Ισορροπία: Το “μυστικό” για μία καλύτερη ζωή.

Ισορροπία: Το “μυστικό” για μία καλύτερη ζωή.

Αγαπημένοι μου, το lifesharing.gr είχε από την στιγμή της γέννησης του και του σχεδιασμού του έναν και μόνο στόχο. Τη δημιουργία μίας κοινότητας ανθρώπων που μοιράζονται ιδέες, σκέψεις, εμπειρίες και ενδιαφέροντα, που κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη, πιο βατή, πιο…”φωτεινή”.

Η αλήθεια  είναι ότι το εγχείρημα μου αυτό δεν ήταν, και δεν είναι, καθόλου εύκολο όχι μόνο λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού αλλά πολύ περισσότερο λόγω του…πρότερου βίου μου.  Είναι προφανές ότι ο ευκολότερος δρόμος προς την αναγνώριση και την επιτυχία θα ήταν και ο πιο… απλός: Το gossip, το ελαφρύ life style, χαριτωμένα “θεματάκια” με την σφραγίδα ενός τηλεοπτικού προσώπου που έχει χτίσει την επαγγελματική του πορεία  πάνω σε αυτά. Και εννοείται ότι είμαι υπέρ της συγκεκριμένης θεματολογίας αλλά δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι η ζωή μας, είναι αυτή! Γιατί πολύ απλά, για μένα, ένα από τα πιο σημαντικά “συστατικά”   του ευ ζην, του να ζεις όμορφα,  είναι η  ισορροπία.

Εύκολο να το λες, δύσκολο να το εφαρμόζεις. Σκεφτείτε  πόσες φορές παθιαζόμαστε με σχέσεις, με δουλειές, με ανθρώπους, πόσες φορές νιώθουμε ότι η ίδια μας η ύπαρξη εξαρτάται από αυτά… Πόσες φορές έχουμε προδοθεί, έχουμε εγκαταλειφθεί, έχουμε…διωχθεί και τότε αναζητούμε “κάτι” για να πιαστούμε, να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας, να συνεχίσουμε.

Ένας ατέρμονος φαύλος κύκλος εναλλαγής συναισθημάτων που κάθε φορά είναι βαθύτερα και εντονότερα. Ενόχληση που γίνεται βάρος, στενοχώρια που γίνεται θλίψη, θυμός που γίνεται οργή , σημάδια της ψυχής που θέλουν μεγάλο κόπο και αγώνα να γιατρευτούν. Άραγε υπάρχει τρόπος να σπάσει ο κύκλος αυτός; Να σταματήσει αυτό το σφυρηλάτημα της βαριάς αλυσίδας;

Προφανώς και υπάρχει. Και για τον καθένα από εμάς είναι διαφορετικός. Ίσως και δύσκολος καμιά φορά.  Δεν χάνουμε όμως τίποτα να δοκιμάσουμε.

Να δοκιμάσουμε να δώσουμε στον εαυτό μας μικρά διαλείμματα χαράς. Έχουμε στα χέρια μας το δώρο της ζωής. Ας μοιράσουμε λοιπόν το” δώρο” αυτό όπως θέλουμε αλλά ας κρατήσουμε κομμάτια του και για μας. Αυτή η εβδομάδα που διανύουμε έχει και μια μέρα ιδιαίτερη.  Μία μέρα αφιερωμένη στην Ψυχική Υγεία. Με αφορμή την 10η Οκτωβρίου οι συνεργάτες του  lifesharing.gr  μοιράζονται  μαζί μας τρόπους και ιδέες να εκτονώνουμε το στρες και το άγχος μας, (http://Εκτονώστε το άγχος σας με γυμναστική )  να φροντίζουμε την ψυχή μας όπως φροντίζουμε την ομορφιά μας, ( http://Τσέκαρε το μακιγιάζ σου αλλά και… την ψυχή σου! )       να διαλέγουμε τροφές που μας κάνουν περισσότερο χαρούμενους, http://Ένα πιάτο…χαράς! )  ακόμα και να τακτοποιούμε και να καθαρίζουμε εύκολα τους αγαπημένους μας χώρους από τα περιττά. http://Τακτοποιήστε το δωμάτιο σας με την μέθοδο KonMarie!

Και φυσικά, έχουμε φροντίσει να μάθετε το μυστικό για την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή τάρτας με σοκολάτα γκανάζ για τους φανατικούς της σοκολάτας https://lifesharing.gr/2018/10/07/tarta_me_gemisi_sokolatas_gkanaz/ 

Καλή ανάγνωση!

lampiri@lifesharing.gr