Τα trends για φθινόπωρο – χειμώνα 2018-2019 (μέρος 1ο)

Τα trends για φθινόπωρο – χειμώνα 2018-2019 (μέρος 1ο)

Τέλος Σεπτέμβρη και ήρθε η ώρα για τα ψώνια του φθινοπώρου και την ανανέωση της γκαρνταρόμπας μας. Και ενώ οι σχεδιαστές έχουν παρουσιάσει εδώ και μήνες τις συλλογές τους, εμείς ρίχνουμε μια κλεφτή ματιά, για να δούμε τι θα βάλουμε στη shopping list μας.

  1. 80’s

Η μόδα αλλάζει συνεχώς, επαναφέρει όμως στοιχεία άλλων δεκαετιών, τα μεταφέρει στο σήμερα και παίζει συνεχώς με το χρόνο και τη μνήμη μας. Φέτος, οι αναφορές στα 80’s είναι πάρα πολλές και συγκεκριμένα αφορούν τη μαξιμαλιστική αισθητική, τη λάμψη και τους τετράγωνους ώμους με βάτες.

Saint Laurent par Antony Vaccarello, Fendi, Marc Jacobs

  1. Layering

Το layering(το να φοράς το ένα ρούχο πάνω από το άλλο) είναι ένα trend που οι σχεδιαστές εδώ και κάποιες χρονιές τιμούν ιδιαίτερα. Φέτος, όμως το είδαμε να περνά σε άλλο επίπεδο, αφού συνδυάστηκαν πολλά πανωφόρια μαζί, τρία, ακόμη και πέντε. Προετοιμαστείτε να μείνετε ζεστές αυτό το χειμώνα!

Chanel, Balenciaga, Prada

  1. Λάμψη

Τα μεταλλικά χρώματα, οι λαμπερές υφές, οι παγιέτες, τα στρας και οι διακοσμήσεις ήρθαν για να μείνουν αφού είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους από τις προηγούμενες σεζόν. Φέτος τα βλέπουμε σε μεγαλύτερες επιφάνειες να κυριαρχούν στα outfits και να μπαίνουν σε total look(πάνω-κάτω συνδυασμένο σύνολο).

Giorgio Armani, Gucci, Alberta Ferretti

  1. Fake fur

H οικολογική μόδα έκλεψε τις εντυπώσεις στις πασαρέλες, αφού εμφανίστηκε εντυπωσιακή και πολυτελής, αλλά και με επιθυμία προστασίας του περιβάλλοντος! Υπήρξε άλλωστε μεγάλο ζήτημα τα τελευταία χρόνια στη βιομηχανία της μόδας η χρήση οικολογικών μόνο γουνών.

Stella McCartney, Givenchy, Philosophy di Lorenzo Serafini

  1. Κάπες

Για όσες θέλουν να νιώθουν άνετα με τα ρούχα που φορούν, οι κάπες έκαναν το comeback τους την κατάλληλη στιγμή. Εύκολες και chic, είναι απαραίτητο item για τη χειμερινή γκαρνταρόμπα, φέροντας την κομψότητα και το σεξαπίλ στην πρώτη θέση.

Etro, Alberta Ferretti, Alexander McQueen