Καλά Χριστούγεννα!

Καλά Χριστούγεννα!

Δεκέμβριος!  Ο πιο “πλούσιος” μήνας του χρόνου μόλις ξεκίνησε. Πλούσιος  σε γιορτές, πλούσιος σε   λάμψη και στολίδια , πλούσιος σε απολογισμούς , νέους στόχους,  και ελπίδα , πλούσιος σε στιγμές: Ψώνια. Δώρα. Οικογενειακά τραπέζια. Φιλικές συγκεντρώσεις.  Πλούσιος σε συναισθήματα .  Άνθρωποι που έφυγαν… άνθρωποι που ήρθαν… Συνθήκες που αλλάζουν αλλά χρειάζεται και το κατάλληλο “σκηνικό ” για να συνειδητοποιήσεις την εικόνα.  Γιατί τα πάντα τις μέρες αυτές είναι “εικόνα”.  Είναι οι κινηματογραφικές σκηνές  με τα χιονισμένα τοπία, το τζάκι που δεν σβήνει ποτέ και το τεράστιο δέντρο στην καλύτερη γωνιά του σπιτιού,  και  οι  ρετουσαρισμένες γυαλιστερές φωτογραφίες αψεγάδιαστων πρωταγωνιστών. Είναι το παραμύθι που έχουμε όλοι ανάγκη να ζήσουμε και να απολαύσουμε κάθε του στιγμή.  Είναι η στιγμή που έχουμε όλοι ανάγκη να πιστέψουμε ότι  μπορεί να ισχύσει και για μας ο επίλογος τού: ¨Κι έτσι ‘ζήσαν αυτοί καλά, και μεις καλύτερα”.

Αγαπημένοι μου,  το μόνο αληθινό  σε αυτό το παραμύθι, είμαστε εμείς. Εμείς το γράφουμε, εμείς το σκηνοθετούμε, εμείς το ζούμε. Εμείς επιλέγουμε το ρόλο μας .  Κάθε τέτοια εποχή λοιπόν μας δίνεται ,θεωρητικά τουλάχιστον, μία νέα ευκαιρία. Ένα λευκό χαρτί  για να γράψουμε από την αρχή τη δική μας ιστορία.  Πάρτε το μπροστά σας. Διαλέξτε τα ομορφότερα χρώματα και ξεκινήστε.

Εύχομαι ολόψυχα αυτές οι γιορτές να είναι για το κάθε ένα από εσάς, για τον κάθε ένα από εμάς όχι μόνο γεμάτες ευλογία, χαρά, χαμόγελο,θαλπωρή και αγάπη αλλά και η καινούρια σημαντική αρχή για μία νέα καλύτερη ζωή….

Καλά Χριστούγεννα !