Συνεχίστε τις διακοπές σας, αλλά διατηρήστε τη φόρμα σας!

Συνεχίστε τις διακοπές σας, αλλά διατηρήστε τη φόρμα σας!

Όχι! Το καλοκαίρι και οι διακοπές δεν έχου τελειώσει για όλους μας! Για μερικούς μάλιστα, ίσως τους πιο έξυπνους, τώρα αρχίζουν. Αν ανήκετε σ΄αυτή την κατηγορία των τυχερών που θα απολαμβάνουν στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου τα γαλάζια ακρογιάλια της πατρίδας μας και αν σας απασχολεί το πώς θα διατηρήσετε τη φόρμα σας όλο αυτό τον καιρό που θα απουσιάζετε από το γυμναστήριό, σας έχουμε τις λύσεις.

  • Περπάτημα: Σίγουρα όλοι μας έχουμε ανάγκη να ξαπλώσουμε στην παραλία κάνοντας ηλιοθεραπεία, διαβάζοντας  ένα ωραίο βιβλίο ή απλά χαζεύοντας τη θάλασσα, όμως ένας μακρύς περίπατος κατά μήκος της παραλίας θα σας τονώσει χωρίς να σας κουράσει. Η αντίσταση της άμμου και της θάλασσας δίνει μία παραπάνω πρόκληση στους μυς αναγκάζοντας τους να δουλέψουν την ώρα που το όμορφο σκηνικό γύρω σας, θα μετατρέψει την “γυμναστική”σε  “βόλτα”. Επίσης αν το περπάτημα γίνει συνειδητά και με επίγνωση θα βοηθήσει πάρα πολύ στην αποφόρτιση και στη γρήγορη απαλλαγή όλων των εντάσεων του χειμώνα που προηγήθηκε.

  •  Κολύμπι: Προσπαθήστε όταν μπαίνετε στη θάλασσα να κολυμπάτε και όχι να βρέχεστε και να ξαναβγαίνετε! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αντίσταση του νερού προκειμένου να εκτελέσετε σειρές ασκήσεων. Παραδείγματος χάριν, τη μία μέρα τις ασκήσεις των χεριών που σας έδωσα στο άρθρο Arm Work γυρνώντας τις παλάμες σας με τέτοιον τρόπο ώστε να νιώθετε την αντίσταση του νερού, την επόμενη ασκήσεις ποδιών όπως ποδήλατο, ψαλίδια, κ.λπ.

  • Θαλάσσια σπορ: Οι οργανωμένες παραλίες προσφέρουν πλέον μία πλειάδα επιλογών ώστε να γυμναστείτε διασκεδάζοντας. Το Windsurf, το SUP, η ιστιοπλοΐα, το σκι είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορείτε κάνετε, αναζητήστε όμως μία πιστοποιημένη σχολή με καταρτισμένους εκπαιδευτές ώστε να τηρούνται όλοι οι κανονισμοί ασφαλείας.

  • Pilates & Yoga: Οι σχολές που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές συχνά διοργανώνουν μαθήματα σε εξωτερικό χώρο όπως Pilates by the sea, Pilates πάνω σε SUP, Yoga πάνω σε SUP, Yoga στο ηλιοβασίλεμα, Yoga δίπλα στη θάλασσα κ.ά. και συνεχίστε την αγαπημένη σας δραστηριότητα και το καλοκαίρι! Αλλιώς αν είστε εξοικειωμένοι με αυτές τις μεθόδους ή άλλες μεθόδους πάρτε το στρωματάκι σας και κάντε την πρακτική σας πάνω στην άμμο. Τα προηγούμενα άρθρα μου “leg work για πόδια και  γλουτούς…με θαυμαστικό” και τα “Christmas Project 1 &2” θα σας δώσουν από ιδέες μέχρι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκγύμνασης.

Να θυμάστε οτι κατά την περίοδο των διακοπών το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι να γεμίσουμε εμμονές, ενοχές και άγχος σχετικά με την εμφάνιση μας. Στη ζωή μας τα χρειαζόμαστε όλα αλλά σε ισορροπία. Είναι καλό μία φορά στο τόσο να χαλαρώνουμε λίγο τα δεσμά, πάντα όμως με επίγνωση και χωρίς να χάνουμε το μέτρο. Και το μέτρο όμως να χάσουμε ( καθώς είμαστε άνθρωποι), μπορούμε πάντα να το ξαναβρούμε. Η περίοδος των διακοπών δεν είναι η περίοδος που θα χτίσουμε σώμα (μπορούμε όμως να το διατηρήσουμε), αλλά η περίοδος που θα χαλαρώσουμε τον νου, που θα αποφορτιστούμε, θα περάσουμε χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, που
θα δημιουργήσουμε αναμνήσεις, που θα γελάσουμε, που θα εκφραστούμε,  θα μοιραστούμε και θα γεμίσουμε μπαταρίες για τον χειμώνα που θα ακολουθήσει!!!

Σας εύχομαι ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!