Μύρισαν… Χριστούγεννα;

Μύρισαν… Χριστούγεννα;

Νοέμβριος!   Μήνας γεμάτος γιορτές αλλά και προετοιμασίες… Ο μήνας που δίνει την σκυτάλη του φθινοπώρου στον όμορφο χειμώνα αλλά πάνω από όλα μας βάζει στην προσμονή της ομορφότερης γιορτής του χρόνου… Ε ναι!  Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα αρχίζει από τώρα και μαζί της καλό θα είναι να αρχίσει και ο προγραμματισμός μας, σε όλα τα επίπεδα : από την εικόνα μας και τα δώρα μας μέχρι τα ταξίδια ή τις μικρές μας αποδράσεις!  Και όσο μακριά και αν σας φαίνεται είμαι σίγουρη ότι και αυτή τη φορά δεν θα καταλάβουμε πόσο γρήγορα περνά ο καιρός!  Εμείς εδώ πάντως, στο lifesharing.gr , είμαστε …”φανατικοί” και αυτό θα το μοιραστούμε μαζί σας!

Βγάλτε χαρτί και μολύβι λοιπόν!

Μάθε για τις αργίες! 

Η  μέρα των Χριστουγέννων φέτος είναι Τρίτη.  Άρα, υπολογίζοντας ότι ανήμερα και επομένη θεωρούνται επίσημα αργίες, παίρνοντας άδεια από την “σημαία” ή επίσημα αν μπορείτε για την παραμονή, 24 Δεκεμβρίου, έχετε φτιάξει αμέσως μία ωραία “ανάπαυλα” 5 ημερών ( μαζί με το σαββατοκύριακο που προηγείται…!)  Απλά …τέλειο.  Οι αργίες της Πρωτοχρονιάς πάλι , μας τα χαλάνε λίγο καθώς είναι πολύ λιγότερες… Γι αυτό σας λέω… Οργανωθείτε για τις “άγιες ήμερες” από τώρα!

Ανανέωσε τα “Χριστουγεννιάτικα ” σου !

Άρχισε από τώρα να επισκέπτεσαι τα εποχικά μαγαζιά που ανοίγουν σιγά – σιγά το ένα μετά το άλλο.  Και η διάθεση θα γίνει  καλύτερη και θα κάνεις και “ρεπορτάζ αγοράς” σε σχέση με τις τιμές στολιδιών και παιχνιδιών που σίγουρα θα χρειαστείς.  Ανάμεσα στις απαραίτητες αγορές σου, σίγουρα θα είναι και τα γούρια για την καινούρια χρονιά. Γι αυτό κι εγώ σου προτείνω από τώρα ιδέες για να φέρεις την…τύχη μέσα στο σπίτι σου με το άρθρο “Ένα σπίτι γεμάτο τύχη

Σου θυμίζω ότι 1-3 Δεκεμβρίου έχουμε και το καταπληκτικό Christmas market του Politia Tennis Club!

Σχεδίασε στα μέτρα σου τη διασκέδαση σου

Σκέψου τι δεν πήγε καλά πέρυσι και φροντίστε να μην ξανακάνεις τα ίδια λάθη… Οι μέρες αυτές είναι…”άγιες…” κι έτσι πρέπει να τις νιώθουμε. Γαλήνη, ηρεμία, αγάπη, χαρά και ζεστασιά. Απόφυγε  λοιπόν τα “πρέπει” και κυρίως τοξικούς ανθρώπους και περιβάλλοντα…

Κάνε το καλό…

Επειδή τα Χριστούγεννα είναι η απόλυτη γιορτή της αγάπης, καν’ το πράξη. Παιχνίδια, ρούχα και ότι άλλο μπορεί να κάθετε στοιβαγμένο σε μία γωνιά του σπιτιού σου, μοιράσου το. Η προσφορά από την μία μεριά  και η χαρά που ζωγραφίζεται στο πρόσωπο που τη λαμβάνει από την άλλη, είναι μακράν το καλύτερο δώρο…

Προετοίμασε Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές!

Δεν θέλω να σε ταράξω αλλά να ξέρεις ότι υπάρχουν αρκετές συνταγές που καλό θα είναι να προετοιμάζονται μέσα στον Νοέμβριο για να γλιτώσεις και χρόνο αλλά κυρίως γιατί με τον καιρό γίνονται ακόμα πιο νόστιμε και “ζουμερές”. Για παράδειγμα αν λατρεύεις όπως εγώ,  την κλασσική Εγγλέζικη Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα  δοκίμασε να φτιάξεις  την πρόταση μας: “Χριστουγεννιάτικο κέικ με αμυγδαλόπαστα και λευκό γλάσο Ρουαγιάλ “.  Εννοείται ότι την συντηρείς στην κατάψυξη μέχρι τις παραμονές των γιορτών!

Και αυτό που δεν ήθελες να διαβάσεις…

Ξέρω, δεν είναι και το καλύτερο μας αλλά μία μικρή προσοχή στη διατροφή μας για να “λάμψουμε” την περίοδο των γιορτών θα ήταν …χρήσιμη!  Συμφωνούμε εκ των προτέρων ότι το σημαντικότερο είναι να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας όπως είναι. Όμως καλό θα ήταν και για λόγους υγείας, καθώς η περίοδος των γιορτών πάντα την επιβαρύνει με τις μικρές διατροφικές υπερβολές μας, να μπούμε σε ένα πρόγραμμα αν όχι αδυνατίσματος, τουλάχιστον πιο υγιεινών επιλογών.

Δεν ξέρω αν σε έπεισα ότι …”μύρισαν Χριστούγεννα”  η ομάδα του lifesharing.gr πάντως είναι εδώ και θα μοιραστεί μαζί σου όλες τις γνώσεις τις ιδέες της για να είναι κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη και φυσικά… καλύτερη!

Και του χρόνου!