6 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΗΤΟΥΣ ΓΛΟΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΑΣ.

6 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΗΤΟΥΣ ΓΛΟΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΑΣ.

Θέλετε να αποκτήσετε ονειρεμένους γλουτούς; Το μόνο που χρειάζεται είναι να εντάξετε στο πρόγραμμα γυμναστικής σας μερικές απλές ασκήσεις.

 

  • Το σχήμα των γλουτών εξαρτάται από τρεις μύες, το μείζονα γλουτιαίο μυ, το μέσο γλουτιαίο μυ και το μικρό γλουτιαίο μυ, αλλά και από την ποσότητα λίπους που τους καλύπτει. Τόσο το περπάτημα όσο και το τρέξιμο γυμνάζουν τους γλουτιαίους μύες, όμως μπορείτε να επιλέξετε εξειδικευμένες ασκήσεις για να πετύχετε πιο γρήγορα θεαματικά αποτελέσματα.

.

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα και τα πέλματα σε απόσταση ίση με το άνοιγμα των γοφών. Σηκώστε σιγά-σιγά τη λεκάνη, σφίγγοντας τους γλουτούς και προσπαθήστε να ενώσετε τα γόνατα. Έπειτα επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.

Ξαπλώστε ανάσκελα και τοποθετήστε τα χέρια σας στο πάτωμα για τη σταθερότητα, το ένα πόδι είναι λυγισμένο  και σηκώστε το άλλο πόδι από το έδαφος. Σηκώστε τη λεκάνη σας προς τα πάνω, κρατώντας το σώμα σας σταθερά ακίνητο. Αργά χαμηλώστε το σώμα σας προς το πάτωμα και επαναλάβετε σε κάθε πλευρά.

.

Ακουμπήστε στα γόνατα και τους αγκώνες σας. Το άνοιγμα των ποδιών να είναι στο ύψος των ώμων. Σηκώστε το ένα πόδι ψηλά ώστε να κάνει ορθή γωνία το γόνατο σας. Χαμηλώστε το πόδι προς το πάτωμα και επαναλάβετε σε κάθε πλευρά.

Κρατήστε τα πέλματα σε παράλληλη θέση, σε απόσταση ίση με το άνοιγμα των ώμων. Κάντε ελαφριά  καθίσματα  έχοντας την σπονδυλική στήλη σε ευθεία θέση και  τα γόνατα πάνω από τα δάχτυλα των ποδιών σας.

 

Έχετε τα πέλματα ελαφρά ανοιχτά και κάντε κάθισμα. Σηκώστε και τεντώστε το ένα πόδι πίσω σας και επιστρέψτε. Κάντε το ίδιο με εναλλάξ πόδια.

 

 

Από τη θέση καθίσματος που είστε σηκώστε και εκτείνετε το ένα πόδι τεντωμένο στο πλάι. Επαναλαμβάνεται με εναλλάξ πόδια.

Γυμναστείτε σωστά:

  • Κάνοντας το πρόγραμμα ενδυνάμωσης εκτελείτε 3 σετ των 15 επαναλήψεων 1 με 3 φορές την εβδομάδα.
  • Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων πρέπει να μην αισθάνεστε πόνο ή κάποιο άλλο σύμπτωμα.
  • Εκτός από τους γλουτούς, η άσκηση αυτή τονώνει τους μηρούς και τις γάμπες.
  • Μπορείτε να πετύχετε μεγαλύτερη αύξηση της μυϊκής μάζας των γλουτών χρησιμοποιώντας βαράκια εάν είστε σε προχωρημένο επίπεδο.
  • Το κλειδί βρίσκεται στη σωστή στάση του σώματος.
  • Μην ξεχνάτε να κάνετε ζέσταμα πριν το πρόγραμμα σας και χαλάρωμα στο τέλος.