Φέτος σκέψου αλλιώς για τα δώρα!

Φέτος σκέψου αλλιώς για τα δώρα!

Οι ονομαστικές γιορτές διαδέχονται η μια την άλλη, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν ολοταχώς, και η υπόθεση “ΔΩΡΑ” γίνεται επιτακτική. Πώς θα τα καταφέρουμε όμως χωρίς να αδειάσει το πορτοφόλι μας; Οι λέξεις κλειδιά είναι: “ΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑ”και “ΧΙΟΥΜΟΡ”!Γιατί ένα χρηστικό δώρο, γλυτώνει τον αποδέκτη του από το έξοδο να το αγοράσει ο ίδιος, ενώ ένα χιουμοριστικό δώρο, εκτός από τη χαρά ότι τον σκεφτήκατε, του προσφέρει και τη χαρά του γέλιου, ή έστω του χαμόγελου.

Η πιο ασφαλής επιλογή δώρου είναι τα χρηστικά αντικείμενα: Σαπούνια, κάλτσες, παντόφλες, αναπτήρες, τασάκια, στυλό, μολύβια, μπλοκάκια, ημερολόγια, μπρελόκ, στικάκια για το κομπιούτερ, θήκες για κινητό,  θήκες για γυαλιά, κούπες του καφέ, πιάστρες, δίσκοι, σου- πλα, κ.λπ. κυκλοφορούν σε πολλές αστείες και πρωτότυπες εκδοχές και ταυτόχρονα σε προσιτές τιμές. Αλλά ακόμα και στη συμβατική του μορφή κάθε χρηστικό δώρο είναι ευπρόσδεκτο από τον παραλήπτη του.

Ασφαλής επιλογή είναι και τα καλλυντικά κάθε είδους- εκτός από αρώματα και κολόνιες, ειδικά για τις γυναίκες, αφού  μπορούν να τα αλλάξουν και να πάρει ό,τι εκείνος χρησιμοποιεί.

Αντίθετα η πιο επισφαλής επιλογή δώρου είναι τα ρούχα και τα αξεσουάρ, ακόμα και τα ακριβά, δεδομένου ότι αποτελούν πολύ προσωπική υπόθεση. Αυτό σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι να αναγκαστεί ο αποδέκτης ενός τέτοιου δώρου να το επιστρέψει, και, ακόμα χειρότερα, να μη βρει στο συγκεκριμένο κατάστημα κάτι που να ανταποκρίνεται απόλυτα στο γούστο του.

Αποφύγετε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια γιατί και η γιορτινή διακόσμηση είναι πολύ προσωπική υπόθεση.

Επιχείρηση “ΔΩΡΑ”

Για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη και για να μην  χάσετε πολύτιμο χρόνο ή χρήμα, πριν βγείτε στην αγορά για να ψωνίσετε τα δώρα σας φτιάξτε μια σωστή λίστα: Σε ποιους θέλετε να κάνετε δώρο; Γράψτε  δίπλα σε κάθε όνομα , 2-3 διαφορετικά δώρα που πιστεύετε ότι θα άρεσαν στον παραλήπτη τους. Επίσης μην ξεχάσετε να αγοράσετε και μερικά επιπλέον δώρα, ειδικά στην περίπτωση που βρείτε κάτι πολύ γουστόζικο και σε καλή τιμή, γιατί όλο και κάποιον θα έχετε ξεχάσει, και θα αναγκαστείτε να τρέχετε την τελευταία στιγμή.

Μερικές ιδέες από εμάς για εσάς με αγάπη!

Κεριά σε διάφορα χρώματα και σχέδια είναι ευπρόσδεκτα απ’ όλους!

Βιβλία για μικρούς και μεγάλους- ωφελούν σοβαρά την πνευματική και ψυχική τους υγεία!

Ένα t-shirt ή μια κούπα του καφέ με το δικό σας μήνυμα.  Πολύ πρακτική και οικονομική ιδέα είναι να κάνετε σε όλους το ίδιο δώρο που θα έχει μάλιστα και την προσωπική σας σφραγίδα. Υπάρχουν καταστήματα τα οποία αναλαμβάνουν να βάλλουν σε κούπες ή σε t-shirts, ή και σε άλλα αντικείμενο ένα δικό σας μήνυμα ή σχέδιο, αρκεί να παραγγείλετε έναν αριθμό -5 τουλάχιστον κομμάτια, ίσως και 10- από το συγκεκριμένο αντικείμενο. Θα σας στοιχίσει πολύ φθηνά και κυρίως θα σας απαλλάξει από το ψάξιμο, εδώ κι εκεί. 

Κάτι απ’ τα χεράκια σας. Αν πιάνουν τα χέρια σας μπορείτε να φτιάξετε ωραίες πάνινες τσάντες για τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ, περνώντας έτσι και το μήνυμα “Πες ΟΧΙ στην πλαστική σακούλα”. Διαλέξτε χαρούμενα χρώματα και σχέδια. Το ίδιο ισχύει και για μια σειρά άλλων αντικειμένων, όπως όμορφα κουτιά ή κορνίζες από παπιέ-μασέ, πιάστρες,  γλαστράκια που θα τα ζωγραφίσετε εσείς, κ.λπ.

Κάτι δικό σας. Σίγουρα κάποιος φίλος, φίλη, ή συγγενής, σας έχει πει επανειλημμένα πόσο του αρέσει ένα διακοσμητικό ή χρηστικό αντικείμενο που υπάρχει στο σπίτι σας. Αν εσείς το έχετε βαρεθεί ή δεν το χρειάζεστε πια, ήρθε η στιγμή να του το χαρίσετε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε διάφορα αντικείμενα,  ή και αξεσουάρ,  που έχετε στην κατοχή σας, είναι σε άριστη κατάσταση και δεν τα χρειάζεστε πια, και να τα δωρίσετε στους πολύ δικούς σας ανθρώπους. Τοποθετήστε τα όλα πάνω στο τραπέζι, προσκαλέστε τους στο σπίτι και αφήστε τους να διαλέξουν ό,τι αρέσει στον καθένα ή βάλτε κλήρο, και ό,τι τύχει στον καθένα.