη. Το ταξίδι ξεκινάει και μαζί του η ιστορία του μικρού Αμαντέους. Ενός παιδιού θαύματος το οποίο αγάπησε τη μουσική, ταύτισε τη ζωή του μαζί της για να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες.

Για παιδιά 6+

Εισιτήρια: Από 13 ευρώ έως 18 ευρώ

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, 2104143307, 2104143310

“Matilda” στο Θέατρο Ακροπόλ

Το Θέατρο Ακροπόλ  παρουσιάζει το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Matilda» σε μια υπερπαραγωγή με 40 ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές, μουσικούς και παιδιά!

Η υπόθεση

Η Ματίλντα Γουόρμγουντ, ένα παιδί διαφορετικό από τα υπόλοιπα, διαβάζει Ντοστογιέφσκι, μετακινεί ποτήρια με τα μάτια της και μαγνητίζει με τη φαντασία της που τρέχει με ταχύτητα φωτός. Ξεχωρίζει αληθινά από τους φίλους, τους συμμαθητές και την οικογένεια της γιατί αποφασίζει να υψώσει το μικροσκοπικό της ανάστημα και να βροντοφωνάξει στην οικογένεια της και την τυραννική διευθύντρια του σχολείου της, Αγκάθα Τράντσμπουλ: «Μόνη μου θα αλλάξω αυτή την ιστορία!».

Για παιδιά 6+

Εισιτήρια: Από 15 ευρώ έως 50 ευρώ

Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9

«Η Φάρμα του Διαδικτύου» στον Ελληνικό Κόσμο

Η «Φάρμα του Διαδικτύου» από τη θεατρική ομάδα Χιλιοδένδρι έρχεται στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια παράσταση – εργαλείο για την εκπαίδευση μαθαίνει στα παιδιά να αναγνωρίζουν και να προφυλάσσονται από τους «λύκους» του Διαδικτύου.

Η υπόθεση

Σε μία φάρμα ζουν δύο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη μαζί με το σκύλο τους τον Ηρακλή. Τα ζώα της φάρμας περνούν αρκετές ώρες σερφάροντας στο internet και συχνά πέφτουν σε παγίδες. Ο νέος διαδικτυακός φίλος της Τούλας της κοτούλας είναι όντως αυτός που λέει; Ο Ρούντυ και η Ρόζα, τα γουρουνάκια, παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια στάθηκαν τόσο τυχερά και κέρδισαν δώρα; Τελικά, οι άσπρες ή οι μαύρες χήνες είναι καλύτερες; Τα παιδιά της φάρμας με τη βοήθεια της σοφής κουκουβάγιας θα καταφέρουν να προστατεύσουν τα ζώα από τους λύκους του διαδικτύου;

Για παιδιά 5+

Εισιτήρια: 8 ευρώ

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, 212 254 0300

“Η Παναγία των Παρισίων” στο Θέατρο Παλλάς

Ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας «Η Παναγία των Παρισίων» του Βίκτωρος Ουγκώ παρουσιάζεται στο Θέατρο Παλλάς .

Η υπόθεση

Ένα βαθιά ανθρώπινο ποίημα που θα μας ταξιδέψει στις ιστορίες του αγαθού Κουασιμόδου και της πανέμορφης Εσμεράλδας, γεμάτες από μαγεία και χιούμορ, αλήθεια και παραμύθι, δράση και τραγούδια, δάκρυ και χαρά. Με σεβασμό στην ουσία και το κλίμα του κλασικού αφηγήματος, που προσαρμόζεται όμως στις σημερινές γλωσσικές και αισθητικές αντιλήψεις και συνθήκες, ώστε τα παιδιά κάθε ηλικίας να το παρακολουθούν με άνεση και ενδιαφέρον, αλλά και να αντλούν χρήσιμα ηθικά διδάγματα, ευεργετικά για τις ψυχές τους.

Για παιδιά 5+

Εισιτήρια: Από 9 ευρώ έως 15 ευρώ

Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5