close

Ισορροπία: Το “μυστικό” για μία καλύτερη ζωή.

Αγαπημένοι μου, το lifesharing.gr είχε από την στιγμή της γέννησης του και του σχεδιασμού του έναν και μόνο στόχο. Τη δημιουργία μίας κοινότητας ανθρώπων που μοιράζονται ιδέες, σκέψεις, εμπειρίες και ενδιαφέροντα, που κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη, πιο βατή, πιο…”φωτεινή”.

Η αλήθεια  είναι ότι το εγχείρημα μου αυτό δεν ήταν, και δεν είναι, καθόλου εύκολο όχι μόνο λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού αλλά πολύ περισσότερο λόγω του…πρότερου βίου μου.  Είναι προφανές ότι ο ευκολότερος δρόμος προς την αναγνώριση και την επιτυχία θα ήταν και ο πιο… απλός: Το gossip, το ελαφρύ life style, χαριτωμένα “θεματάκια” με την σφραγίδα ενός τηλεοπτικού προσώπου που έχει χτίσει την επαγγελματική του πορεία  πάνω σε αυτά. Και εννοείται ότι είμαι υπέρ της συγκεκριμένης θεματολογίας αλλά δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι η ζωή μας, είναι αυτή! Γιατί πολύ απλά, για μένα, ένα από τα πιο σημαντικά “συστατικά”   του ευ ζην, του να ζεις όμορφα,  είναι η  ισορροπία.

Εύκολο να το λες, δύσκολο να το εφαρμόζεις. Σκεφτείτε  πόσες φορές παθιαζόμαστε με σχέσεις, με δουλειές, με ανθρώπους, πόσες φορές νιώθουμε ότι η ίδια μας η ύπαρξη εξαρτάται από αυτά… Πόσες φορές έχουμε προδοθεί, έχουμε εγκαταλειφθεί, έχουμε…διωχθεί και τότε αναζητούμε “κάτι” για να πιαστούμε, να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας, να συνεχίσουμε.

Ένας ατέρμονος φαύλος κύκλος εναλλαγής συναισθημάτων που κάθε φορά είναι βαθύτερα και εντονότερα. Ενόχληση που γίνεται βάρος, στενοχώρια που γίνεται θλίψη, θυμός που γίνεται οργή , σημάδια της ψυχής που θέλουν μεγάλο κόπο και αγώνα να γιατρευτούν. Άραγε υπάρχει τρόπος να σπάσει ο κύκλος αυτός; Να σταματήσει αυτό το σφυρηλάτημα της βαριάς αλυσίδας;

Προφανώς και υπάρχει. Και για τον καθένα από εμάς είναι διαφορετικός. Ίσως και δύσκολος καμιά φορά.  Δεν χάνουμε όμως τίποτα να δοκιμάσουμε.

Να δοκιμάσουμε να δώσουμε στον εαυτό μας μικρά διαλείμματα χαράς. Έχουμε στα χέρια μας το δώρο της ζωής. Ας μοιράσουμε λοιπόν το” δώρο” αυτό όπως θέλουμε αλλά ας κρατήσουμε κομμάτια του και για μας. Αυτή η εβδομάδα που διανύουμε έχει και μια μέρα ιδιαίτερη.  Μία μέρα αφιερωμένη στην Ψυχική Υγεία. Με αφορμή την 10η Οκτωβρίου οι συνεργάτες του  lifesharing.gr  μοιράζονται  μαζί μας τρόπους και ιδέες να εκτονώνουμε το στρες και το άγχος μας, (http://Εκτονώστε το άγχος σας με γυμναστική )  να φροντίζουμε την ψυχή μας όπως φροντίζουμε την ομορφιά μας, ( http://Τσέκαρε το μακιγιάζ σου αλλά και… την ψυχή σου! )       να διαλέγουμε τροφές που μας κάνουν περισσότερο χαρούμενους, http://Ένα πιάτο…χαράς! )  ακόμα και να τακτοποιούμε και να καθαρίζουμε εύκολα τους αγαπημένους μας χώρους από τα περιττά. http://Τακτοποιήστε το δωμάτιο σας με την μέθοδο KonMarie!

Και φυσικά, έχουμε φροντίσει να μάθετε το μυστικό για την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή τάρτας με σοκολάτα γκανάζ για τους φανατικούς της σοκολάτας https://lifesharing.gr/2018/10/07/tarta_me_gemisi_sokolatas_gkanaz/ 

Καλή ανάγνωση!

lampiri@lifesharing.gr


Η Χριστίνα Λαμπίρη είναι δημοσιογράφος με πολυετή προϋπηρεσία στο χώρο των περιοδικών, της τηλεόρασης αλλά και στου ραδιοφώνου. Έχει αγαπηθεί από το κοινό από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε να εκπροσωπήσει την μεσημεριανή ζώνη με ένα προφίλ δημοσιογραφικό που χαρακτηριζόταν εξαρχής από ήθος και υπευθυνότητα. Από τότε έχει υπηρετήσει επάξια ως παρουσιάστρια ζώνες ειδησεογραφίας , πρωινής ενημέρωσης , εκπομπές κοινωνικού περιεχομένου αλλά και ειδικές εκπομπές όπως Καλλιστεία, Τηλεμαραθώνιο αλλά και τα Τηλεοπτικά βραβεία του ΕΘΝΟΥΣ «ΠΡΟΣΩΠΑ 2008». Έχει κερδίσει 2 τηλεοπτικά βραβεία ως «αγαπημένη εκπομπή κοινού 2005» και «Βραβείο ειδικής εκπομπής 2008» για τον Τηλεμαραθώνιο που διοργανώθηκε για υποστήριξη και βοήθεια προς τους πυροπαθείς της Ηλείας , ενώ ήταν και δύο φορές υποψήφια στα ίδια βραβεία ως «αγαπημένη παρουσιάστρια κοινού εκτός ειδήσεων». Το 2012 αποφάσισε να διοχετεύσει όλη της το «είναι» στο δικό της ηλεκτρονικό δημιούργημα που δεν είναι άλλο από το The fun of Lifesharing.«To site αυτό έχει γίνει με αγάπη και μεράκι τόσο από εμένα όσο και από τους συνεργάτες μου όλους εσάς που θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα υγείας,ομορφιάς,μόδας,ψυχολογίας, επικαιρότητας και όχι μόνο. Η ομάδα μας πρεσβεύει την χαρά του να μοιράζεσαι την γνώση και δεν είναι τυχαίο ποια άτομα μπήκαν στην οικογένεια του Τhe fun of Lifesharing. Το όραμα μας είναι η ομάδα αυτή να επεκταθεί και να εμπνευστεί από εσάς! Θέλουμε να γίνουμε η αγαπημένη σας παρέα το πρωί με καφέ, τις χαλαρές σας ώρες,το βράδυ πριν κοιμηθείτε,στο διάλειμμα σας στη δουλειά,η συντροφιά σας σε κάθε στιγμή σας».

INSTAGRAM FEED