Με ποιά κριτήρια να επιλέξεις το γυμναστήριό σου

Με ποιά κριτήρια να επιλέξεις το γυμναστήριό σου

Υποσχέθηκες στον εαυτό σου ότι από… Δευτέρα θα ξεκινήσεις να πηγαίνεις στο γυμναστήριο. Όμως ακόμα δεν έχεις αποφασίσει ποιο είναι το κατάλληλο για σένα, προκειμένου να πηγαίνεις εκεί με ευχαρίστηση και να είσαι συνεπής στο πρόγραμμα της γυμναστικής σου.

Μία σωστή «έρευνα αγοράς» βασίζεται πάντα στις παραμέτρους που πρέπει να εξετάσεις:

– Η απόσταση. Το γυμναστήριο που θα επιλέξεις πρέπει να είναι σε απόσταση τέτοια που δε θα σε προβληματίζει ακόμα και αν αποφασίσεις να πας με τα πόδια. Αν χρησιμοποιείς το αυτοκίνητό σου καλό είναι να μην χρειάζεσαι να ξοδεύεις μια περιουσία για βενζίνη. Όσο μικρότερο είναι το «ταξίδι» από και προς το γυμναστήριο, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να το εγκαταλείψεις.

– Η ποιότητα παροχής των υπηρεσιών. Eπίλεξε να επισκεφτείς το υποψήφιο γυμναστήριο σε ώρα αιχμής, γύρω στις 6 με 7 το απόγευμα, προκειμένου να «τεστάρεις» τις συνθήκες που επικρατούν μέσα στους χώρους του. Περιμένουν αρκετοί στα μηχανήματα; Γίνεται συνωστισμός στα ντους; Υπάρχουν διαθέσιμοι γυμναστές που βοηθούν και κατευθύνουν ανθρώπους που γυμνάζονται;

– Η κατάρτιση των εργαζομένων. Δεν είναι κακό να ζητήσεις να σε ενημερώσουν γ ια τις προδιαγραφές σπουδών των γυμναστών που εργάζονται στο γυμναστήριο. Η επιστημονική επάρκεια του προσωπικού ενός γυμναστηρίου είναι η πρώτη και σημαντικότερη προδιαγραφή που οφείλει να διαθέτει ο χώρος αυτός αφού θέλει να ονομάζεται γυμναστήριο!

– Η καθαριότητα. Ζήτησε να δεις όλους τους χώρους του γυμναστηρίου (αίθουσα οργάνων, αίθουσες ομαδικών προγραμμάτων, αποδυτήρια, αίθουσες χαλάρωσης, sauna-hamam-solarium) και αξιολόγησε το κομμάτι της καθαριότητας και της τάξης. Παρατήρησε ακόμη και τα μηχανήματα γυμναστικής, αν βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

– Το πρόγραμμα. Εάν σε ενδιαφέρουν τα ομαδικά προγράμματα, μπορείς να ζητήσεις να σου δείξουν το αναλυτικό πρόγραμμα γυμναστικής (τις ώρες και τις ημέρες που διεξάγονται) και μη διστάσεις να ζητήσεις περισσότερες επεξηγήσεις και λεπτομέρειες για ό,τι δεν καταλαβαίνεις.

– Το κόστος. Λόγω… κρίσης, έχεις τη δυνατότητα να βρεις ετήσιες συνδρομές που ξεκινούν από 100 ευρώ και φθάνουν μέχρι τα 1.200, άρα η ανά μήνα χρέωσή σου θα κυμαίνεται από 8,3 ευρώ έως τα 100 το μήνα. Είναι καθαρά στο δικό σου χέρι να αποφασίσεις, αλλά να έχεις στο νου σου ότι θα σου κοστίσει λίγο παραπάνω αν θέλεις το γυμναστήριο να παρέχει διάφορες ανέσεις που θα σε διευκολύνουν, όπως κλιματισμό και τον χειμώνα και το καλοκαίρι, ζεστό νερό στο ντους, χώρους καθαρούς και ασφαλείς και πάνω από όλα, υψηλό επίπεδο επιστημονικών υπηρεσιών από επαρκείς στον αριθμό πτυχιούχους γυμναστές.

Μαρία Κόλλια

Διαβάστε επίσης:

https://lifesharing.gr/2018/09/13/%CE%86%CF%83%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%B4%CF%8E-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%9C%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%AC/

https://lifesharing.gr/2018/02/09/barieste_ti_gumnastiki_4_tips_pou_tha_sas_boithisoun_na_tin_agapisete/

6 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΗΤΟΥΣ ΓΛΟΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΑΣ.